Zopo ZP999 – Recenzija

Kamera

Uređaj dolazi s 14 MP primarnom kamerom i LED bljeskalicom. Treba reći da kamera ima f/2.0 otvor blende, što znači da u startu može primiti više svjetla kojeg će iskoristiti za bolju kvalitetu fotografija. Sprijeda imamo 5 MP kameru sa širokokutnom lećom, što znači da je prilagođena za okidanje selfija, kako onih običnih, tako i grupnih.

Što se kvalitete fotografija tiče, Zopo ZP999 definitivno zadovoljava natprosječne standarde, ali ne i one postavljene od najjačih proizvođača. Autofokus radi prilično brzo, a bljeskalica je dovoljno jaka za solidno osvjetljivanje subjekta u mraku. Ipak, kod fotografiranja s bljeskalicom, potrebno je stabilnije držati ruku jer se fokusiranje tada odvija nešto dulje.

Na danjem svjetlu imamo skoro pa savršenu situaciju i malo tko će na ove fotografije imati progovora. Isto vrijedi i za unutarnji prostor pri dobrom umjetnom osvjetljenju, dok će se šum povećavati sukladno smanjivanju raspoloživog svjetla. U nastavku pogledajte primjere fotografija i videa.

Danje svjetlo:

IMG_20141207_102248

Zatvoreni prostor (umjetno osvjetljenje):

IMG_20141206_121154

Zatvoreni prostor (umjetno osvljetljenje):

IMG_20141206_114057

Zatvoreni prostor:

IMG_20141208_084324

Mrak (bljeskalica):

IMG_20141208_084409

Fotografije u punoj rezoluciji pogledajte ovdje.

Kad je video u pitanju, Zopo ZP999 se ne može izravno mjeriti s najskupljim modelima, ali im se u mnogome približio. Video je kontinuiran, bez vidljive isprekidanosti kao kod nekih modela iz istog cjenovnog ranga, ali je količina detalja nešto manja zbog određenog stupnja kompresije.

Baterija

Zopo ZP999 dolazi s baterijom kapaciteta 2700 mAh, koja će uz umjerenu potrošnju u pravilu izdržati dan i pol do dva. Ako ste nešto zahtjevniji korisnik, a takvima je ovaj uređaj i namijenjen, računajte na jednodnevnu autonomiju i uobičajeni ciklus korištenja po danu i punjenja po noći.

Zaključak

Zopo ZP999 nas je u svakom slučaju ugodno iznenadio. Osmerojezgreni procesor, 3 GB RAM-a, 32 GB interne memorije, kvalitetna kamera, solidna baterija i izvrstan 5.5 zaslon svakako su karakteristike koje će zadovoljiti i najzahtjevnije korisnike. Uz to imamo izmjenjivu bateriju, utor za micro SD memorijske kartice, a sve skupa za i više nego razumnu cijenu od 2999,00 kuna.

Iako uređaj nudi podršku i za rad na LTE mrežama, vidjeli smo da to u ovom trenutku naš i neće biti od koristi, barem do nadogradnje softvera koja bi se trebala dogoditi u bliskoj budućnosti.

Sve u svemu, Zopo ZP999, je jedan vrlo dobar phablet, odnosno veliki smartfon, koji nudi odličan omjer cijene i kvalitete, uz osiguranu servisnu podršku u Hrvatskoj. Namijenjen je prvenstveno onima koji od smartfona i njegovih performansi očekuju puno, ali istovremeno nisu spremni za njega izdvojiti prosječnu hrvatsku plaću.

Video recenzija

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT