Xiaomi službeno predstavio Mi A1, prvog člana nove serije smartfona

Kao što smo najavljivali, Xiaomi je danas u New Delhiju predstavio novu seriju svojih smartfona čiji je prvi predstavnik model naziva Mi A1. U suštini se radi o prepakiranom Mi 5X koji je u ovoj verziji namijenjen globalnom tržištu.

Glavna značajka je dvostruka kamera u konfiguraciji koja se sastoji od jedne širokokutne i jedne telefoto leće, dok su oba senzora rezolucije 12 MP. Naravno, tu se radi o trenutno najpopularnijoj izvedbi kamere, pogotovo zbog dvostrukog optičkog uvećanja i portretnog načina snimanja. Uređaj dolazi u potpuno metalnom kućištu s gotovo nevidljivim linijama antene, sa zaštitnim Gorilla Glass staklom ispod kojeg je 5,5-inčni full HD zaslon. Uz Snapdragon 625 i bateriju kapaciteta 3080 mAh, možemo zaključiti da je Mi A1 hardverski identičan Mi 5X.

Prave razlike dolaze sa softverske strane. Mi A1 je dio projekta Android One, što znači da ima čisti Android operativni sustav s brzim ažuriranjima. Ovo je prvi put da je Xiaomi stvorio jedan smartfon koji nema njihov nadaleko poznati MIUI sustav. A1 će se isporučivati s Androidom 7 Nougat, a do kraja godine će biti ažuriran na Android 8 Oreo. U Xiaomiju su optimistični pa su najavili da će dobiti i nadogradnju na Android P. Cijena u Indiji za 4/64 GB model je 14.999 rupija, odnosno nešto manje od 1.500 kn, a u prodaju kreće 12. rujna.

Što se tiče dostupnosti u ostalim dijelovima svijeta, popis je podugačak pa ćemo samo navesti da od europskih zemalja stiže u Bjelorusiju, Bugarsku, Češku, Grčku, Mađarsku, Poljsku, Rumunjsku, Rusiju, Slovačku i Ukrajinu, dakle, uglavnom istočnu Europu.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]