HTC Sensation – službeno predstavljen

Zapravo nije još službeno, već je objavljeno od strane Vodafonea. Nakon što se pojavio cijeli niz fotografija i informacija o novoj HTC-ovoj perjanici kodnog imena Pyramid, danas je isti predstavljen pod službenim nazivom HTC Sensation. Uređaj je temeljen na Androidu 2.3 Gingerbread, pogonjen je dvojezgrenim Snapdragon procesorom takta 1,2 GHz, ima 4,3 inčni S-LCD zaslon rezolucije 540×960, što je s obzirom na dimenzije 35% veća gostoća točaka. 8 megapikselna kamera omogućuje snimanje HD videa.

Nadopuna: stigli su i prvi službeni video prikazi,

Nadopuna 2: Upravo je i HTC službeno objavio detalje o novom modelu. HTC Sensation imat će tzv. unibody aluminijsko kućište, nanovo dizajnirani početni zaslon kao dio novog HTC Sense 3.0 sučelja, novi e-mail klijent, novi widget vremenske prognoze koji će se protezati preko cijelog zaslona i novim animacijama. Jedna od najvažnijih stavki je snimanje HD videa u Full HD rezoluciji 1080p i to pri 30 fps. Od ostalih pikanterija tu su stereo snimanje zvuka, video timer, DLNA video streaming i ispis putem WiFi-a. Baterija od 1520 mAh trebala bi osigurati veću autonomijo nego što je biop slučaj s Desireom HD.

HTC Sensation bit će dostupan u putem Vodafonea već tijekom svibnja i to na većim tržištima poput Velike Britanije i Njemačke. U Hrvatskoj ga možemo očekivati u lipnju.

Detaljne specifikacije pogledajte ovdje.

U nastavku pročitajte i službeno priopćenje HTC-a Hrvatska

HTC PREDSTAVIO VRHUNSKI MULTIMEDIJALNI TELEFON HTC Sensation™

 

HTC nastavlja predstavljati napredne oblike zabave sa uvođenjem HTC Watch usluge na HTC Sensation pametnom telefonu

LONDON 12. travnja, 2011 – HTC Korporacija, svjetski lider u inovaciji i dizajnu mobilne telefonije, danas je predstavio HTC Sensation™, pametni telefon koji baca novo svjetlo na pojam zabave uz novu HTC Watch™ video uslugu. Vješto oblikovan HTC Sensation bazira se na posve novom HTC Sense korisničkom sučelju koje stavlja ljude u središte omogućavajući im da njihovi pametni telefoni rade na jednostavniji i prirodniji način.

“Pametni telefoni evaluirali su u zabavne centre koji stanu u džep i omogućavaju korisnicima da svoj omiljeni sadržaj ponesu kuda god idu” rekao je Peter Chou, izvršni direktor HTC Korporacije. “HTC Sensation kombinacijom HTC Watch video usluge i posljednjom verzijom HTC Sense sučelja našim će korisnicima pružiti moćno multimedijalno iskustvo pametnog telefona.”

HTC Sensation integrira multimedijalni sadržaj sa relevantnim i dobro promišljenim značajkama i aplikacijama te tako daje novu dimenziju Vodafone ponudi. HTC Sensation u sljedećim će mjesecima najprije biti dostupan na najvećim Vodafone tržištima,” kazao je Patrick Chomet, direktor terminala Vodafone mobilnog operatera. “Snažno partnerstvo HTC Korporacije i kompanije Vodafone dokaz je predanosti da našim korisnicima pružimo jedinstveno mobilno iskustvo.”

Vrhunski dizajn i materijali

HTC Sensation uklapa se u već karakteristični HTC dizajn, a njegov vrhunski izgled istaknut je zaobljenim rubovima, izradom iz jednog komada aluminija i ekranom na dodir čija je površina zaštićena zaobljenjem koje daje poseban osjećaj pri dodiru prstom.  HTC Sensation prirodno prianja u ruci zbog 4.3’ – inčnog qHD ekrana visoke rezolucije. U srcu pametnog telefona HTC Sensation kuca 1.2 GH dvojezgreni Qualcomm® Snapdragon™ procesor koji omogućava sjajne grafike i sveobuhvatnu brzinu.

HTC Sense

Vrhunski dizajn HTC Sensation pametnog telefona nadopunjuje posljednja verzija HTC Sense sučelja koja sadrži niz novih značajki i poboljšanja pomažući tako korisnicima da uz mnogo zabave učine još više. Primjerice, HTC Sense predstavlja aktivni “locksreen” koji se transformira u ekran koji sadrži najbitnije informacije kao što su statusi prijatelja na raznim društvenim mrežama, fotografije, vrijeme, stanje na burzi, a koje se mogu vidjeti paljenjem ekrana. Novi aktivni “locksreen” na ovaj način omogućava korisnicima da ga prilagode svojim potrebama i brzo pristupe uslugama koje najčešće koriste: pozivi, slanje elektroničke pošte, fotografiranje ili bilo što drugo za što im je potrebna brzina kojom obično samo otključavaju telefon, odnosno pale ekran. Primjerice, kamera se može izravno sa “lockscreen-a” upaliti samo jednim dodirom tipke, a na taj način uštede se dragocjene sekunde koje se mogu iskoristiti za fotografiranje. Oštre grafike, realistične animacije i nove aplikacije čine HTC Sense iskustvo bolje no ikada. Nastavkom usmjeravanja svog fokusa na sve ove aspekte koje HTC Sense sučelje čine jedinstvenim, HTC predstavlja i unaprijeđenu verziju aplikacije za vrijeme sa posebnim efektima i filmskom animacijom. HTC Sense i dalje omogućava ljudima da podijele posebne trenutke sa svojim prijateljima i da se pri tome zabave lakše no ikada. HTC Sensation sadrži kameru u boji od 8 megapiksela koja će snimiti prekrasne fotografije, a sa novom “instant capture” značajkom korisnici mogu uhvatiti momente u pokretu bez brige da će propusti djelić akcije. HTC Sensation sadrži i snimalicu rezolucije 1080 piksela koja može snimiti do 30 sličica u sekundi sa punim stereo zvukom, a sa novim Video Trimmer programom korisnici mogu skratiti video sadržaje do veličine koja im najviše odgovara za lakše dijeljenje datoteke s prijateljima i obitelji.

 

HTC Watch

HTC Sensation izdizajniran je kako bi stvorio multimedijalni je telefon sa 4.3 – inčnim ekranom visoke rezolucije koji omogućava korisnicima da uživaju u gledanju filma, a doživljaj će biti jednak odlazku u kino. HTC Sensation prvi je pametni telefon koji sadrži HTC Watch video uslugu – aplikacija koja objedinjuje stotine najnovijih filmova i TV emisija na jednom mjestu, olakšavajući korisnicima da jednostavno pronađu video sadržaj koji ih zanima. HTC Watch koristi progresivnu download tehnologiju koja omogućava trenutno gledanje videa bez dugog čekanja da završi download ogromne datoteke. HTC Watch nudi mogućnosti kupnje ili posudbe video sadržaja a željeni sadržaj možete pogledati na pet različitih HTC uređaja. Također, koristeći HTC Sensation, HTC Watch video sadržaji mogu se bežično spojiti sa televizorom ili putem HDMI adaptera koji je moguće kupiti zasebno.

 

Availability

HTC Sensation bit će dostupan putem Vodafone mobilnog operatera na najvećim tržištima diljem Europe. Također, bit će dostupan na azijskom tržištu u drugom kvartalu 2011. godine.

 

O HTC

Korporacija HTC (HTC) jedna je od najbrže rastućih kompanija u industriji mobilne telefonije. Stavljajući ljude u središte svih svojih projekata, HTC stvara inovativne pametne telephone koji zadovoljavaju potrebe pojedinaca bolje no ikad prije. Korporacija je izlistana  na Tajvanskoj burzi pod oznakom vrijednosnice  2498. Za više informacija o HTC, molimo posjetite www.htc.com.
# # #

HTC, HTC logo, HTC Sense i HTC Sensation robne su marke HTC korporacije. Svi ostali nazivi kompanija i proizvoda robne su marke njihovih cijenjenih vlasnika.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT