Xiaomi uvodi red u branding modela. Izbacuje “Mi” iz naziva

S obzirom da se popeo na drugo mjesto najvećih proizvođača smartfona, te da bi do kraja godine mogao zasjesti na prvo mjesto po broju isporuka, Xiaomi se odlučio na promjenu nomenklature, odnosno brandinga nekih modela.

Vidjeli smo da Xiaomi u svom portfelju nudi nebrojeni broj modela s vrlo sličnim oznakama, koje čak ni većina zaposlenika vjerojatno ne zna nabrojati, odnosno prilično bi se zbunili kad bi im se postavilo pitanje u tom kontekstu.

Novost u Xiaomijevom brandigu je izbacivanje oznake „Mi“ iz naziva, što će u dobroj mjeri smanjiti konfuziju. Tako će novi top model vjerojatno nositi naziv Xiaomi 12, umjesto Xiaomi Mi 12. Također, već predstavljeni Xiaomi Mi Mix 4 bi i na globalno tržište trebao stići pod nazivom Xiaomi Mix 4.

Ovo je vjerojatno tek početak, jer je kompanija jednom već najavila da će Xiaomi brand distancirati od cjenovno pristupačnijih brandova Redmi i Poco, a promjena nomenklature je zaista prijeko potrebna.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT