Xiaomi planira izbaciti više od 10 5G smartfona u 2020. godini

Glavni izvršni direktor Xiaomija Lei Jun na World Internet Conference forumu u kineskom gradu Wuzhen najavio je da Xiaomi ima poprilično ozbiljne 5G planove, što uključuje brzo širenje ponude 5G uređaja u 2020. godini.

Lei Jun veli da se industrija smartfona boji da uređaji bez podrške za 5G neće biti atraktivni kupcima naredne godine, pa Xiaomi planira predstaviti više od deset smartfona s podrškom za 5G, što uključuje i uređaje srednjeg cjenovnog ranga.

Za ostvarivanje Xiaomijevog plana bitni su i operateri jer su 5G mreže zapravo preduvjet 5G uređajima. Xiaomi posljednjih kvartala bilježi pad isporuke pametnih telefona u Kini, ali zato raste u Europi pa se nada nastavku rasta u Europi s ponudom 5G uređaja, ali i povratku rastu u Kini.

Prvi događaj na kojem bismo mogli vidjeti značajno veći broj 5G uređaja je MWC2020 u Barceloni u veljači sljedeće godine, a do tada bi i više operatera na svjetskim i europskim tržištima trebalo u rad pustiti komercijalnu 5G mrežu.

via

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]