Zašto bi iPhone 8 mogao kasniti i gdje će se smjestiti čitač otisaka prstiju?

Lansiranje nove generacije iPhonea nikad nije bilo neizvjesnije. Bez brige, novi iPhone svakako stiže, ali još uvijek nije 100% sigurno da će se to dogoditi na vrijeme, odnosno tijekom rujna. Naime, veliki broj analitičara i onih koji prate zbivanja u Appleu slaže se da ova kompanija neće stići organizirati proizvodnju za jesenski početak prodaje, a razloga za to je više.

Jedan od njih je nedovoljan broj AMOLED zaslona koje bi trebao isporučiti Samsung, pa zbog toga postoji mogućnost da ga ovogodišnji iPhone preskoči, odnosno da ostane na IPS-u, dok bi AMOLED-ni iPhone stigao tek dogodine.

Jedina kompanija koja predviđa da će iPhone ipak biti lansiran na vrijeme je Moragan Stanley, koja sugerira da će problem isporuke zaslona riješiti na ovaj ili onaj način, no ne i problem čitača otisaka prstiju, koji bi se prema zamislima Tima Cooka navodno trebao smjestiti ispod zaslona, što iziskuje razvoj novih tehnologija.

Morgan Stanley predviđa da bi Apple zbog toga za sada ipak mogao odustati od ovog čitača, i onog “običnog” smjestiti na stražnju stranu, o čemu svjedoči najnovija špijunska fotografija procurila iz kineskih tvornica.

Ukoliko se radi o autentičnoj fotografiji, Apple bi u najnovijem scenariju čitač zapravo vratio na poleđinu, kako je u jednom trenutku i bilo zamišljeno, ali bi ga smjestio na logičnu poziciju, na kojoj bi ipak bio lakše dohvatljiv za razliku od Samsungovog na S-osmicama.

Fotografija prikazuje stražnji panel novog iPhonea, na kojem se vidi rupa za čitač, smještena točno ispod loga. Smještaj čitača na poleđinu bi tako riješio problem, a onaj visokosofisticirani ispod zaslona možda stigne tek sljedeće godine.

 
      
 • Najjstarija djeca

  Lako je moguće da novi iPhone dođe sa Ips zaslonom i čitačem otiska prsta odostraga te stoga dođe put tržišta na vrijeme.Apple je poznat po tome da ne daje puno novih tehnologija-odjednom.

 • Chopavi slim

  Vidimo i da bi jabuka mogla svjetliti kao na macbooku

 • Tomaš

  Bilo kako bilo, ako ce biti 3 ajfona, onda bi volio vidjeti 7s plus s što manje mesa, brzo i bežićno punjenje baterije, a što se tiče čitača otiska, on može biti i ispod jabuke 🙂

 • deYo

  Baš to i ja mislim. Ako će biti od iza zašto bi radili još jednu ružnu rupu kad može biti jabuka čitač.

 • Igor

  Ako je ovo sa slike gore to, onda to liči na aluminijsko kućište a u tom slučaju ništa od bežićnog punjenja.

 • Tomaš

  Ma preživio bio da nema “bežićno” punjenje ali ako izostave brzo punjenje, to će biti dealbreaker…

 • Haznj

  Bit ce interesantno kad izađe novi ajfon s amoledom… odma ce svi sto su se kunili u ips odjednom sve zaboravit i biti tim amoled.. a ako bude otisak prsta ispod jabuke.. znaci ne na jabuci.. nego ispod jel.. mogo bi biti prenisko na mobitelu, bliže sredini.. tako da mi se sviđa ideja ispod jabuke.. da nemaju 2 otvora

 • Apciha

  Isto kak je super bila plastika na samsungu unatoc tome kaj je izgledo ko potroseni sapun…sad najednom su svi tim zeljezo i staklo

 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]