BlackBerry Bold 9700 – Recenzija

Uvod

Krajem prošle godine BlackBerry Bold 9700 (kodnog imena Onyx) se pojavio na tržištu kao nasljednik Bolda 9000 koji je bio odličan uređaj i prvi BlackBerry u nas sa podrškom za 3G mrežu. Odlikovao ga je dobar dizajn i robusnost, izdržljivost baterije i veliki ekran, a glavni nedostatak mu je bila ispodprosječna kamera rezolucije 2 Mpx. Od nasljednika se očekivalo mnogo, a koliko su se ta očekivanja ispunila pokušat ću prikazati u ovoj recenziji.

Dizajn i kvaliteta izrade:

Nisam od onih koji odabiru uređaje na estetskoj osnovi, niti mi je dizajn od presudne važnosti, međutim kod BlackBerryja 9700 je situacija takva da uz odlične karakteristike i funkcionalnost, odličan dizajn dođe kao bonus. Moglo bi se reći da ovaj uređaj jednostavno traži da ga se gleda.

Spojnica dizajna i funkcionalnosti bi se mogla pronaći u kampaktnosti uređaja koji je za razliku od svog prethodnika, tj. starog Bolda 9000 nešto manji, ali ipak dovoljno velik za ugodno rukovanje.

BlackBerryjev već tradicionalni poslovni izgled kod ovog je uređaja nadopunjen profinjenošću, ma koliko to neobično zvučalo. Kromirani dijelovi na pomno odabranim mjestima na uređaju ostavljaju dojam skupoće. Imitacija kože na stražnjem dijelu je odlično upakiran detalj koji ima i funkciju da uređaj ne klizi iz ruku kao što je recimo slučaj kod Storma 9500.

Generalno, uređaj je vrlo kvalitetne izrade, ništa ne škripi na njemu, nema odlijeva svjetlosti kroz tipkovnicu kao kod nekih konkuretskih uređaja.

Hardware:

ARM Procesor od 624 MHz je već poznat iz prijašjih modela i odlično obavlja posao u kombinaciji sa 128 MB RAM-a. Napomenimo da je kod BlackBerryja korisnicima jedna od bitnijih stavki „Aplication memory“ i ona iznosi 121 MB za razliku od prijašnjih modela, uključujući Bold 9000 i Storm 9500, kod kojih je iznosila 42 MB. Ovaj detalj se ne smije zamijeniti s internom memorijom telefona koja iznosi 256 MB i služi za spremanje sadržaja poput slika, pjesama i video isječaka. Ekran je veličine 2.44″ i rezolucije 480 x 360 točaka, za razliku od prethodnika koji je imao 2,6″ ekran s rezolucijom 480 x 320 točaka.

S trostruko više memorije za aplikacije, odličnim procesorom i novim operativnim sustavom, ovo je najbrži BlackBerry do sada.

Tu je također microSD utor koji podržava memorijske kartice do 16GB, dok u paketu s uređajem dolazi kartica kapaciteta 2GB.

Stranice: 1 2 3 4


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT