Xiaomijev savitljivi smartfon ipak stiže nešto kasnije?

Da i Xiaomi priprema uređaj s preklopivim, odnosno savitljivim zaslonom, uopće nije tajna, budući da ga je sam izvršni direktor kompanije nedavno pokazao u jednom teaser videu. Međutim, očito se radilo o ranom prototipu koji je još daleko od komercijalne verzije, pa je umjesto zakazivanja datuma predstavljanja, Xiaomi izdao službenu PR objavu u kojoj objašnjava određene detalje.

Tako doznajemo da je savitljivi zaslon razvijen u suradnji i izvjesnim partnerom, odnosno dobavljačem, te da će ovo biti prvi uređaj koji se savija na dva mjesta. U Xiaomiju navode da se za potrebe ovakvog uređaja posebno prilagodilo i MIUI sučelje, dakle softver.

Xiaomiju će očito trebati još neko vrijeme da predstavi komercijalnu verziju svog preklopnog uređaja, što je možda i bolje nego da zbog brzine nešto odradi površno, a kako će uređaj otprilike izgledati, pokazuju nam renderi koje je izradio Letsgo Digital na temelju poznatih informacija, što, naravno, uključuje i spomenuti video teaser.

Ovaj uređaj se vidljivo razlikuje od Samsungovog koji će biti predstavljen 20. veljače jer, kao što je već rečeno, savija se na dva mjesta, i u potpuno rasklopljenom stanju postaje uređaj veličine tableta.

Još uvijek ne znamo kako će izgledati ni Huaweijev preklopnjak, no to bismo trebali doznati 24. veljače na MWC-u, za kada je najavljeno predstavljanje.

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]