Galaxy Nexus službeno predstavljen

Samsung i Google noćas su predstavili zajedničku novu perjanicu – Samsung Galaxy Nexus. Iako je zahvaljujući curenju informacija većina detalja već poznata možemo dodati i nekoliko zanimljivih novosti. Galaxy Nexus moći će se otključavati prepoznavanjem lica, što je zapravo dio operativnog sustava.

Prilikom predstavljanja Galaxy Nexusa naglasak je dan na brzinu i to ne samo na fluidnost korisničkog sučelja već i na ostače segmente OS-a. Tako će Galaxy Nexus imat iznimno brzu kameu, učitavanje videa, ali i virtualnu tipkovnicu.

Zanimljiv detalj je što će Galaxy Nexus imati i barometar.

Od ostalih detalja možemo ponoviti 4,65 HD Super AMOLED zaslon rezoluvije 1280×720 s odnosm 16:9 i kontrastom 100,000:1. Gustoća točaka iznosi 316 ppi. Poznato je da će novi Nexus biti pokretan 1,2 GHz procesorom u kombinaciji s 1 GB RAM-a. Operativni sustav koji pokreće Galaxy Nexus je Android 4.0, tj. Ice Cream Sanwich, o kojem više detalja tek slijedi u kasnijim objavama.

Kamera ima senzor od 5 megapiksela, a može snimati HD video u rezoluciji 1080p. Drago nam je da možemo konstatirati da je utrka u naoružanju megapikselima okončana i da su se proizvođači fokusirali na druge aspekte fotografiranja mobitelom. Ono što će ovdje doći do izražaja je izostanak bilo kakvog kašnjenja prilikom okidanja. Slike se, po navodima ljudi iz Samsunga uzimaju trenutno.

Baterija ima kapacitet od 1750 mAh.

Samsung Galaxy Nexus u prodaju kreće već u studenom, a kada će se pojaviti kod nas za sada nema informacija.

U Googleu su napomenuli kako je Samsung jedina kompanija koja u ovom trenutku može proizvesti sve potrebne komponente i ponuditi konačno rješnenje za jedan ovakav uređaj.

U nastavku pogledajte promo video. Više informacija uskoro…

Slijedi i hands-on video ekips s Engadgeta

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT