Xiaomi će ubuduće nuditi skuplje smartfone kako bi skinuo stigmu jeftinog branda

Xiaomi, četvrti najveći proizvođač smartfona u svijetu, više ne može mirno gledati kako drugi ubiru veće profite, pa je odlučio malo promijeniti politiku i podići cijene. To se može iščitati iz današnje izjave izvršnog direktora, ali stvari ipak nisu tako jednostavne.

Lei Jun je izjavio da će cijene njihovih uređaja od sada prelaziti 2000 juana (otprilike isto toliko kuna), odnosno da u budućnosti neće nuditi modele jeftinije od te brojke. Međutim, treba imati na umu da se radi o cijenama u Kini, a to znači da su takvi uređaji u Europi ipak malo skuplji.

Iako su i do sada u ponudi imali skupljih modela (primjer serije Mi Mix), u Xiaomiju razmišljaju, ne nužno o podizanju cijena kao takvom, već distanciranju glavnog branda od jeftinijih. Prošle godine smo tako upoznali Pocophone F1, prvi Xiaomijev uređaj koji ne nosi ime kompanije, a nedavno i Redmi Note 7, koji je prvi predstavnik pod-branda još nižeg cjenovnog razreda.

Hoće li Xiaomi dodatno dignuti cijene budućih uređaja, ostaje za vidjeti, a ako se to uistinu i dogodi, nadamo se da će ih nečim i opravdati.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT