Vip omogućio LTE roaming u 15 država

skijanje

Iz Vipneta javljaju da su u svoju ponudu uveli nove pakete za podatkovni roaming koje njihovi korisnici mogu aktivirati za povoljnije surfanje na dok su u roamingu, povezujući se na LTE mreže odabranih stranih operatera. Usluga je trenutno dostupna u 15 zemalja, među kojima su uobičajene skijaške destinacije poput Slovenije, Austrije, Italije i Švicarske.

Tako recimo možete aktivirati tjedni paket Surf za put, u kojem 1 MB promera plaćate 0,14 ili 0,19 kuna. Tu su i ostali paketi, poput Sve za put u kojeg su uključeni pozivi i SMS. Detalje o ovoj ponudi pročitajte u objavi za medije koja slijedi u nastavku:
Ususret skijaškoj sezoni, Vipnet je prvi i jedini operator u Hrvatskoj koji je svojim korisnicima osigurao superbrzo surfanje na LTE mrežama u inozemstvu. LTE roaming trenutno je moguće koristiti u 15 država, uključujući najatraktivnije europske skijaške destinacije - Austriju (A1 mreža), Sloveniju (Si.mobil mreža), Italiju (Vodafone Omnitel mreža) i Švicarsku (Swisscom mreža).

Zagreb, 11. prosinca 2014. – Svi Vipnetovi korisnici koji ovu zimu planiraju otputovati u inozemstvo moći će koristiti LTE roaming na mrežama odabranih operatora.

Aktivacijom paketa Surf za put korisnici koji putuju u Sloveniju ili Austriju jedan MB prometa plaćaju 0,14 ili 0,19 kn, ovisno o odabranom paketu. Na raspolaganju su Tjedni paket koji nudi surfanje do 512 MB uz naknadu od 99 kn ili Mjesečni paket koji sadrži 1 GB za 149 kn mjesečno.

Korisnicima koji na zimski odmor idu u Sloveniju, Austriju ili Italiju dostupni su paketi Sve za put koji jedini na tržištu nude bezbrižnu komunikaciju uz jedinstvenu tjednu ili mjesečnu naknadu neovisno o tome da li korisnici razgovaraju, šalju SMS poruke ili surfaju. Pored toga, paketi Roaming surf i Putne minute uz koje su surfanje i razgovori povoljniji namijeni su korisnicima koji će ove zime skijati u Švicarskoj.

- Korisničko iskustvo je u fokusu našeg poslovanja, što potvrđuje i činjenica da smo na samom početku skijaške sezone proširili LTE roaming uslugu i na najpopularnije skijaške destinacije u EU. Kroz pakete Surf za put i Sve za put omogućili smo dodatnu iskoristivost LTE roaminga jer Vip paketi garantiraju povoljnije cijene prijenosa podataka u odnosu na EU reguliranih 1,90kn/MB - izjavio je Donald Mudrinić, direktor marketinga Vipneta.

Vipnet svojim korisnicima LTE roaming uslugu nudi u sljedećim državama: Austria (A1 Telekom Austria), Češka (Vodafone), Italija (Vodafone Omnitel), Nizozemska (KPN Telecom), Rumunjska (Vodafone), Slovenija (Si.mobil), Španjolska (Vodafone), Ujedinjeno Kraljevstvo (Vodafone), Švicarska (Swisscom), Irska (Vodafone), Portugal (Vodafone), Novi Zeland (Vodafone), Rusija (Megafon), Nizozemska (Vodafone) i Belgija (Belgacom).