Windows 10 za smartfone: procurili prvi screenshotovi

Windows 10 smartphone

Nakon što je već u par navrata pokazao kako će Windows 10 izgledati na računalima i tabletima, očekujemo da Microsoft svoj novi operativni sustav napokon demonstrira i na smartfonima, no u međuvremenu su prcourili prvi screenshotovi koji pokazuju upravo dijelove ovog sučelja.

Windows 10 će na pametnim telefonima donijeti novi obavjesni centar koji bi automatski trebao sinkronizirati sve vaše obavijesti, uključujući i one na tabletu i/ili računalu. Ovo znači da ako na jednom uređaju izbrišete prispjelu obavijest, isto će se dogoditi i na drugima.

Sučelje je sada dobilo i nove prečice prema aplikacijama i postavkama koje će dodatno olakšati korištenje uređaja, a možemo vidjeti onu za kameru, bluetooth, rotaciju zaslona, osvjetljenje, WiFi, postavke zvuka itd. Vidljivo je redizajniran izbornik postavki, a na početnom zaslonu bi žive pločice trebale dobiti još neke nove mogućnosti.

Valja napomenuti da novi Windows 10 za smartfone dolazi i s najnovijom verzijom Office aplikacija sa širim mogućnostima povezivanja i dijeljenja sadržaja.

Technical preview Windowsa 10 za smartfone bi trebao biti dostupan tijekom ovog mjeseca i tada će nam na raspolaganju biti više informacija.