Xiaomi će uskoro predstaviti smartfon s 4K zaslonom

Kineska agencija za certificiranje elektroničkih proizvoda TENAA odobrila je Xiaomiju novi smartfon za domaće tržište naziva Xiaomi CC11 Pro. Glavna značajka ovog modela je što bi trebao doći sa zaslonom 4K rezoluciji, što bi značilo da će Xiaomi postati drugi proizvođač na tržištu, nakon Sonyja, koji će isporučivati zaslone takve rezolucije na smartfonima.

Xiaomi CC11 Pro uz 6,55 inčni OLED 4K (2160 x 3840 piksela) zaslon, dolazit će s memorijskim konfiguracijama sa 6GB, 8GB, 12GB ili 16GB radne memorije te 64GB, 128GB, 256GB ili 512GB interne memorije. Nije naveden procesor, no vidi se da ima 8 jezgri na taktu od 2,4GHz. Baterija je kapaciteta 4400mAh, a tu je i trostruka stražnja kamera koja se sastoji od 64MP primarne, 8MP ultraširokutne i 8MP telefoto kamere.

Budući da je TENAA certificirala uređaj, CC11 Pro će u početku vjerojatno biti dostupan samo na kineskom tržištu, a pitanje je u kojem obliku, i hoće li ga uopće, Xiaomi plasirati globalno. U svakom slučaju bit će zanimljivo vidjeti kako će Xiaomi izvesti 4K zaslon, odnosno hoće li imati visoku stopu osvježavanja i hoće li raditi u punoj rezoluciji cijelo vrijeme – i u konačnici koliko će biti vidljiva razlika u odnosu na 2K zaslone.

Napomena: Naslovna fotografija je Xiaomi Mi 11 Ultra 

via

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT