Xiaomi planira izbaciti više od 10 5G smartfona u 2020. godini

Glavni izvršni direktor Xiaomija Lei Jun na World Internet Conference forumu u kineskom gradu Wuzhen najavio je da Xiaomi ima poprilično ozbiljne 5G planove, što uključuje brzo širenje ponude 5G uređaja u 2020. godini.

Lei Jun veli da se industrija smartfona boji da uređaji bez podrške za 5G neće biti atraktivni kupcima naredne godine, pa Xiaomi planira predstaviti više od deset smartfona s podrškom za 5G, što uključuje i uređaje srednjeg cjenovnog ranga.

Za ostvarivanje Xiaomijevog plana bitni su i operateri jer su 5G mreže zapravo preduvjet 5G uređajima. Xiaomi posljednjih kvartala bilježi pad isporuke pametnih telefona u Kini, ali zato raste u Europi pa se nada nastavku rasta u Europi s ponudom 5G uređaja, ali i povratku rastu u Kini.

Prvi događaj na kojem bismo mogli vidjeti značajno veći broj 5G uređaja je MWC2020 u Barceloni u veljači sljedeće godine, a do tada bi i više operatera na svjetskim i europskim tržištima trebalo u rad pustiti komercijalnu 5G mrežu.

via

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT