ZTE Axon 7: najjeftiniji smartfon koji podržava Google Daydream tehnologiju

Google je krajem prošle godine najavio revolucionarnu Daydream tehnologiju, koja će dolaskom Android Nougata na hrvatsko tržište postati dostupna i na novim ZTE pametnim telefonima.

Ako ste uvijek željeli uživati u virtualnoj stvarnosti (VR) te isprobati kvalitetan sadržaj i aplikacije koje koriste tu tehnologiju, ali su vam dostupna rješenja poput Facebookovog Oculusa bila ili pretjerano skupa ili nepraktična, Google Daydream je rješenje koje ste čekali. Ova vam platforma za virtualnu stvarnost omogućava da na jednostavan i jeftin način doživite visokokvalitetno VR iskustvo.

Što je Google Daydream?

Daydream je Googleova platforma kojom ova kompanija nastoji na mobilne uređaje donijeti virtualnu stvarnost i to u kvaliteti koja je do sada bila rezervirana isključivo za računala čija se cijena kretala u tisućama dolara. Ova se platforma bazira na povezivanju hardverskih mogućnosti novih mobilnih uređaja sa softverskim rješenjima implementiranim u operativni sustav Android Nougat (ovaj će operativni sustav u prvom dijelu 2017. godine postati dostupan i u Hrvatskoj).

S obzirom na to da danas skoro svaki proizvođač mobilnih uređaja ima svoj poseban kanal preko kojeg korisnicima nudi VR aplikacije, njihov dolazak do sadržaja koji ih zanima je vrlo kompliciran, a u nekim slučajevima čak i nemoguć. Google s Daydreamom to nastoji ujednačiti i korisnicima ponuditi jedinstveno mjesto na kojem će moći pronaći sav dostupan VR sadržaj, aplikacije i igre.

Što mi sve treba za virtualnu stvarnost?

Virtualna je stvarnost danas postala dostupna svima, a Daydream je sve to još dodatno pojednostavio i digao na jednu novu razinu. Da biste pokrenuli kvalitetne VR aplikacije, uz Daydream vam više nisu potrebna skupa računala već vam je dovoljan Daydream-ready mobilni uređaj i naočale za virtualnu stvarnost.

  1. Daydream-ready mobilni uređaji

Pojam Daydream-ready označava mobilne uređaje koje je Google označio dovoljno naprednima da bi kvalitetno mogli pokretati VR aplikacije. U svijetu je trenutno dostupno tek nekoliko Daydream-ready uređaja, a ZTE Axon 7 je jedan od njih. Sa svojim velikim 2K ekranom, prednjim zvučnicima, mnoštvom memorije i jakim grafičkim procesorom, Axon 7 ne samo da će bez problema pokrenuti sve dostupne VR aplikacije, već vam je dostupan i za duplo manju cijenu od konkurentskih uređaja sličnih specifikacija.

  1. Naočale za virtualnu stvarnost

Ako želite iskoristiti sve mogućnosti virtualne stvarnosti koju vam donosi Daydream, najbolji odabir su Daydream View naočale. Hardver ovih Googleovih VR naočala je posebno prilagođen novim VR aplikacijama, kako bi vam omogućile da u potpunosti uronite u svijet virtualne stvarnosti.

A aplikacije?

Unatoč tome što je Daydream platforma dostupna tek par mjeseci i što se Daydream-ready uređaji mogu nabrojati na prste jedne ruke, na Google Play Storeu možete pronaći više od stotinu aplikacija koje koriste ovu tehnologiju. Ovdje će vas, osim nekolicine vrlo kvalitetnih mobilnih igara koje u potpunosti iskorištavaju trenutne mogućnosti Daydreama, dočekati i mnoštvo multimedijskih programa i medijskih platformi koje će promijeniti način na koji konzumirate sadržaj na internetu.

Ovo su neke od trenutno najzanimljivijih aplikacija:

  1. Keep Talking and Nobody Explodes

Jedna od najpopularnijih desktop igara u posljednjih par mjeseci, uz Daydream je postala dostupna i na Android uređajima. Keep Talking and Nobody Explodes iznimno je zabavna igra jer povezuje najbolje od virtualne stvarnosti i društvenih igara te od vas zahtijeva da surađujete s prijateljem kako biste u igri uspješno deaktivirali eksplozivnu napravu.

  1. YouTube VR

Razvoj tehnologije za virtualnu stvarnost doveo je do stvaranja velike količine video sadržaja koji koristi tu tehnologiju. YouTube, kao najveća mreža za dijeljenje video sadržaja, odlučila je iskoristiti mogućnosti Daydreama i omogućiti vam da pomoću jedne aplikacije pristupite cjelokupnom VR sadržaju koji je dostupan na YouTubeu.

  1. Need for Speed No Limits VR

Need for Speed je jedna od najpopularnijih trkačkih franšiza, a uz Daydream je po prvi put dobila i svoju VR varijantu. Ova će vam igra omogućiti da uskočite u kokpit i doživite najrealističnije trkačko iskustvo dostupno na mobilnim uređajima.

  1. Google Street View

Istraživanje svjetskih gradova i atrakcija u Google Street Viewu je samo po sebi vrlo zabavno, no VR komponenta to sve podiže na jedan viši nivo. Daydream vam omogućuje da se u prvom licu prošećete Googleovim kartama i na jedan potpuno drugačiji način upoznate svijet.

  1. Wonderglade

Ova će vas mobilna igra prebaciti u zabavan tematski park u kojem možete isprobati pet mini-igara. Iako prvenstveno namijenjen djeci, Wonderglade je iznimno zabavan jer do krajnjih granica iskorištava sve mogućnosti Daydreamovih senzora za pokret.

Zakoračite u virtualnu stvarnost

Iako je u ovom trenutku Googleova Daydream tehnologija za virtualnu stvarnost u svojim začecima i tek očekujemo veći razvoj aplikacija koje koriste ovu platformu, vama će sve mogućnosti Google Daydreama i VR aplikacija uskoro biti dostupne uz ZTE Axon 7.

Dolazak nove verzije Android Nougata za Axon 7 možete pratiti na ZTE Croatia Facebook i ZTE web stranici

 

 
      
  • Najjstarija djeca

    👍:

 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]