Huawei Ascend P7 – Recenzija

Huawei Ascend P7 recenzija

Nakon izvjesne stanke, Huawei uređaji ponovo stižu na našu adresu i kako bi moj pokojni dida rekao – prvo pa muško. Naime, prvi ovogodišnji Huawei model kojim se bavimo je Ascend P7, Huaweijeva dika i ponos. Dakle, kao što vjerojatno već znate, radi se o top modelu kojeg je ova kompanija predstavila u svibnju ove godine i koji svojim karakteristikama napada tzv. veliku četvorku: G3, M8, S5 i Z2. Ono što ga ističe su njegove elegancija i tankoća, a kako se proveo na našem testu i je li ispunio očekivanja, pročitajte u nastavku.

Osnovne karakteristike

Dimenzije: 139,8 x 68,8 x 6,5  mm

Masa: 124 grama

Zaslon: 5,0″ IPS LCD, 1920 x 1080, 441 ppi

SoC: HiSilicon Kirin 910T

CPU: 4x Cortex-A9 na taktu 1,8 GHz

GPU: Mali 450MP4

RAM: 2 GB

Interna memorija: 16 GB

Utor za memorijske kartice do 64 GB kapaciteta

Povezivanje: WiFi, WiFi Direct, WiFi Hotspot, A-GPS, Bluetooth, USB on-the-go

3G: HSPA+

4G: LTE

OS: Android 4.4 Kitkat + Emotion UI

Kamera: 13 MP/1080p,

Prednja kamera: 8 MP

Baterija: 2500 mAh

Ustupio: Huawei

Prednosti

Dizajn i kvaliteta izrade

Iznimno tanak i lagan

Izvrstan zaslon

Cijena

Nedostaci

Baterija nije izmjenjiva

Nešto slabiji vanjski zvučnik

Dizajn i kućište

Koliko se to god nekima činilo nestvarno, lansiranje najtanjih smartfona na tržište sada već spada u Huaweijevu tradiciju. Tako ovogodišnji Ascend P7 dolazi u kućištu debljine svega 6,5 milimetara, a s obzirom da se radi o 5-inčnom uređaju, iznimna elegancija je uočljiva već iz daleka. Isto tako, Huawei kao prednost Ascenda P7 ističe i prilično malu masu od 124 grama koja se u ovom gabaritnom razredu rijetko susreće.

Uređaj je općenito izvrsno dizajniran, karakterizira ga jednodjelno kućište s metalnim okvirom kao osnovom, koji u velikoj mjeri podsjeća na onaj na iPhoneu. Ostatak kućišta je izrađen iz plastike i presvučen Gorilla Glass 3 slojem zajedno sa zaslonom.

Spomenuti metalni okvir na svojoj desnoj strani sadrži sve fizičke tipke, utore za microSD i SIM kartice, dok je lijevi bok uređaja prazan. MicroUSB utor nazazimo na dnu, a 3,5 mm audio utor na vrhu kućišta.

Huawei Ascend P7 svojom pojavom svakako ostavlja upečatljiv dojam, premda izbor materijala sam po sebi ostavlja prostora oštećenjima više nego što je to slučaj s plastičnim ili potpuno aluminijskim kućištima.

Zbog relativno povoljnog omjera površine zaslona i “mesa”, ovaj 5-inčni uređaj neće predstavljati problem za rukovanje i prenošenje, a njegova tankoća i mala masa će dodatno doprinijeti vrlo dobroj ergonomiji.

Stranice: 1 2 3


 
      
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT