HTC Desire 610 – Recenzija

HTC Desire 610

HTC u svom portfoliu zadnjih nekoliko godina koristi ime Desire kao podsjetnik na jedan od najuspješnijih modela smartfona u povijesti kompanije. Ipak, Desire brand nije u potpunosti kvalitetno iskorišten jer je, za razliku od originalnog modela koji je u svoje doba predstavljao top klasu, sada razvodnjen u moru drugih modela srednjeg i nižeg cjenovnog razreda. No unatoč tome, prepoznatljiva kvaliteta HTC-ovih uređaja ipak je uspjela osigurati relativno dobre prodajne rezultate, što je u zadnjem kvartalu utjecalo na povratak u pozitivu.

Jedan od najnovojih uređaja srednje klase, HTC Desire 610, ovih je dana boravio u našim rukama. Što sve krije i kako nas se dojmio, pročitajte u nastavku.

Osnovne karakteristike

Dimenzije: 143,1 x 70.5 x 9,6  mm

Masa: 143,5 grama

Zaslon: 4,7″ LCD, 960 x 540, 234 ppi

SoC: Qualcomm Snapdragon 400

CPU: četverojezgreni 1,2 GHz

RAM: 1 GB

Interna memorija: 8 GB

Povezivanje: WiFi, WiFi Direct, WiFi Hotspot, DLNA, A-GPS, Bluetooth, USB on-the-go

3G: HSPA+

4G: LTE

OS: Android 4.4 KitKat

Kamera: 8 MP/1080p

Prednja kamera: 1,3 MP/720p

Baterija: 2040 mAh

Cijena: cca 2500,00 kn

Ustupio: HTC

Prednosti

Hardver i performanse

Fluidno i funkcionalno sučelje

Odlični vanjski zvučnici

Nedostaci

Veći ukupni gabariti nego kod konkurentskih 4,7″ modela

Plastika jeftinog izgleda

Baterija nije izmjenjiva

Dizajn, kućište i zaslon

Desire 610 još je jedan HTC dizajniran na temeljima modela One. Ovdje vidimo istu koncepciju jednodjelnog kućišta s frontalno postavljenim vanjskim zvučnicima ispod i iznad zaslona, s tom razlikom što je izrađeno iz plastike. Za kvalitetu plastike se ne može reći da je na višem nivou jer finiš sa sjajem djeluje pomalo jeftino, a na njemu će ostajati i tragovi prstiju.

Budući da se radi o jednodjelnom kućištu, baterija je fiksirana i ne može se mijenjati bez odlaska u servis, tako da se utori za SIM i microSD kartice se nalaze na lijevom boku i zaklonjeni su zajedničkim vratašcima.

Tipka za uključivanje i otključavanje zaslona nalazi se na vrhu uređaja. Oni koji su i do sada koristili neki od HTC-ovih modela osjećat će se kao kod kuće, dok bi oni koji su tu tipku navikli osjetiti sa strane, mogli iskusiti nešto dulje vrijeme privikavanja.

Ukupan dojam kod držanja uređaja u ruci je dobar, ali bi bio još bolji da je korištena neka druga vrsta plastike. Ukupni gabariti uređaja su nešto veći nego kod drugih 4,7” modela, što je uzrokovano spomenutim vanjskim zvučnicima.

4,7” zaslon dolazi u 960 x 540 rezoluciji i to na ovoj dijagonali daje gustoću od 234 ppi. Rezultat nije reprezentativan, posebice za današnje pojmove gdje osjetno jeftiniji uređaji dolaze s većom gustoćom točaka. S druge strane, prosječno zahtjevni korisnici, kakvima je ovaj model i namijenjen, po tom pitanju ne bi trebali previše prigovarati.

HTC u specifikacijama ovog modela nije naveo tehnologiju izrade zaslona, no sudeći po kutovima vidljivosti, vjerojatno se radi u IPS-u. Čitljivost i vidljivost na danjem svjetlu spadaju u prosjek.

Stranice: 1 2 3


 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT