Windows 11 od sada podržava Android aplikacije… djelomično

Prošlo je nekoliko mjeseci od lansiranja Windows 11 operativnog sustava pa je tako stiglo i vrijeme za malo značajniju nadogradnju. Jedna od najvećih novosti je podrška za Android aplikacije, o čemu se već prilično dugo govori.

Za sada je dostupna samo korisnicima u SAD, i to u vidu mogućnosti korištenja Amazonove trgovine aplikacijama. Američkim korisnicima će u prvoj fazi biti dostupno oko 1000 aplikacija iz Amazonovog Appstorea, što uključuje i određeni broj knjiga u zvučnom obliku te aplikacija za Kindle.

Naravno, ono što većina nas očekuje je širenje na ostale regije, ali i podrška za za Google Play trgovinu, koja donosi neusporedivo više sadržaja. Od ostalih novosti koje donosi nova Windows nadogradnja treba istaknuti podršku za jednostavnije ušutkavanje Teams poziva.

Datum i vrijeme sada su dostupni i na sekundarnom monitoru, a widget za vremensku prognozu pokazuje uvjete u stvarnom vremenu. Redizajniran je i Media Player, a Notepad nudi mogućnost korištenja u dark modu, dakle s tamnom pozadinom umjesto bijele.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT