LG G Flex 2 – Recenzija

naslovna lg g flex 2

Uz sve ostalo, prošlu godinu su obilježili i smartfoni sa zakrivljenim zaslonima. Jednog od njih izradio je i LG pod nazivom G Flex, a ove godine na test nam je došao njegov nasljednik G Flex 2 koji na veselje mnogih donosi manji zaslon s većom rezolucijom, još bolju mogućnost “liječenja” pozadine od ogrebotina, jači procesor, više RAM-a (u slučaju da kupite 32 GB model), ali i svega ostalog. Flex 2 zapravo je savinuti G3 s nešto jačim procesorom i nešto nižom rezolucijom zaslona, a uzevši u obzir odlične prodajne rezultate G3, nimalo ne čudi što je LG dosta uložio u marketing upravo oko ovog uređaja, jer ga planira progurati otprilike onoliko koliko i Samsung svoju Edge liniju.

Nažalost, ovo će biti prva recenzija u kojoj nemamo pridružene fotografije. Šetajući psa sinoć po Jadranskom mostu, zaskočilo nas je nekoliko pasa lutalica, a silom prilike braneći svoga od ostalih, Flex 2 mi je ispao iz ruke i upao u Savu. Zbog toga će fotografije i screenshotovi stići nakon što nam LG dostavi drugi uređaj.

Budući da u dosadašnjih 300 i kusur recenzija nismo uništili ni izgubili ni jedan uređaj, statistički gledano, ovo se jednom moralo dogoditi.

 

GLAVNE KARAKTERISTIKE

Dimenzije
149,1 x 75,3 x 7,1-9,4 mm

Masa
152 grama

Zaslon
5,5″ P-OLED 1920 x 1080, 403 ppi

SoC
Qualccomm Snapdragon 810

CPU
4x Cortex-A53 na 1,5 GHz +4x Cortex-A57 na 2,0 GHz

RAM
2/3 GB

Interna memorija
16/32

Micro SD
Do 128 GB

Povezivanje
WiFi, WiFi Direct, WiFi Hotspot, DLNA, A-GPS, Bluetooth, NFC, IR, USB on-the-go

3G
HSPA + DC

4G
LTE Cat. 6

OS
Android 5.o Lollipop

Kamera
13 MP/4K/OIS

Prednja kamera
2,1 MP/1080p

Baterija
3000 mAh

Cijena
5700 kn (u kombinaciji s tarifama je niža)

Ustupio

Prednosti

Odličan zakrivljeni zaslon

Neobičan i elegantan dizajn

Samoizlječiva pozadina

Dobar vanjski zvučnik

Nedostaci

Snapdragon 810 dolazi s nekim dječjim bolestima

Sučelje bi moglo biti fluidnije

Autonomija bi mogla biti nešto bolja

Baterija nije izmjenjiva

Dizajn, kućište i ergonomija

Iako je G Flex 2 vidno manji od svog prethodnika, on i dalje donosi vrlo velik zaslon koji u dijagonali mjeri 5,5″. No, zbog posebnog zakrivljenog oblika kućišta, lakši je za korištenje jednom rukom od npr. LG-a G3. Kućište je izrađeno od polikarbonatne plastike, izuzev pozadine koja je svojevrsni polimer, koji se sam liječi od lakših ogrebotina.

Da ne ulazim previše u dubinu i način izrade same poleđine, probat ću objasniti na koji način se ona liječi od ogrebotina. Zamislite situaciju kada prstom prođete kroz vodu, pa se ona sama vraća u prvobitno stanje ili kad prolazite kroz gužvu u diskoteci i kako razmičete ljude da prođete, a oni se odmah iza vas vraćaju na poziciju gdje su stajali. Upravo na sličan način djeluje i poleđina ovog uređaja. Naime, jednom kada ju lakše zagrebete, taj površinski sloj se zbije i ostavlja rupu, odnoso ogrebotinu. No u isto vrijeme, kako se taj sloj razmakne na dijelu ogrebotine, tako se i što prije nastoji vratiti u prvobitni položaj i samim time izgleda kao da se zaliječio od ogrebotina. One nešto dublje ogrebotine će vjerojatno vječno ostati takve kao što možete vidjeti i na slici ispod, gdje ga je neimenovani junak malo jače zagrebao prije nego li nam je uređaj stigao na test.

Iako se poleđina vjerojatno neće oporaviti od padova, sve one sitne ogrebotine kojih je najviše na našim uređajima bit će izlječene u roku od 10-ak sekundi, što je dosta brže nego što je to prijašnji Flex radio.

No Flex 2 je i pored samoizliječive pozadine poseban uređaj i u najmanju ruku drugačiji od ostalih. Savinuta poleđina nije skliska, što znači da će uređaj teže ispasti iz ruke u kojoj inače odlično leži. Oko ruba stakla zaslona proteže se svojevrsna kromirana lajsna, baš kao i na spoju sa stražnjim poklopcem, koja daje još jednu posebnu notu elegancije. Gumbi za pojačavanje i stišavanje, kao i onaj za uključivanje uređaja, smješteni su na poleđini, dakle isto kao na cijeloj LG-evoj G liniji, što traži određenu dozu privikavanja. No, nakon kraće prilagodbe vidjet ćete kako je ovo riješenje zaista odlično. “Klik” na njih je vrlo jasan, a smještene su taman nadohvat kažiprsta.

Pored tipki, na stražnjoj se strani smjestila i 13 MP kamera kao i dvotonska LED bljeskalica i laserski autofokus kojeg smo već vidjeli na LG-u G3. Na dnu poleđine tu je i vanjski zvučnik, o kojem ćemo nešto više malo kasnije. Na vrhu uređaja je infra crvena lampica koja služi kao univerzalni daljinski upravljač i pomoćni mikrofon. Bokovi uređaja ostali su prazni, a na dnu su smješteni utor za micro USB, glavni mikrofon, te 3,5 mm utor za slušalice. Prednjom stranom uređaja dominira već spomenuti 5,5″ zaslon povrh kojega se nalazi telefonska slušalica, prednja kamera, senzori za blizinu i osvjetljenje, kao i LED lampica za obavijesti. Ispod zaslona smjestio se tek LG-ev logo.

Premda se stražnja strana uređaja lako odvaja, baterija je ostala neizmjenjiva, a ispod poklopca možemo pronaći utore za micro SIM i micro SD karticu. Iako je jedna smještena ispod druge, upute su jasno ilustrirane na utorima pa tako ne biste trebali imati problema s umetanjem bilo koje od njih.

Valja napomenuti kako Vipnet uz Flex 2 isporučuje i LG HBS 730 Bluetooth slušalice, a na njih ćemo se osvrnuti u zasebnoj kratkoj recenziji.

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT