Noa C25 – Recenzija

Noa C25 Recenzija

Smartfon za manje od 600 kuna, bez ugovorne obveze i s dva utora za SIM kartice? Istina, viđali smo slične ponude i ranije, no tek rijetki uređaji su bili u stanju zadovoljiti osnovne kriterije čak i manje zahtjevnog korisnika. Ovoga puta na test nam iz Hangara 18 stiže model Noa C25 po cijeni od 549,00 kuna, a možete ga pronaći i u ponudi operatera Tele2. Što Noa C25 ima za pokazati i kako nas se dojmio, pročitajte u nastavku.

Osnovne karakteristike

Dimenzije: 125 x 65 x 10 mm

Masa: 110 grama

Zaslon: 4,0″ IPS LCD 854 x 480, 233 ppi

SoC: MediaTek MT6572 dvojezgreni na taktu 1,2 GHz

RAM: 512 MB

Interna memorija: 4 GB

Micro SD: do 32 GB

Povezivanje: WiFi, WiFi Direct, WiFi Hotspot, A-GPS, Bluetooth

3G: HSPA+

4G: –

OS: Android 4.4 KitKat

Kamera: 5 MP/480p

Prednja kamera: 2 MP

Baterija: 1500 mAh

Cijena: 549,00 kn

Ustupio: Hangar 18

Prednosti

Kvaliteta izrade

IPS zaslon

Dual SIM

In-ear slušalice u prodajnom paketu

Autonomija

Cijena

Nedostaci

Kamera ograničene upotrebljivosti

Slabiji hardver

Ne podržava USB on-the-go

Dizajn, kućište i zaslon

Noa C25 je dizajniran klasično, pravilnog je oblika s blagim zaobljenjem rubova kućišta koje je izrađeno iz plastike. Ovdje treba istaknuti da plastika izgleda sasvim solidno i da je kvalitetnija od one na mnogim konkurentskim uređajima iz ovog ili višeg cjenovnog ranga. S prednje strane imamo crnu površinu oko zaslona, a sa stražnje bijeli poklopac što uređaju daje zanimljiv, pa čak i donekle atraktivan izgled. Naime, kod uređaja iz najnižeg cjenovnog razreda jedno smo vrijeme bili navikli da izgledaju kao da su sklepani na brzinu i da im je dizajn proizvođaču bio zadnja rupa na svirali. Noa C25 sada pokazuje da to ne mora biti nužnost.

Uređaj je manjih dimenzija koje odogovaraju drugim 4-inčnim modelima. Ipak, višak “mesa” oko zaslona je vidljiv već na prvi pogled, no s obzirom na cijenu uređaja, nema mjesta prigovorima po tom pitanju.

Tipke za podešavanje glasnoće i uključivanje nalaze se na uobičajenim mjestima, dok su micro USB i 3,5 mm audio utor smješteni na vrhu. Ispod zaslona imamo tri uobičajene kapacitivne tipke, a na poleđini kameru s bljeskalicom i vanjski zvučnik.

IMG_1296

Zaslon je, na opće iznenađenje prisutnih, izrađen u IPS tehnologiji. Naime, do sada smo i na osjetno skupljim modelima mogli vidjeti stare TFT zaslone koji su nudili prilično loše kutove vidljivosti, a i sam prikaz. Noa C25 ovo mijenja iz temelja i u ovaj najniži cjenovni razred donosi vidno kvalitetniji zaslon. Rezolucija od 800 x 480 točaka na ovoj dijagonali daje gustoću od 233 ppi što je također solidan rezultat. Opći prikaz boja, naravno, nije na razini skupljih modela i to se posebice primijeti na bijeloj, no daleko od nečega što bismo mogli nazvati nedostatkom.

Zamjerku će vjerojatno pronaći oni osjetljivi na pozadinsko osvjetljenje, jer je ono kod ovog modela malo slabije, a to će utjecati na nešto lošiju čitljivost na danjem svjetlu.

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT