Zopo ZP1000S – Recenzija

Hardver i povezivanje

Screenshot_2014-09-09-17-23-24 Screenshot_2014-09-09-19-30-40 Screenshot_2014-09-09-19-30-50 Screenshot_2014-09-09-19-30-56

Kao i mnogi drugi modeli ovog proizvođača, Zopo ZP1000S je Dual SIM uređaj, premda zbog smještaja i izgleda otvora za SIM kartice to nikad ne biste rekli. Naime, “ladica” izgleda kao i svaka druga na ovakvom tipu uređaja, ali u sebi sadrži dva utora, jedan za micro, a drugi za nano SIM karticu.

Pokretač uređaja je poznati nam MediaTekov SoC MT6582 s četiri Cortex-A7 jezgre i Mali400-MP2 grafičkim koprocesorom. Tu je i 1 GB RAM-a, što u današnje vrijeme predstavlja neki minimum, ali i je i dalje sasvim dovoljno za normalno izvođenje velike većine aplikacija, kao i za zadovoljavajući multitasking.

Sve aplikacije i zahtjevnije igre koje smo pokrenuli izvršavale su se bez teškoća, no može se dogoditi da poneke zapnu zbog vlastite prirode. 1 GB RAM-a bi trebao biti dostatan većini korisnika, dok bi prigovore mogli imati jedino oni s enormnim brojem otvorenih tabova u web pregledniku ili pri čestom žongliranju aplikacijama i zahtjevnijim igrama.

Interna memorija modela koji nam je stigao na test iznosi 32 GB, što je za ovaj cjenovni razred prilično velikodušno. Ipak, memorija je razdijeljena na dvije particije, od kojih prva sadrži oko 4 GB slobodnog prostora, a druga 24 GB.

Što se povezivanja tiče, ovaj model podržava uobičajene 2G i 3 G mreže (ne i 4G) u standardnim frekvencijama, uključujući 3G na 900 MHz. Ostali načini povezivanja podrazumijevaju WiFi, Bluetooth, A-GPS i USB on-the-go.

Softver i sučelje

Screenshot_2014-09-09-19-29-42 Screenshot_2014-09-09-19-29-49 Screenshot_2014-09-09-19-30-07 Screenshot_2014-09-09-19-31-02

Ni ovdje nema nekih novosti u odnosu na nedavne modele. Prisutna je skoro pa AOSP verzija Androida 4.4.2. KitKat, uz dodatak posebnih ikonica koje izgeldaju uniformirano i zbog kojih će mnogi poželjeti instalirati alternativni launcher.

Kao dodatak i ovdje su prisutne dodatne upravljačke geste, kao i tzv. Smart Wake sustav opisan u recenziji modela ZP320. Ukratko, radi se o implemetaciji prepoznavanja gesti na zaslonu koji je u stanju mirovanja i reakciji u vidu izvršavanja određene radnje. Tako možete uključiti zaslon, pokrenuti kameru ili neku drugu aplikaciju i eventualno upravljati glazbom, tj. izmjenom pjesme koja se u tom trenutku izvodi. Kao što sam konstatirao i u prethodnoj recenziji, sustav radi iznenađujuće dobro i vrlo brzo ćete se na njega priviknuti.

Što se aplikacija tiče, prisutni su uobičajeni Google servisi, ali i dodaci put Flash Playera koji radi u Internet pregledniku, te Documents To Go alata za čitanje i obradu dokumenata. Galerija fotografija je preuzeta od Googlea, kao i video player koji će zavrtjeti MP4, 3GP i još poneke video formate, dok ćete za pokretanje AVI i MKV datoteka morati instalirati alternativni player.

Stranice: 1 2 3


 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT