Xiaomi u prvoj polovici 2019. isporučio 60 milijuna smartfona. Dobit porasla za 50%

Xiaomi je danas objavio financijsko izvješće za drugo tromjesečje i prvu polovicu 2019. godine. Kako je Xiaomi od sredine prošle godine izlistan na hongkonškoj burzi, tvrtka je obvezna javno objavljivati financijska izvješća, za razliku od perioda kada je u potpunosti bila u privatnom vlasništvu.

U prvih šest mjeseci 2019., Xiaomi je isporučio 60 milijuna smartfona, što je otprilike isti broj isporuka kao u istom periodu prošle godine. Prihodi na razini tvrtke su u prvih šest mjeseci ove godine porasli za 20% na 13,56 milijardi dolara, dok je dobit porasla za 49,8% na godišnjoj razini i iznosila je 810 milijuna dolara.

Dobra prodaja zabilježena je u segmentu smart televizora, gdje je Xiaomi isporučio 5,4 milijuna smart TV-a u prvoj polovici godine, te postao najveći proizvođač smart televizora u Kini i među top 5 globalno. Rast prihoda zabilježili su i odjel IoT i lifestyle proizvoda (49,3%) te odjel internetskih usluga (22,9%).

Na međunarodno tržište u prvoj polovici godine odnosi se 40% prihoda, dok većina (60%) još uvijek otpada na domaće, kinesko tržište.

Izvor: Xiaomi

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]