Xiaomi 12S Ultra donosi prvi 1″ senzor u kameri pametnog telefona

Xiaomi je predstavio svoj najnoviji top model za ovu godinu, s naglaskom na dodatna poboljšanja u domeni fotografije. Tako model Xiaomi 12S Ultra donosi kameru s 1“ senzorom, ali i optikom koju potpisuje Leica.

No, krenimo redom. Xiaomi 12S donosi novi dizajn, barem kad je poleđina u pitanju, budući da novi modul kamere ne može ostati nezapažen. Naime, kad se uređaj okrene u vodoravni položaj, neodoljivo podsjeća na nekadašnje kompaktne fotoaparate.

Uređaj dolazi sa 6,73-inčnim E5 Super AMOLED zaslonom, s podrškom za promjenjivu stopu osvježavanja (1 -120 Hz). Ispod haube kuca Snapdragon 8 Gen1 procesor, a prate ga različite kombinacije radne i spremišne memorije. Tako ćete moći birati između 8 i 12 GB RAM-a te 128, 256 i 512 GB interne.

Tu je i novo tekuće hlađenje, te baterija kapaciteta 4860 mAh s podrškom za 67W brzo punjenje. Podržana snaga bežičnog punjenja iznosi 50W.

No, vratimo se kameri, koja očito želi biti prodajni adut ovog modela. Primarni senzor je 50 MP Sony IMX989, veličine jednog inča, što je najveći senzor ikad ugrađen u jedan pametni telefon. Time kamera ispunjava uvjete primitka daleko veće količine svjetla, što automatski znači i bolje početne uvjete za kvalitetu fotografije. Koliko je potencijal senzora iskorišten, doznat ćemo kad nam uređaj stigne na test.
Druge dvije kamere donose 48MP Sony IMX586 senzor veličine pola inča, te 12 MP telefoto leću.

Kamera Xiaomija 12S Ultra podržava kvalitetno snimanje videa s podrškom za Dolby Vision HDR, 10-bitni H.265 video te 4K rezoluciju u 30 i 60 fps.

Uređaj teži 225 grama, a ima i IP68 certifikat otpornosti na vodu i prašinu. Za sada je predstavljen samo u verziji za kinesko tržište, s napomenom da neće biti dostupan globalno, no prilično smo uvjereni da će za globalno tržište ipak doći pod nekim drugim imenom.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT