Xiaomi u prvoj polovici 2019. isporučio 60 milijuna smartfona. Dobit porasla za 50%

Xiaomi je danas objavio financijsko izvješće za drugo tromjesečje i prvu polovicu 2019. godine. Kako je Xiaomi od sredine prošle godine izlistan na hongkonškoj burzi, tvrtka je obvezna javno objavljivati financijska izvješća, za razliku od perioda kada je u potpunosti bila u privatnom vlasništvu.

U prvih šest mjeseci 2019., Xiaomi je isporučio 60 milijuna smartfona, što je otprilike isti broj isporuka kao u istom periodu prošle godine. Prihodi na razini tvrtke su u prvih šest mjeseci ove godine porasli za 20% na 13,56 milijardi dolara, dok je dobit porasla za 49,8% na godišnjoj razini i iznosila je 810 milijuna dolara.

Dobra prodaja zabilježena je u segmentu smart televizora, gdje je Xiaomi isporučio 5,4 milijuna smart TV-a u prvoj polovici godine, te postao najveći proizvođač smart televizora u Kini i među top 5 globalno. Rast prihoda zabilježili su i odjel IoT i lifestyle proizvoda (49,3%) te odjel internetskih usluga (22,9%).

Na međunarodno tržište u prvoj polovici godine odnosi se 40% prihoda, dok većina (60%) još uvijek otpada na domaće, kinesko tržište.

Izvor: Xiaomi

 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT