Za brzo punjenje iPhonea X trebat će vam još barem 500 kuna za – dva adaptera

Nakon što Appleu trebala cijela vječnost da svoje ionako preskupe smartfone opremi bežičnim (indukcijskim) punjenjem, fanovi su odahnuli, a kao bonus stiglo je i brzo, o kojem na predstavljanju nove generacije iPhonea nije bilo puno govora. Appleovci su samo spomenuli da uređaji podržavaju ove tehnologije, ali o detaljima nije bilo riječi.

U međuvremenu su se na Appleovim stranicama pojavili određeni detalji, koji govore da je bateriju uređaja do 50% kapaciteta moguće napuniti za 30 minuta, dakle slično kao na većini današnjih Androida srednje i više klase.

No, ono što bode oči je podatak da brzo punjenje nije dostupno out-of-the-box, kao što bi svaki razuman kupac očekivao, već zahtijeva dodatni USB-C Power adapter, a cijena najjeftinijeg je 49 dolara. No, da bi ovaj adapter radio s vašim iPhoneom, potreban vam je i poseban USB-C -> Lightning adapter, odnosno kabel.

Treba reći da su i neki proizvođači Androida znali odvojeno prodavati brze punjače, ali će u ovom bezobrazluku teško nadmašiti Apple. Dakle, na svoj novi iPhone X ćete najprije potrošiti kakvih 8 ili 9 tisuća kuna, nakon čega ćete morati isprsiti još barem 500, kako biste ga mogli napuniti jednakom brzinom kao i 2000 kuna vrijednog kineza.

TheNextWeb

9to5Mac

 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića. Više informacija potražite na poveznici.  [ U redu ]