iPhone 6s i iPhone 6s Plus službeno predstavljeni

Apple-iPhone-6s sluzbeno

Apple je večeras predstavio mnoštvo proizvoda, a za kraj eventa je ostavio ono što smo najviše iščekivali – novi iPhone. Kao što su glasine i najavljivale, stigla su dva modela – iPhone 6s i iPhone 6s Plus. U startu je rečeno da nova generacija stiže u posebnoj leguri aluminija 7000, koja se upotrebljava u avio industriji, dakle glasine su i ovdje bile točne. Bendgate afera je očito imala velik utjecaj na razvoj i Apple se sada pobrinuo da se savijanje kućišta više ne ponovi. Zanimljivo je da novi iPhone dolazi u četiri boje, među kojima je roza.

Screen Shot 2015-09-09 at 21.21.38

Glasine su bile prilično precizne i kad je u pitanju Force touch tehnologija, koju Apple sada nazvia “3D touch”. Radi se o prepoznavanju jačine pritiska na zaslon, što prema riječima Appleovih ljudi, upravljanje sučeljem diže na novu razinu. 3D Touch radi zahvaljujući senzorima ispod zaslona, a sve skupa je integrirano u iOS 9. Tako je sada u stavkama u aplikacijama i na početnom zaslonu moguće raditi s više funkcija, odnosno otvarati više opcija. 3D touch će primjenu naći praktički u svim aplikacijama, a posebice u igrama.

Novi iPhone pokreće Appleov A9 procesor, koji je, prema riječima Appleovih inženjera, 90% brži od prethodnika, a nudi i 70% bolje glafičke performanse.

iphone 6s

Glasine su točno prorokovale i detalje o kameri. Naime, novi iPhone stiže s 12 MP kamerom, koja uz više piksela i mnoga softverska poboljšanja za dobivanje kvalitetnijih fotografija, omogućuje i snimanje 4K videa. Nadograđena je i prednja kamera, koja sada dolazi s 5 MP senzorom.

Novi iPhone podržava LTE brzine prijenosa podataka do 300 Mbps, ali i novi softver za lakšu migraciju s Android uređaja, jer prema riječima Appleovih inženjera, sve više ljudi s Androdia prelazi na iPhone.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT