Xiaomi Mi Mix Alpha službeno: zaslon oko cijelog uređaja, 108 MP kamera, Snapdragon 855+ i cijena od 20.000 kuna

Xiaomi svake jeseni lansira novi Mi Mix model na kojem ujedno predstavlja i najnovija dostignuća u dizajnu, no ove godine nas je zaista iznenadio. Umjesto očekivanog Mi Mixa 4, službeno je predstavljen Xiaomi Mi Mix Alpha, uređaj poseban u svakom pogledu.

Već iz teasera se moglo razaznati da će pokrivenost ukupne prednje površine zaslonom biti iznad 100%, no Xiaomi je ovoga puta otišao korak dalje i skoro cijeli uređaj „umotao“ u zaslon. Ukoliko u jednadžbu uključimo samo prednju stranu, njezina pokrivenost zaslonom je 180%. Naravno, ovakav rezultat je moguć zahvaljujući činjenici što se zaslon nalazi i na rubovima, i na poleđini. Preostalih 20% otpada na fiksni dio na kojem se nalaze kamere.

Ovaj model dolazi s in-screen čitačem otisaka prstiju, a nema vanjskog zvučnika. Zamjenjuje ga zaslon koji proizvodi zvuk, koristeći se odavno već poznatim piezoelektričnim efektom. Slično kao na prvom Mi Mixu i Huaweiju P30 Pro.

Koja i kakva će točno biti uloga ovog i ovakvog zaslona, ostaje za vidjeti, no za sada znamo da će na njegovim rubnim dijelovima biti prikazivane obavijesti, a vjerojatno i statusne trake. Također, stražnji dio će sadržavati AI algoritme za prepoznavanje ključnih scenarija, ali i za okidanje nikad boljih selfija.

Naime, uređaj posjeduje kameru s ogromnim 1/1.33“ senzorom s Tetracell, odnosno poznatom Pixel Binning tehnologijom, koja će producirati 27 MP fotografije, a sama fizička veličina senzora će osigurati još bolje uvjete u lošijim svjetlosnim uvjetima. Ispod glavne, nalazi se i 20 MP ultra-širokokutna kamera, dok je treća 12 MP telefoto kamera.

Naravno, Xiaomi Mi Mix Aplpha pokretan je Snapdragonom 855+, a donosi i 12 GB RAM-a i 512 GB interne memorije. Baterija ima kapacitet od 4050 mAh, uz podršku za 40W brzo punjenje.

E sad, najzanimljiviji dio ove priče je cijena od, ni manje ni više nego 20.000 juana, dakle otprilike isto toliko kuna. Dakle, ovaj uređaj je za trećinu skuplji od Samsungovog Galaxy Folda ili Huaweija Mate X, no za razliku od njih, ne možete ga „rasklopiti“.

U prodaju stiže krajem godine, pa tko voli, nek’ izvoli. U Xiaomiju ističu da je uređaj, odnosno zaslon zaštićen safirnim slojem koji osigurava dodatnu čvrstoću, no svakako će biti zanimljivo vidjeti kako će izgledati nakon prvog pada.

 

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT