Vipnetovi korisnici se (opet) žale na obračun potrošnje podatkovnog prometa

Na Vipnetovoj Facebook stranici upravo traje rage bijesnih korisnika koji se žale na neuobičajeno veliku potrošnju podatkovnog prometa. Po priznanju samih Vipovaca, zaprimljen je veći broj pritužbi. Kažu da su izvršili sve potrebne provjere, i utvrdili da nema poteškoća ili propusta u obračunu potrošnje.

U istoj objavi korisnicima savjetuju uobičajene postupke za uštedu na podatkovnom prometu, ali i upotrebu antivirusnog softvera, čija je svrha na mobilnim uređajima, u najmanju ruku, diskutabilna.

Ovu Vipnetovu tvrdnju da nemaju nikakvih problema u sustavu teško je uzeti zaozbiljno. Želim vjerovati da su provjere izvršili površno, jer je matematički nemoguće da samo Vipnetovi korisnici prijavljuju povećanu potrošnju, dok kod druga dva operatera to nije slučaj.

Korisnici prijavljuju da im je cijeli podatkovni paket istekao prerano, čak i par dana nakon aktivacije (cijeli 1 GB za dan, dva ili 8 GB za tjedan dana) kao i neobjašnjivo nestajanje skoro cijelih paketa. Pojedini korisnici prijavljuju i naplatu prometa preko Vip aplikacije, čije korištenje mobilnih podataka se ne bi trebalo naplaćivati.

Za sada je teško dati bilo kakav sud o ovom slučaju, no treba znati da ovo nije prvi put da Vip ima problema s obračunom. Prije 10-ak godina, Vipme (prepaid) korisnici su vrlo često prijavljivali obračun podataka koje nisu bili potrošili. Ta «afera» nije bila medijski popraćena, vjerojatno iz razloga što su neobjašnjivo obračunati iznosi bili relativno mali, a i Internet se uz zadnjih 10 godina promijenio.

Bilo kako bilo, mi ćemo i dalje pratiti što se događa s Vipnetovim obračunom podatkovnog prometa, a vama možemo savjetovati da izvršite dodatne provjere svih postavki uređaja, kako biste eliminirali sve moguće propuste s vaše strane.

I da… ako si ne želite dodatno zakomplicirati život, ne koristite Android «antivirusne» aplikacije kako vam savjetuju u Vipnetu, jer ćete od njih imati više štete nego koristi. Android sustav ima vrlo dobro razrađen sustav dozvola, koje bi svakako bilo dobro pročitati prije instalacije aplikacija, kao i da na najmanju moguću mjeru svedete instalacije APK datoteka, što je inače potrebno dodatno omogućiti u izborniku (nepoznati izvori).

Ono na što također trebate paziti je da preko mobilnih podataka ne prenosite veće količine videa i slika, kao ni da ne nadograđujete softver. Dodatno provjeravajte koliko je koja aplikacija potrošila i probajte to usporediti s obračunom. Ako primijetite nelogičnosti, svakako pošaljite prigovor Vipnetu, kako bi vaš slučaj imao pisani trag.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT