Nokia E6 – službeno predstavljena

Nokia E6 drugi je uređaj danas službeno predstavljen od strane Nokije, a i o njemu već imamo “dosje“. Dakle, radi se o modelu nasljedniku Nokije E5 i E72 već poznate forme s QWERTY tipkovnicom, no ono što ga razlikuje od prethodnika je zaslon osjetljiv na dodir. Ovaj novi koncept koji kombinira ove dvije osobine inače priprema i RIM s modelom BlackBerry Bold Touch, no on će vjerojatno malčice kasniti. Druga zanimljivost kod Nokije E6 je gustoća točaka na zaslonu. Naime, zaslon dijagonae 2,46 inča sadrži rezoluciju od 640×480 točaka što daje rezultat od 326 ppi (točaka po inču) što odgovara Appleovom Retina zaslonu na iPhoneu 4. Uz Nokiju X7, Nokia E6 drugi je predstavljeni uređaj s novom verzijom Symbiana Anna koja donosi poboljšani internet preglednik. Nokia E6 ima ugrađeno 256 MB RAM-a, 1 GB ROM memorije i 8 mpx kameru s mogućnošću snimanja HD videa u rezoluciji 720p.

Nokia E6 bi se u trgovinama trebala pojaviti krajem drugog kvartala ove godine, tj. početkom ljeta. U nastavku pogledajte promotivni video, a tehničke karakteristike pogledajte ovdje.

 

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT