Zopo ZP780 – Recenzija

Hardver i povezivanje

Zopo ZP780 za pogonski stroj koristi provjereni Mediatekov MT6582 čipset s četiri Cortex-A7 jezgre koje kucaju na taktu od 1,3 GHz. U njemu je i Mali-400 MP grafički koprocesor, a za multitasking se brine 1 GB RAM-a. Interna memorija ima 4 GB prostora s tim da primarna particija sadrži oko 1 GB slobodnog prostora, a sekundarna 1,7 GB. U slučaju da vam treba više prostora, možete koristiti i memorijske kartice do 64 GB kapaciteta.

Zopo ZP780 je, kao i većina drugih modela ovog proizvođača, po svojoj prirodi Dual SIM, dakle dolazi s dva utora za SIM kartice. Jedan od njih prima obične mini SIM, a drugi kartice micro SIM formata.

Od ostalih načina povezivanja spomenimo WiFi, čiji je signal koji je prilično jak i besprijekorno radi u sobi koja je od routera odvojena s dva nosiva zida. GPS također radi uredno (Google maps), kao i Bluetooth te svi derivati WiFi-a (Direct i Hotspot).

Kabelom uređaj povezujemo s računalom i punjačem. Kada uređaj priključimo na računalo, u zborniku treba odabrati protokol. Masovna pohrana dostupna je odmah i ne zahtjeva instalaciju softvera. USB on-the-go nije podržan.

Dopuna (07..4.2013.)

Doznali smo da Zopo ZP780 podržava spajanje na 3G mreže u 900 MHz frekvencijskom spektru, što će cijeniti svi oni koji žive ili se kreću izvan urbanih područja.

Softver, sučelje, performanse…

Screenshot_2014-04-05-19-11-55 Screenshot_2014-04-05-17-59-22 Screenshot_2014-04-05-19-12-01 Screenshot_2014-04-05-19-12-07

Zopo ZP780 temeljen je na Androidu 4.2, kao i većina njegovih sunarodnjaka i za sada nemamo informacija o tome kada će stići nadogradnja na višu verziju. Bilo kako bilo, sustav radi besprijekorno, čak i uz nadogradnju sučelja koju smo već upoznali na nekim prethodnim modelima.

Ova nadogradnja je vrlo duboko integrirana u sustav i dolazi s prilično izmijenjenim segmentima sučelja, od ikonica do izbornika. Ikonice su i ovdje uniformirane, te oblikom previše sliče jedna na drugu, što će u početku tražiti privikavanje.

Što se uobičajenih Android boljki tiče, kao npr. trzanje i zastajkivanje, one su zaista rijetke i mogu se pojaviti nakon instalacije određenih aplikacija, da bi nakon toga sve proteklo u najboljem redu.

Screenshot_2014-04-05-16-29-00 Screenshot_2014-04-05-16-29-06 Screenshot_2014-04-05-19-13-23 Screenshot_2014-04-05-19-14-32

Što se performansi tiče, čak i zahtjevnije igre se vrte bez problema, ali su u nekima od njih vidljivi tragovi manje rezolucije zaslona, što možda neće osigurati najbolje mobilno gejmersko iskustvo. Naravno, ovo vrijedi za grafički najzahtjevnije igre, ali će sve druge u principu raditi besprijekorno.

Uz uobičajene aplikacije koje inače dolaze s Android uređajima, Zopo ZP780 ima instaliranu i Documents To Go aplikaciju za pregled, uređivanje i kreiranje Word, Excel i PowerPoint dokumenata, posebnu aplikaciju za nadogradnju sustava te nekoliko igara.

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT