Usprkos američkim sankcijama, Huawei u prva tri kvartala ostvario rast prihoda od 24,4%

Huawei je u prva tri kvartala ove godine ostvario rast prihoda od 24,4% usprkos sankcijama koje mu je nametnula američka administracija. Kad je američki predsjednik Trump u svibnju Huawei stavio na tzv. Entity lisu, čime se američkim kompanijama zabranjuje prodaja proizvoda Huaweiju, ova kompanija je prognozirala pad prihoda od 40% na globalnom tržištu.

No, to se ipak nije dogodilo (barem ne još), budući da je najnoviji Mate 30 Pro morao biti lansiran bez Googleovih aplikacija. Hoće li se u međuvremenu između SAD i Kine postići novi trgovinski sporazum ostaje za vidjeti, a o njemu će ovisiti i uspjeh Huaweijevih smartfona na globalnom tržištu, iako se kompanija polako priprema za potpuno odvajanje od Googlea, razvijajući vlastiti HarmonyOS ekosustav.

S druge strane, osnovu Huaweijevog poslovanja ipak čini gradnja mreža, u čemu je prvi u svijetu. Do sada je sklopio više od 60 ugovora o gradnji 5G mreža, s ukupno planiranih 400.000 baznih stanica.

Gizmodo

 
      
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]