Huawei Ascend G6 – Recenzija

Huawei Ascend G6

Drugi ovogodišnji Huaweijev model koji nam je stigao na test nosi naziv Ascend G6. Radi se o manjem uređaju s 4,5-inčnim zaslonom, s nešto slabijim hardverom, ali s jakom prednjom kamerom s fokusom na selfie umjetnost. Ni kod ovog modela nije izostala tradicionalna Huaweijeva elegancija s tankim kućištem dobrog dizajna, kao ni podrška za najnovije tehnologije, tj. spajanje na brze LTE mreže. Detalje o uređaju i naše dojmove pročitajte u nastavku.

Osnovne karakteristike

Dimenzije: 130 x 65 x 7,5 mm

Masa: 115 grama

Zaslon: 4.5” IPS LCD, 960 x 540, 245 ppi

SoC: Snapdragon 400

CPU: četverojezgreni na taktu 1,2 GHz

RAM: 1 GB

Interna memorija: 4 GB

Utor za memorijske kartice: Da

Povezivanje: WiFi, WiFi Hotspot, WiFi direct, DLNA, GPS, Bluetooth, NFC, USB on-the-go

3G: HSPA+

4G: LTE (Opcija)

OS: Android 4.3, Emotion UI

Kamera: 8 MP/1080p

Prednja kamera: 5 MP

Baterija: 2000 mAh

Ustupio: Huawei

Prednosti

Iznimno tanak i lagan

Dizajn i kvaliteta izrade

Podrška za LTE mreže

Izvrsna kamera

Nedostaci

Nešto slabije pozadinsko osvjetljenje kapacitivnih tipki

Relativno mala rezolucija zaslona nije najprikladnija za napredne igre

Relativno mala interna memorija

Baterija nije izmjenjiva

Dizajn, kućište i zaslon

Huawei Ascend G6 dizajnom dosta podsjeća na lanjski model Ascend P6, ali i nedavno recenzirani Ascend P7. Kućište djeluje vrlo elegantno, čemu pridonosi i debljina od svega 7,5 milimetara, a kao točku na “i” možemo navesti izuzetno malu masu od 115 grama. Kućište je izrađeno iz plastike s imitacijom metalnog ruba sa strane i na vrhu. Stražnjii polopac je odvojiv, ali je baterija fiksirana, tako da otvaranje poklopca služi isključivo za umetanje SIM i microSD memorijske kartice.

Fizičke tipke nalazimo na desnom boku i to one za uključivanje i podešavanje glasnoće. 3.5 mm audio utor se nalazi na dnu lijevog boka, a microUSB utor na vrhu. Ispod zaslona imamo tri kapacitivne tipke s nešto zlabijim i kratkotrajnim pozadinskim osvjetljenjem, iznad njega prednju kameru, a na stražnjoj strani primarnu kameru s bljeskalicom, te vanjski zvučnik na dnu.

4,5” zaslon je izrađen u IPS tehnologiji što će osigurati odlične kutove vidljivosti i to

čak bolje nego kod konkurentkih uređaja iz istog cjenovnog razreda. Rezolucija je nešto manja i iznosi 960 x 540 točaka, što daje gustoću od solidnih 245 ppi. Nominalno ne zvuči loše, ali neke grafički zahtjevnije igre neće imati spektakularnu igrivost.

Vidljivost na danjem svjetlu je dobra i možemo ju svrstati u prosjek.

Stranice: 1 2 3


 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT