Zopo ZP999 – Recenzija

Kamera

Uređaj dolazi s 14 MP primarnom kamerom i LED bljeskalicom. Treba reći da kamera ima f/2.0 otvor blende, što znači da u startu može primiti više svjetla kojeg će iskoristiti za bolju kvalitetu fotografija. Sprijeda imamo 5 MP kameru sa širokokutnom lećom, što znači da je prilagođena za okidanje selfija, kako onih običnih, tako i grupnih.

Što se kvalitete fotografija tiče, Zopo ZP999 definitivno zadovoljava natprosječne standarde, ali ne i one postavljene od najjačih proizvođača. Autofokus radi prilično brzo, a bljeskalica je dovoljno jaka za solidno osvjetljivanje subjekta u mraku. Ipak, kod fotografiranja s bljeskalicom, potrebno je stabilnije držati ruku jer se fokusiranje tada odvija nešto dulje.

Na danjem svjetlu imamo skoro pa savršenu situaciju i malo tko će na ove fotografije imati progovora. Isto vrijedi i za unutarnji prostor pri dobrom umjetnom osvjetljenju, dok će se šum povećavati sukladno smanjivanju raspoloživog svjetla. U nastavku pogledajte primjere fotografija i videa.

Danje svjetlo:

IMG_20141207_102248

Zatvoreni prostor (umjetno osvjetljenje):

IMG_20141206_121154

Zatvoreni prostor (umjetno osvljetljenje):

IMG_20141206_114057

Zatvoreni prostor:

IMG_20141208_084324

Mrak (bljeskalica):

IMG_20141208_084409

Fotografije u punoj rezoluciji pogledajte ovdje.

Kad je video u pitanju, Zopo ZP999 se ne može izravno mjeriti s najskupljim modelima, ali im se u mnogome približio. Video je kontinuiran, bez vidljive isprekidanosti kao kod nekih modela iz istog cjenovnog ranga, ali je količina detalja nešto manja zbog određenog stupnja kompresije.

Baterija

Zopo ZP999 dolazi s baterijom kapaciteta 2700 mAh, koja će uz umjerenu potrošnju u pravilu izdržati dan i pol do dva. Ako ste nešto zahtjevniji korisnik, a takvima je ovaj uređaj i namijenjen, računajte na jednodnevnu autonomiju i uobičajeni ciklus korištenja po danu i punjenja po noći.

Zaključak

Zopo ZP999 nas je u svakom slučaju ugodno iznenadio. Osmerojezgreni procesor, 3 GB RAM-a, 32 GB interne memorije, kvalitetna kamera, solidna baterija i izvrstan 5.5 zaslon svakako su karakteristike koje će zadovoljiti i najzahtjevnije korisnike. Uz to imamo izmjenjivu bateriju, utor za micro SD memorijske kartice, a sve skupa za i više nego razumnu cijenu od 2999,00 kuna.

Iako uređaj nudi podršku i za rad na LTE mrežama, vidjeli smo da to u ovom trenutku naš i neće biti od koristi, barem do nadogradnje softvera koja bi se trebala dogoditi u bliskoj budućnosti.

Sve u svemu, Zopo ZP999, je jedan vrlo dobar phablet, odnosno veliki smartfon, koji nudi odličan omjer cijene i kvalitete, uz osiguranu servisnu podršku u Hrvatskoj. Namijenjen je prvenstveno onima koji od smartfona i njegovih performansi očekuju puno, ali istovremeno nisu spremni za njega izdvojiti prosječnu hrvatsku plaću.

Video recenzija

Stranice: 1 2 3


 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT