Informacije o prikupljanju podataka

1. UVOD
Mob.hr priznaje i cijeni Vaše pravo na povjerljivost podataka te se obvezuje očuvati sigurnost podataka koje putem Internet stranice www.mob.hr prikupi.
Mob.hr prikuplja, obrađuje i čuva Vaše osobne podatke sukladno EU Općoj uredbi o zaštiti podataka (GDPR) i drugim važećim propisima. Podaci neće bit proslijeđeni trećim osobama ili iznijeti u treće zemlje.
Smatrat ćemo da daljnje korištenje www.mob.hr predstavlja Vaše prihvaćanje svih u nastavku opisanih uvjeta.
2. KORIŠTENJE OSOBNIH PODATAKA
Vaši osobni podaci se prikupljaju i koriste samo na temelju podataka koje ste dobrovoljno dali Mob.hr korištenjem www.mob.hr.
Prikupljeni osobni podaci se čuvaju u elektroničkom obliku, te se primjenjuju sve odgovarajuće tehničke i organizacijske mjere kako bi se spriječila povreda osobnih podataka. Zaprimljene e-mailove s Vašim osobnim podacima Mob.hr će koristiti samo u svrhu ispunjavanja Vaših zahtjeva.
3. KOMENTIRANJE ČLANAKA
Prilikom komentiranja članaka, korisnici Mob.hr se prijavljuju putem svoje e-mail adrese i lozinke. Za komentiranje se koristi vanjski dodatak – disqus.
4. KOLAČIĆI
Kolačići (engl. cookies) omogućavaju Mob.hr prikupljanje statističkih podataka o ponašanju korisnika na www.mob.hr (npr. na kojim dijelovima Internet stranice se korisnici zadržavaju najduže, a gdje najkraće), koji se Internet preglednik (npr. Internet Explorer, Opera, Safari, Google Chrome, Firefox) koristi i slično.
Kolačići su mali skup podataka poslan sa poslužitelja www.mob.hr na računalo korisnika, a služi kao anonimni identifikator. Kolačići se također koriste za lakšu navigaciju kroz Internet stranice (npr. ne morate svaki put iznova unositi podatke za registraciju). Kolačići se ne koriste s ciljem pristupa korisničkim podacima ili kako bi se pratile aktivnosti korisnika nakon napuštanja www.mob.hr .
Mob.hr zadržava pravo korištenja kolačića na www.mob.hr no svaki korisnik može zabraniti primanje kolačića uređivanjem/promjenama postavki u svom Internet pregledniku.
5. POVEZNICE
www.mob.hr sadrži poveznice na druge Internet stranice (npr. Facebook, Instagram, Twitter, Linedin). Sukladno tome upozoravamo i molimo korisnike da uzmu u obzir kako Mob.hr ne može biti odgovorno za poštivanje privatnosti na spomenutim Internet strancima. Stoga korisnike potičemo na čitanje Izjave o privatnosti svake Internet stranice kojoj pristupaju.
6. SIGURNOST
Mob.hr poduzima sve mjere sigurnosti kako bi se zaštitili podaci korisnika, tijekom unosa i prijenosa, obrade podataka, te prilikom pohrane. Pristup podacima je ograničen i imaju ga samo oni zaposlenici kojima su isti potrebni radi obavljanja poslovnih aktivnosti.
Korisnici u bilo kojem trenutku imaju pravo zatražiti obavijest o tome koji se njihovi osobni podaci obrađuju od strane Mob.hr, odnosno da se isti izmjene ili obrišu, slanjem zahtjeva na [email protected] .
7. OBAVIJESTI O PROMJENAMA
U slučaju promjena vezanih za pravila o poštivanju privatnosti obavijest će biti objavljena na naslovnoj stranici Internet stranice s ciljem upoznavanja korisnika.
Mob.hr
[email protected]
tel: +385 95 7000 333