H18 Noa H42 – Recenzija

H18 Noa H42

Noa je nova linija smartfona hrvatske tvrtke Hangar 18, koja nam stiže nakon uspješne serije nazvane Be Smart. Za razliku od prijašnjih modela, kao i svih onih koji se vole kititi “hrvatskim” imenom, Noa nisu generički uređaji kakve smo na tržištu do sada viđali pod raznim brandovima, već posebno dizajnirani i proizvedeni prema željama ove tvrtke.

Jedan od prvih modela kojeg imamo na testu je H18 Noa H42. Dolazi s 5-inčnim zaslonom, četverojezgrenim procesorom, 1 GB RAM-a, 8 MP kamerom i što je najvažnije, pristupačnom ciienom. Kako sve to izgleda u praksi i kakve je dojmove ovaj uređaj ostavio na nas, pročitajte u nastavku.

Osnovne karakteristike

Dimenzije: 142 x 72 x 9,5 mm

Zaslon: 5,0″ IPS LCD, 854 x 480, 195 ppi

SoC: MediaTek MT6582

CPU: 4x Cortex-A7 1,3 GHz

RAM: 1 GB

Interna memorija: 4 GB

Povezivanje: WiFi, GPS, Bluetooth, NFC

3G: HSPA+

4G: –

OS: Android 4.2 Jelly Bean

Kamera: 8 MP

Baterija: 1900 mAh

Cijena: 999,00 kn

Info: H18

Prednosti

Opći dojam i kvaliteta izrade

Performanse

Uključena Mireo Don’t Panic! navigacija

Podržava 3G na 900 MHz

Cijena

Nedostaci

Kapacitivne tipke bez pozadinskog osvijetljenja

Preslaba bljeskalica

Dizajn, kućište i zaslon

Već prilikom prvog pogleda i držanja u ruci, Noa H42 ostavlja bolji dojam od većine Kineza koje smo do sada testirali. Kao što je u uvodu rečeno, ovdje se više ne radi o generičkom uređaju u punom smislu riječi, kakve smo navikli vidjeti pod raznim nazivima, već modelima s novim pristupom dizajnu i općenito izradi. U ovom slučaju možemo reći da se radi o klasičnom dizajnu s pravilnim linijama, koji istini za volju, podsjeća na mnoge druge modele, no u vrijeme kad većina smartfona u velikoj mjeri nalikuju jedan drugom, ne bi bilo fer tražiti dlaku u jajetu.

Kućište je izrađeno iz plastike s imitacijom kroma na rubovima, što doprinosi općoj eleganciji. Pozadina, tj. poklopac baterije je izrađen iz “gumirane” plastike koja sprečava klizanje iz ruku, ali nije baš otporna na tragove prstiju. Uređaj općenito djeluje finije i skuplje od mnogih izravnih konkurenata, a što je još važnije, neusporedivo bolje od mnogih modela poznatijih brandova iz ovog cjenovnog razreda.

Zasloj je izrađen u IPS tehnologiji i ima vrlo dobre kutove vidljivosti, kao i ukupan prikaz boja. Ako imate oko sokolovo, rezolucija od 854 x 480 točaka vas vjerojatno neće razveseliti, jer na dijagonali od 5 inča daje gustoću od 195 ppi. Dakle, relativno malo, ali za ovaj cjenovni razred i više nego dovoljno. Prikaz boja i kontrast su vrlo dobri, tako da je ukupna ocjena zaslona više nego zadovoljavajuća.

Kapacitivne tipke su dobro označene i na danjem svjietlu su vidljive iz svakog kuta, no s obzirom na nedostatak pozadinskog osvjetljenja, u mraku će biti potrebno privikavanje.

Stranice: 1 2 3


 
 
Oglas
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT