Noa C25 – Recenzija

Noa C25 Recenzija

Smartfon za manje od 600 kuna, bez ugovorne obveze i s dva utora za SIM kartice? Istina, viđali smo slične ponude i ranije, no tek rijetki uređaji su bili u stanju zadovoljiti osnovne kriterije čak i manje zahtjevnog korisnika. Ovoga puta na test nam iz Hangara 18 stiže model Noa C25 po cijeni od 549,00 kuna, a možete ga pronaći i u ponudi operatera Tele2. Što Noa C25 ima za pokazati i kako nas se dojmio, pročitajte u nastavku.

Osnovne karakteristike

Dimenzije: 125 x 65 x 10 mm

Masa: 110 grama

Zaslon: 4,0″ IPS LCD 854 x 480, 233 ppi

SoC: MediaTek MT6572 dvojezgreni na taktu 1,2 GHz

RAM: 512 MB

Interna memorija: 4 GB

Micro SD: do 32 GB

Povezivanje: WiFi, WiFi Direct, WiFi Hotspot, A-GPS, Bluetooth

3G: HSPA+

4G: –

OS: Android 4.4 KitKat

Kamera: 5 MP/480p

Prednja kamera: 2 MP

Baterija: 1500 mAh

Cijena: 549,00 kn

Ustupio: Hangar 18

Prednosti

Kvaliteta izrade

IPS zaslon

Dual SIM

In-ear slušalice u prodajnom paketu

Autonomija

Cijena

Nedostaci

Kamera ograničene upotrebljivosti

Slabiji hardver

Ne podržava USB on-the-go

Dizajn, kućište i zaslon

Noa C25 je dizajniran klasično, pravilnog je oblika s blagim zaobljenjem rubova kućišta koje je izrađeno iz plastike. Ovdje treba istaknuti da plastika izgleda sasvim solidno i da je kvalitetnija od one na mnogim konkurentskim uređajima iz ovog ili višeg cjenovnog ranga. S prednje strane imamo crnu površinu oko zaslona, a sa stražnje bijeli poklopac što uređaju daje zanimljiv, pa čak i donekle atraktivan izgled. Naime, kod uređaja iz najnižeg cjenovnog razreda jedno smo vrijeme bili navikli da izgledaju kao da su sklepani na brzinu i da im je dizajn proizvođaču bio zadnja rupa na svirali. Noa C25 sada pokazuje da to ne mora biti nužnost.

Uređaj je manjih dimenzija koje odogovaraju drugim 4-inčnim modelima. Ipak, višak “mesa” oko zaslona je vidljiv već na prvi pogled, no s obzirom na cijenu uređaja, nema mjesta prigovorima po tom pitanju.

Tipke za podešavanje glasnoće i uključivanje nalaze se na uobičajenim mjestima, dok su micro USB i 3,5 mm audio utor smješteni na vrhu. Ispod zaslona imamo tri uobičajene kapacitivne tipke, a na poleđini kameru s bljeskalicom i vanjski zvučnik.

IMG_1296

Zaslon je, na opće iznenađenje prisutnih, izrađen u IPS tehnologiji. Naime, do sada smo i na osjetno skupljim modelima mogli vidjeti stare TFT zaslone koji su nudili prilično loše kutove vidljivosti, a i sam prikaz. Noa C25 ovo mijenja iz temelja i u ovaj najniži cjenovni razred donosi vidno kvalitetniji zaslon. Rezolucija od 800 x 480 točaka na ovoj dijagonali daje gustoću od 233 ppi što je također solidan rezultat. Opći prikaz boja, naravno, nije na razini skupljih modela i to se posebice primijeti na bijeloj, no daleko od nečega što bismo mogli nazvati nedostatkom.

Zamjerku će vjerojatno pronaći oni osjetljivi na pozadinsko osvjetljenje, jer je ono kod ovog modela malo slabije, a to će utjecati na nešto lošiju čitljivost na danjem svjetlu.

Stranice: 1 2 3


 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT