Nano SIM stiže na jesen s novim iPhoneom

Kada je prije dvije godine predstavljen iPhone 4 kupci su se suočili s problemom uzrokovanim novim standardom SIM kartica, dimenzijama nešto manjim od do tada uobičajenih. Nakon iPhonea stigao je iPad 2, a potom cijela lavina novih uređaja koji su zahtijevali nove, manje SIM kartice.

Korisnici ovim ni najmanje nisu bili oduševljeni jer u slučaju da svoju SIM karticu žele umetnuti u neki drugi uređaj moraju nabaviti adapter koji je nerijetko bezobrazno skup, ali i prilično nepraktičan.

Kako većina novih uređaja danas dolazi s micro SIM utorom možda se pomislili da će vašim mukama uskoro doći kraj, jer bilo bi logično, kada svi novi uređaji budu imali micro SIM više neće biti potrebe za adapterima. Naravno, to bi bilo prejednostavno i zato su se proizvođači uređaja pobrinuli za jedan još noviji standard – nano SIM. Ovdje treba reći da je ETSI (europski institut za telekomunikacijske standarde) nakon rata za nano SIM standard prihvatio Appleovu varijantu koja će sudeći prema užurbanim narudžbama europskih operatera najvjerojatnije stići već na jesen u iPhoneu šeste generacije.

Nemamo niti malo sumnje da će i drugi proizvođači slijediti primjer Applea tako da se pripremite na još jednu frustraciju uzrokovanu rezanjem SIM kartica ili nabavkom novih adaptera, a sve zbog par milimetara prostora unutar telefona koji ničim razumnim nisu opravdani.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT