Alcatel One Touch Star – Recenzija

Alcatelov veliki povratak u svijet pametnih telefona obilježen je nekolicinom modela temeljenih na Androidu, a među njima je i One Touch Star s kojim se već neko vrijeme družimo. Radi se o još jednom Alcatelu iz One Touch serije po imenu Star. Kompaktnih je dimenzija i relativno pristupačne cijene, s mogućnošću korištenja dviju SIM kartica. Kako nas se ovaj “mališan” dojmio, pročitajte u nastavku.

Osnovne karakteristike

Dimenzije: 117.9 x 60.8 x 9.7 mm

Masa: 120 grama

Zaslon: 4,0” AMOLED 800 x 480 točaka, 233 ppi

Procesor: Dvojezgreni 1,0 GHz

RAM: 512 MB

Interna memorija: 4 GB (dostupno 2,34 GB)

SIM: 2x micro SIM

Povezivanje: WiFi, WiFi Hotspot, WiFi direct, Bluetooth, micro USB, 2G, 3G

3G: HSPA do 7,2/5,76 Mbps

OS: Android 4.1 Jelly Bean

Kamera: 5 MP/720p

Prednja kamera: VGA

FM Radio: Da

Baterija: 1500 mAh

Prednosti

Dizajn i kvaliteta izrade

Odličan zaslon

Kamera i video

Nedostaci

Ne podržava USB on the go

Dizajn, kućište i zaslon

  IMG_3904 IMG_3905 IMG_3906 IMG_3907 IMG_3908 IMG_3909 IMG_3910 IMG_3911 IMG_3912 IMG_3913 IMG_3914 IMG_3916 

Alcatel One Touch Star dizajnom već na prvi pogled podsjeća na svog većeg brata Idola, najviše zbog sive poleđine. Ipak, kućište nije jednodjelno i zato je baterija izmjenjiva. Oblik kućišta je simetričan, linije ravne, a kutovi blago zaobljeni, upravo onoliko koliko je dovoljno za ugodnu manipulaciju i spremanje u džep.

Kućište je izrađeno iz plastike, što je u ovom cjenovnom razredu očekivano i razumljivo. Ipak, konstrukcija djeluje iznimno čvrsto i opći dojam držanja u ruci je izvrstan. Fizičke tipke se nalaze na rubu kućišta i dovoljno su izdignute iznad površine, što osigurava ugodan i siguran pritisak. S obzirom da se radi o 4,0-inčnom zaslonu, uređajem se može ugodno manipulirati jednom rukom.

Zaslon je potrebno posebno pohvaliti jer u ovom cjenovnom razredu baš i nismo navikli na AMOLED-e. Dakle, prikaz boja i kontrast na iznimno su visokom nivou, uz standardno izvrstan prikaz crne, svojstven AMOLED zaslonima. Također, poznato je da su AMOLED-i nešto manje blještavi od LCD-a i u tom pogledu mogu biti ugodniji za čitanje. Preciznost i odaziv su isto tako na vrlo visokoj razini i uređaj na sve dodire reagira iz prve. Vidljivost na dnevnom svjetlu i pri izravnoj izloženosti suncu je također vrlo dobra i mjerljiva je u uređajima višeg cjenovnog razreda.

Ispod zaslona imamo tri kapacitivne tipke za upravljanje sustavom, ali nije moguće podesiti trajanje njihove osvijetljenosti.

S obzirom da se radi o kompaktnom 4-inčnom uređaju, rukovanje je jednostavno i sve je radnje moguće odraditi jednom rukom.

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT