Usprkos padu prihoda, Lenovo je u zadnjem kvartalu uspio ostvariti dobit

Lenovo zadnji kvartal 2015

Lenovo najveći dio svojih prihoda ostvaruje prodajom PC računala, dok posao sa smartfonima nije išao najbolje. Ipak, u zadnjem kvartalu kompanija je uspjela izvući 300 milijuna dolara dobiti, usprkos ukupnom padu prihoda od 8%. Štoviše, ovaj kvartal će ostati zabilježen po tome što je odjel za proizvodnju smartfona napokon prestao proizvoditi gubitke.

Za vraćanje u pozitivu najviše je zaslužan rast prodaje Motorola uređaja od čak 25%, navodi se u financijskom izvještaju. Ovome dodajmo da je nedavno objavljeno kako će Motorola brand promijeniti ime i postati Lenovo Moto, čineći tako društvo brandu Lenovo Vibe.

Lenovo (zajedno s Motorola brandom) u zadnjem je kvartalu držao oko 5% svjetskog tržišta smartfona i nalazi se četvrtoj poziciji iza Samsunga, Applea i Huaweija, dok u PC segmentu drži čak 21,6% tržišta.

 
      
  • ND

    Za pozitivno poslovanje je najzaslužnija Motorola pa ćemo ugasiti taj brand.

  • Antejecar

    Da haha,to je i meni odma upalo u oci. Koja glupost

  • PocketRocket

    Pa što? Kada su kupili IBM-ovu PC diviziju promjenili su joj ime u Lenovo i svi su se zgražali i proricali propast. Uostalom top modeli smatfona su im ionako bolji od Motorolinih

 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]