Android 6.0 Marshmallow donosi pokretanje aplikacija glasom i produljuje autonomiju, na starije uređaje stiže sljedeći tjedan

Android 6.0 Marshmallow sluzbeno

Nakon što nas je proljetos na I/O eventu upoznao s većinom bitnijih stavki na novom Androidu, Google je danas otkrio još neke detalje. Tako Android 6.0 Marshmallow donosi bolju integraciju glasovnih naredbi i općenito upravljanja glasom. Sustav će sada brže reagirati i izvoditi potrebne operacije, a može pokretati i aplikacije.

Što se ostalih funkcionalnosti tiče, Google je poradio na notifikacijama, koje su sada također nešto brže, a dodatno je ubrzano skrolanje i pretraživanje na početnom zaslonu. Tu su još i poboljšanja vezana uz potrošnju energije pod nazviom Doze, što će uređaju omogućiti još dublji “sleep” način kad nije u upotrebi. Prema riječima Googleovih inženjera, Doze bi npr. Nexusu 5 trebao osigurati do 30% dulju autonomiju.

Što se tiče starijih uređaja, Android 6.0 Marshmallow će na njih početi stizati sljedeći tjedan, točnije, 5. listopada, kao što smo već javili. Znači, vlasnici Nexusa 5, 6, 7 i 9 mogu očekivati vrlo brzu nadogradnju na novi Android.

Za sada nema informacija kada će novi Android doći na uređaje drugih proizvođača, naime za njih će se svaki od njih posebno oglasiti o svojim planovima za nadogradnju.

 

 
 
Oglas
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT