Xiaomi Mi 12 stiže krajem godine. Donosi 4nm procesor, 200 MP kameru i 120W brzo punjenje

Xiaomi, od nedavno drugi najveći proizvođač smartfona u svijetu, za drugu polovicu godine sprema novog konja za utrku. Prema glasinama koje ovih dana kruže bespućima interneta, u pripremi je Xiaomi Mi 12, dakle izravni nasljednik modela Mi 11.

Prema izvorima s kineske društvene mreže Weibo, krajem ove godine se očekuje lansiranje modela Mi 12, koji će biti jedan od prvih (ako ne i prvi) smartfon pokretan najnovijom generacijom Qualcommovih procesora. Neke glasine sugeriraju da će nasljednik Snapdragona 888 nositi oznaku 898, a najzanimljiviji dio je to što će biti izrađen u 4nm procesu, o čemu smo već u nekoliko navrata pisali.

Ovaj procesor će biti proizveden u Samsungovim ili TSMC-ovim pogonima, a radit će na tri-cluster principu, s najjačom jezgrom clockanom na 3,09 GHz. Jezgre srednje jačine imat će 2,4 GHz takt, a one zadužene za najmanje zahtjevne zadaće – 1,8 GHz.

Kad je zaslon u pitanju, glasine sugeriraju da će podržavati adaptivnu stopu osvježavanja između 1 Hz i 120 Hz, a kamera bi mogla donijeti Samsungov senzor rezolucije 200 MP. Iznimno zanimljiv detalj svakako je nova tehnologija brzog punjenja koja će podržavati čak 120W klasično žično i nevjerojatnih 100W bežično punjenje.

Najraniji vremenski okvir kad bi Xiaomi Mi 12 mogao biti predstavljen je prosinac, i to verzija za kinesko tržište, dok će ona za globalno vjerojatno stići kojih mjesec dana kasnije, barem ako se ravnamo po prošlogodišnjem rasporedu. Isto tako je za očekivati da i Mi 12 osvane u nekoliko verzija kao i Mi 11, od kojih je svakako najupečatljiviji Xiaomi Mi 11 Ultra.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT