Zopo ZP780 – Recenzija

Kamera

Zopo ZP780 ima ugrađenu 8 MP kameru i 5 MP prednju kameru. Uz stražnju kameru dolazi i LED bljeskalica, no njena snaga je prilično mala i u rijetkim će situacijama zaista pomoći. Što se općenito kvalitete fotografije tiče, ona je iznenađujuće dobra, naravno, ukoliko snimate u dobro osvijetljenom ambijentu. Ovo vrijedi za vanjsko svjetlo, ali i u većini slučajeva u zatvorenom prostoru. Daljnjim padom osvjetljenosti, pada i kvaliteta fotografije, što je i očekivano. Što se snimanja u mraku tiče, bljeskalica će koliko-toliko osvijetliti predmet do metra udaljenosti, a sve preko toga zaboravite.

Ukupno gledajući, Zopo ZP780 proizvodi izrazito dobre fotografije u usporedbi s drugim uređajima iz istog cjenovnog razreda, a treba reći da na tržištu postoje i skuplji Kinezi čija je kamera po kvaliteti debelo ispod ove.

Primjeri fotgorafija

IMG_20140405_151839 IMG_20140405_144954

 

IMG_20140405_163853 IMG_20140405_163933

Što se videa tiče, on je, vjerojatno zahvaljujući kompresiji, na nešto manjoj razini kvalitete od fotografija, ali i dalje dobar za svoj cjenovni razred. Ne vrvi količinom detalja ni oštrinom, boje prikazuje pomalo zasićeno, ali zato ne pokazuje nikakvu isprekidanost.

Primjer 1080p videa

Baterija

1800 mAh je zaista minimum kod uređaja s 5” zaslonom, no zahvaljujući relativno maloj rezoluciji (960 x 540), zahtjevi za energijom su ipak manji nego što je to slučaj kod uređaja s Full HD zaslonom. U kombinaciji s relativno štedljivim procesorom, baterija ipak na kraju izdrži jedan dan pri normalnoj upotrebi.

Valja napomenuti kako u prodajnom paketu dolazi i rezervna baterija, što će svakako biti od koristi, ponajprije onima koji često putuju.

Zaključak

Zopo ZP780 je predstavnik nove generacije pristupačnih Kineza, koje karakterizira dobar dizajn u kombinaciji s kvalitetom izrade, izvrsnim performansama i poboljšanim karakteristikama kamere. I dalje imamo relativno malu internu memoriju, ali je proširiva umetanjem memorijskih kartica.

Ukupno gledajući, za cca. 1400 kuna dobivate iznimno dobar i kvalitetan uređaj koji u best-buy kategoriji dodatno povećava izbor. Proći će čak i kod zahtjevnijih korisnika koji preferiraju veći zaslon, a istovremeno ne picajzle oko rezolucije. Dual SIM ovdje dolazi kao bonus svima onima koji korištenjem usluga dvaju operatera znaju uštedjeti poprilične svote.

Na kraju recimo i to da servisnu podršku za Zopo uređaje u Hrvatskoj osigurava tvrtka Hangar 18, koja nam je i ustupila testni primjerak.

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT