Usprkos američkim sankcijama, Huawei u prva tri kvartala ostvario rast prihoda od 24,4%

Huawei je u prva tri kvartala ove godine ostvario rast prihoda od 24,4% usprkos sankcijama koje mu je nametnula američka administracija. Kad je američki predsjednik Trump u svibnju Huawei stavio na tzv. Entity lisu, čime se američkim kompanijama zabranjuje prodaja proizvoda Huaweiju, ova kompanija je prognozirala pad prihoda od 40% na globalnom tržištu.

No, to se ipak nije dogodilo (barem ne još), budući da je najnoviji Mate 30 Pro morao biti lansiran bez Googleovih aplikacija. Hoće li se u međuvremenu između SAD i Kine postići novi trgovinski sporazum ostaje za vidjeti, a o njemu će ovisiti i uspjeh Huaweijevih smartfona na globalnom tržištu, iako se kompanija polako priprema za potpuno odvajanje od Googlea, razvijajući vlastiti HarmonyOS ekosustav.

S druge strane, osnovu Huaweijevog poslovanja ipak čini gradnja mreža, u čemu je prvi u svijetu. Do sada je sklopio više od 60 ugovora o gradnji 5G mreža, s ukupno planiranih 400.000 baznih stanica.

Gizmodo

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT