Windows 10 za smartfone i tablete stiže u siječnju?

Windows 10 2015

Microsoft je nedavno najavio lansiranje novog Windows 10 operativnog sustava koji bi trebao zamijeniti sve trenutne varijante, neovisno o tome nalaze li se na klasičnim računalima, tabletima ili smartfonima.

Ovo je još jedan korak ka ujedinjavanju, ili bolje reći zbližavanju, Microsoftovoih softverskih proizvoda, no u startu je jasno da će se verzije za manje zaslone u izvjesnoj mjeri morati razlikovati od onih za veće.

Tako je sinoć procurila informacija da bi verzija Windowsa 10 za pametne telefone i evetualno tablete mogla biti predstavljena već u siječnju 2015. godine kada ćemo napokon moći vidjeti kako je Microsoft zamislio ovu novu koncepciju.

Naravno, ovdje se definitivno radi o svojevrsnoj Preview verziji, dok će konačna vjerojatno pričekati jesen, zajedno s onom za računala. Windows 10 OS za smartfone će navodno biti dostupan za sve uređaje koji vrte trenutni Windows Phone 8, a točan datum najave događaja na kojem će biti prezentiran, očekujemo do kraja ove godine.

 
 
Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme

This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT