Gigabyte GSmart Maya M1 V2 – Recenzija

Nekoliko Gigabyte smartfona nam je već prošlo kroz ruke i generalni zaključak je bio da se radi o proizvođaču koji izrađuje kvalitetne uređaje po pristupačnim cijenama. Ovih dana smo se družili s još jednim uređajem iz Gigabyte obitelji pod nazivom GSmart Maya M1 V2. Radi se o 4,5-inčnom uređaju pokretanom četverojezgrenim procesorom koji se nameće kao solidna alternativa zvučnijim imenima. Ovaj uređaj ne treba zamijeniti s prvim Maya M1 modelom koji je za razliku od ovog pokretan dvojezgrenim procesorom, ali se od njega fizički ne razlikuje. S Mayom M1 V2 smo se družili proteklih tjedan dana, a kako nas se dojmila pročitajte u nastavku.

Osnovne karakeristike

Dimenzije: 136 x 67 x 9,7 mm

Masa: 147 grama

Zaslon: 4,5″ IPS-LCD 960 x 480 točaka, 245 ppi

SoC: MediaTek MTK 6589

CPU: 4x Cortex-A7 takta 1,2 GHz

GPU: PowerVR SGX544

RAM: 1 GB

Interna memorija: 4 GB (dostupno 2,6 GB)

Memorijske kartice: microSD do 32 GB

SIM: 2x mini SIM

Povezivanje: WiFi, WiFi Hotspot, Bluetooth, micro USB, 3.5mm audio

OS: Android 4.2 Jelly Bean

Kamera: 8 MP/1080p

Prednja kamera: 2 MP

FM Radio: Da

Baterija: 1700 mAh

Prednosti

Hardver i performanse

Najnovija verzija Androida

Video player podržava sve popularne formate i codece

Nedostaci

Ograničena unutarnja memorija

Ne podržava USB On the go

Dizajn, kućište i zaslon

  IMG_3864 IMG_3865 IMG_3866 IMG_3867 IMG_3869 IMG_3871 IMG_3872 IMG_3873 IMG_3874 IMG_3875 IMG_3876 IMG_3881

Već na prethodno recenziranim modelima mogli smo se uvjeriti da Gigabyte ne raspolaže astronomskim budžetom namijenjenim dizajnu i vidljivo je da su se dizajneri fokusirali na jednostavnost, bez eksperimentiranja, što je rezultiralo pravilnim linijama i simetričnim oblikom.

Materijal korišten za izradu je plastika, ali ju se nipošto ne može nazvati jeftinom. Prednji dio zajedno sa zaslonom čini jednu cjelinu, a stražnji poklopac je presvučen gumiranim slojem koji ne dopušta klizanje iz ruku.

Fizička tipka za podešavanje glasnoće nalazi se na lijevom boku, s minimalnim odmakom od kućišta, što znači da će “pogađanje” i pritisak zahtijevati određeno vrijeme prilagodbe. Tipka za uključivanje i otključavanje zaslona nalazi se na središnjem dijelu gornjeg ruba kućišta i prilično je nerazumno koncipirana. Umjesto uobičajenih dimenzija, ova tipka je na Mayi osjetno manja i privikavanje na nju bi moglo potrajati. Na istoj površini sadržani su micro USB i 3.5 mm audio utor. Stražnja strana, tj. poklopac sadrži 8 MP kameru kojoj društvo čini dvostruka LED bljeskalica, a na dnu vanjski zvučnik.

Cijela konstrukcija djeluje prilično čvrsto i ne djeluje kao da će uskoro početi puštati zvukove škripanja. Kvaliteta izrade je na visokoj razini, što utječe na to da ukupan dojam držanja uređaja u ruci bude više nego zadovoljavajući.

4,5” IPS zaslon ima rezoluciju od 960 x 540 točaka, što mu daje gustoću od solidnih 245 ppi. Svjetlina, prikaz i kontrast su na visokoj razini, dok kutove vidljivosti i čitljivost na suncu možemo svrstati u prosjek. Mana ovog zaslona što ostavlja tragove prstiju, koji su vidljivi i nakon najkraće interakcije.

Stranice: 1 2 3


 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT