Zopo ZP700 – Recenzija

Kamera

Zopo ZP700 dolazi s 8MP kamerom i LED bljeskalicom. Softver kamere je već poznat s drugih modela, a sučelje je jednostavno i prilično logično organizirano s postavkama koje nude uobičajene mogućnosti. Znači, imamo odabir načina snimanja (HDR i panorama), podešavanje banalsa bijele boje, ISO osjetljivosti, kao i umetanje filtera. Autofokus omogućuje autoamtsko prepoznavanje lica i osmjeha, a moguće je odabrati i različite veličine slika (8, 5, 3, 2, 1.3, 1 megapiksel te VGA).

Fotografije možemo okarakterizirati kao osrednje kad je opća kvaliteta u pitanju, ali su i dalje iznad prosjeka cjenovnog razreda. Određena zamućenja su vidljiva u lošijim svjetlosnim uvjetima, dok su na dnevnom svjetlu, ovisno o izvoru svjetla, mogući neželjeni odsjaji. Bljeskalica je prilično jaka i u potpunom mraku će na razdaljini od 1 do 1,5 metra sasvim pristojno osvijetliti objekt. Uglavnom, slike kakve god da ispadnu, za ove ćete novce teško naći uređaj s osjetno boljim fotografskim karakteristikama,

Kamera snima i 1080p video koji je u usporedbi s fotografijama čak nešto bolji. Pristojna količina detalja i vjeran prikaz boja svakako su razlog za zadovoljstvo.

IMG_20140205_182653 IMG_20140205_184956

IMG_20140205_200650 IMG_20140206_011111

Video (1080p)

Baterija

Kad su Androidi u pitanju, svako filozoforanje oko baterije postalo je bespredmetno. Zopo ZP700 sa svojih 1750 mAh u standardnim će uvjetima izdržati jedan dan, odnosno od ujutro do navečer. Dakle, uređaj ujutro skinete s punjača, navečer ga ponovo stavljate, isto kao kod barem 70% Androida na tržištu. Minorne uštede se mogu postići ako nemate stalno aktivnu podatkovnu vezu i ako koristite samo jedan SIM utor.

Zaključak

Kineski uređaji su postali pravo osvježenje na hrvatskom tržištu jer osjetno manju cijenu nude objektivno više od uređaja zvučnijih imena. Naravno, nije sve na nivou koji možda očekujete, a na svakom je kupcu da sam procijeni koja mu je stavka prioritetna.

Zopo ZP700 tako nudi odličan 4,7” IPS zaslon, prilično moćan procesor i zadovoljavajuću kameru, a sve to u relativno kompaktnom kućištu. Mala i razdijeljena interna memorija i dalje predstavlja digresiju, no umetanjem memorijske kartice većina “problema” će se riješiti. Kad svemu tome pribrojimo izvrsne performanse i fluidno sučelje, cijena od 1300 kuna zvuči odličan deal. Na kraju mogu samo konstatirati da je Zopo ovim modelom u cjenovnom rangu do 1300 kuna zaslužio best-buy medalju.

Video recenzija

Uređaj na testiranje ustupio: Hangar18

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT