Zopo ZP1000S – Recenzija

Kamera

8 MP kamera i ovdje može okidati 14 MP fotografije zahvaljujući interpolaciji, ali pretjerane koristi od toga nema. O samom sučelju se nema što pametnog reći, jer smo ga do sada opisali u mnogim drugim recenzijama sličnih modela. Ono što većinu svakako najviše zanima je kvaliteta fotografija i ovdje sa zadovoljstvom možemo konstatirati da je ona na vrlo visokoj razini, barem kad se radi o idealnim i solidnim uvjetima osvjetljenja.

Na danjem svjetlu imamo praktički besprijekornu situaciju s velikom količinom detalja, oštrinom i kontrastom, a isto vrijedi i za prikaz boja. U zatvorenom prostoru situacija nije puno slabija i šum se pojavljuje tek u više zamračenim prostorijama.

Eventualni problem mogu biti fotografije u mraku jer je blejskaica nešto slabija od prosjeka. Iako će u principu dovoljno osvijetliti motiv, na slikama je vidljiva povećana doza šuma, uz nešto blijeđu sliku.

Video možete snimati u 720p i 1080p, kao i u manjim rezolucijama. Kvaliteta je kod svih na prilično visokom nivou, u što se možete i sami uvjeriti ako pogledate primjere koji slijede. Unatoč prisutnoj kompresiji, količina detalja je ostala na zavidnoj razini, kao i oštrina i kontrast.

Primjeri fotografija

Fotografije u puno rezoluciji pogledajte ovdje

Primjer videa

 

Baterija

Zopo ZP1000S dolazi s neizmjenjivom baterijom kapaciteta 2100 mAh, što je za ovako tanak uređaj razumljivo. Zbog HD rezolucije zaslona, može se očekivati nešto veća potrošnja od modela s manjom rezolucijom, ali će štedljivi proceosor ipak pridonijeti umjerenijoj potrošnji. Kako god okrenemo, ono što možete očekivati je uobičajeni jedan dan autonomije, odnosno od ujutro do navečer i ništa više od toga, ukoliko ste stalno spojeni na internet i ako koristite oba SIM utora.

Zaključak

Zopo ZP1000S je pristupačan, ali vrlo dobar uređaj kojeg karakterizira osrednji hardver, ali vrlo dobra kvaliteta izrade i elegancija. Oblik i tankoća osiguravaju užitak u korištenju, a tome pridonosi i odličan 720p zaslon na kojem multimedijski sadržaji izgledaju odlično. Ne treba zanemariti ni opće performanse koje će zadovoljiti većinu korisnika.

Cijena od cca. 1600,00 kuna se za ovakav uređaj čini razumnom i prihvatljivom, pogotovo kad u obzir uzmemo ono što poznatiji brandovi nude za isti iznos, kako u pogledu općih karakteristika, tako i kod kvalitete.

Stranice: 1 2 3


 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT