Zbogom Motorola, Lenovo ukida nekad slavni brand (dopunjeno)

motorola-lenovo-logo

Kineski Lenovo, koji je od 2014 vlasnik Motorole, odlučio je postupno ukinuti Motorola brand, javlja CNET. Od nekada slavnog imena ostat će samo «Moto by Lenovo» koji će se koristiti za uređaje iz višeg cjenovnog razreda, dok će oni iz srednjeg nositi postojeće ime Vibe.

Za sada ostaje nejasno što će se dogoditi sa ZUK brandom, kojeg smo nedavno upoznali testirajući model ZUK Z1.

Podsjetimo, Google je 2011. godine kupio Motorola Mobility (koja se prethodno izdvojila iz Motorole) za 12,5 milijardi dolara, da bi ju tri godine kasnije prodao Lenovu za samo tri milijarde.

Dopuna (11.01.2015.) U međuvremnu su nam se javili iz hrvatske podružnice Lenova s izjavom koju prenosimo u cijelosti:

Motorola Mobility nastavlja postojati kao tvrtka u sklopu Lenova te predstavlja tehnološki i dizajnerski motor za sve naše mobilne proizvode. Međutim, za branding naših proizvoda koristit ćemo dualnu brand strategiju za pametne telefone i nosive uređaje te u budućnosti na globalnoj razini koristiti Moto i Vibe. “ Motorola” se ne koristi na našim proizvodima od predstavljanja izvornog uređaja Moto X 2013. godine.

 
      
 • KostaKurta

  Motorola je nekad bila vrh sto se tice mobilne infrastrukture a to znam jer su mnogobrojne kompanije koristile njihove proizvode pogotovo kod razvoja telefonskih modema i prvig interneta ali su eto izgubili trku otkakosu android i Ios preuzeli trziste. Dolaskom novih aplikacija, polako je utihnula potreba za mobilnim datotekama i povezanosti telefonskih linija. Dosta velikih ali i malih biznisa je naslo jeftinija rjesenja i otisli su u drugom smjeru. Moja kompanija koja se bavi prodajom i marketingom je izbacila i Blackberry a i Motorolu sto se tice infrastrukture. Trenutno koristi Appleov cloud based sustav i kompanija koristi Appleove uredjaje a sto se tice placanja i finansija, tu je Kronos.

 • Ovako nekako je i Nokia nestala sa lica zemlje.

  Znači nakon Moto G 3. gen sljedeći mobitel će mi biti Leno G 1. gen ili 2. gen? 🙂

 • ElectricBerry

  A tehnologija je ostala, sto ima veze kako se zove…

 • Kao mala nadopuna, na linku niže je i službena izjava, a sudeći po njoj se i ne bi trebalo puno toga promijeniti – koliko vidim motorola je i dalje tvrtka unutar lenovo grupacije koja je sad zaduzena za proizvodnju vibe/moto telefona, a brend “motorola” se više neće oglašavati (što u biti i je slučaj već 4-5 godina)
  http://motorola-blog.blogspot.hr/2016/01/motorolas-next-chapter-as-brand.html

  @KostaKurta – mislim da ti pričaš u stvari o “drugoj” motoroli, tj. onoj izvornoj koja proizvodi walkie talkie i drugu mrežnu opremu, a koja i dalje posluje neovisno i nema veze s ovom pričom

  inače, je tu povijesni pregled motorole, pa u svijetlu ove vijesti je dobro štivo 🙂
  http://mob.hr/motorola-od-zemlje-do-mjeseca/

 • Pa ako bude na jednakom nivou onda nema problema kako se zove, naravno. Samo nekako sumnjam da će ostati bez silnog bloatwarea kao sad.

 • KostaKurta

  Pa dobro, nisam ni spominjao mobilne telefone i govorio sam za mreznu opremu uključujuci mobilne uredjaje koji su ustvari i bili handheld uredjaji za kontrolu inventorija a i prenosa podataka bezicnim putem. Mada je to sad zasebni ogranak tvrtke, mislim da su i tu u gubitku. Cloud based kompanije nude sve to isto samo dosta jeftinije.

 • powerabuser

  Motorola droid turbo 2, moja tiha patnja…….


 • Sale

  Znači pušing sve u svemu, sayonara Moto

 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]