Uživo pratite lokaciju prijatelja preko Facebook Messengera

Ako na dnevnoj bazi koristite Facebook Messenger i s prijateljima se preko njega dogovarate gdje ćete se i kada naći, mogla bi vam se svidjeti njegova najnovija funkcija. Naime, Facebook je danas objavio kako pokreće Live Location (Lokacija uživo) uslugu unutar Messengera, koja će vam omogućiti da pratite lokaciju sugovornika. Zgodno u trenucima kad se želite s nekim naći i da usput bacite oko na smartfon da vidite koliko je tko udaljen od mjesta sastanka.

Naravno, ako želite da vam prijatelji prate kretanje, to ćete prije svega morati odobriti. Isto tako, dijeljenje lokacije u bilo kojem trenutku možete prekinuti. U Facebooku navode da ova usluga kreće danas i da bi uskoro trebala biti dostupna svim korisnicima iOS i Android uređaja. Prema njihovim riječima, potrošnja baterije se bi trebala povećati, ali je trajanje dijeljenja lokacije uživo ipak ograničeno na 60 minuta.

Sličnu uslugu davno je pružao Google putem Latitude aplikacije, koja je u međuvremenu ugašena, a prema nekim novim informacijama, trebao bi ju ponuditi ponovo, ovoga puta valjda u jednostavnijem obliku.

Facebook

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]