OnePlus X – Recenzija

OnePlus X - recenzija

Strategija kineske OnePlus kompanije, koja je lani svojim modelom OnePlus One započela svoj tržišni pohod, očito ide u smjeru sporog, ali sigurnog pozicioniranja u svijetu smartfona. Nakon što su lani predstavili samo jedan uređaj, ove godine imamo prilike vidjeti dva. Pored modela OnePlus 2, kojeg smo testirali ljetos, sada stiže OnePlus X koji ne želi biti «flagship killer», već bi trebao pokriti onaj dio kupaca kojima je 5,5-inčni OnePlus 2 prevelik, ali i uz reduciranje snage i izbacivanje određenih detalja. Što sve OnePlus X ima za pokazati i kako nam se svidio, pročitajte u nastavku.

GLAVNE KARAKTERISTIKE

Dimenzije
140 x 69 x 6,9 mm

Masa
138 grama

Zaslon
5.0″ AMOLED 1920 x 1080, 441 ppi

SoC
Snapdragon 801

CPU
4x Krait 400 na 2,3 GHz

RAM
3 GB

Interna memorija
16 GB

Micro SD
do 128 GB

Povezivanje
WiFi, WiFi Direct, WiFi Hotspot, A-GPS, Bluetooth, OSB OTG, MHL

3G
HSPA + DC

4G
LTE Cat. 4

OS
Android 5.1 Lollipop

Kamera
13 MP/1080p

Prednja kamera
8 MP

Baterija
2525 mAh

Cijena

Ustupio

PREDNOSTI
NEDOSTACI

Dizajn i kvaliteta izrade
Slabije performanse kod grafički zahtjevnih igara i videa

Izvrstan AMOLED zaslon
Loše koncipirano sučelje kamere

Čisto i fluidno sučelje

Podržava microSD kartice

Cijena

Dizjan, kućište i rukovanje

OnePlus X će mnoge već na prvi pogled oduševiti elegancijom i atraktivnim dizajnom, kojemu najviše pridonosi metalni okvir kućišta, ali i sjajna plastika na poleđini i prednjem dijelu, na kojoj ne ostaju tragovi prstiju, barem kada govorimo o bijelom kućištu, u kakvom je stigao naš testni primjerak. OnePlus X je definitivno ljepši i vizualno atraktivniji od svog većeg brata OnePlusX, ali ne zato što je manji, već zbog drukčijeg pristupa oblikovanju. Naime, poleđina ovdje nije zaobljena, kao što je to slučaj na OnePlus 2, već je ravna i uređaj je općenito tanji, a zbog djeluje dosta elegantnije.

Prednja strana je vrlo atraktivna s minimalnom količinom «mesa» oko zaslona. Atrakciji dodatno pridonosi crni rub oko zaslona, koji u trenucima kad je zaslon isključen, zajedno s njime tvori jednu cjelinu.

Ispod zaslona imamo tri kapacitivne tipke. Središnja home tipka je označena krugom, a dvije sa strane crticama, tako da u početku nećete znati koja je za multitasking, a koja za natrag. No ovo ipak ima svoje razloge, jer ukoliko uđete u postavke, vidjet ćete da se pozicija ovih tipki može mijenjati kako vam odgovara. Također, ako se s kapacitivnim tipkama ne snalazite, možete aktivirati softverske tipke na dnu zaslona.

Na metalnom rubu nalaze se sve fizičke tipke i utori. Na lijevoj strani imamo tipku za uključivanje i podešavanje glasnoće, a odmah iznad nje ladicu za SIM kartice, koja se vadi iglom. Na suprotnoj strani se nalazi se fizička tipka za utišavanje, odnosno odabir profila (bešumno, vibracija…), što može biti vrlo zgodno kad se jednom naviknete. Na vrhu nalazimo 3,5 mm audio utor, a na dnu micro USB i vanjski zvučnik.

Kvaliteta izrade je na zavidnom nivou, što u kombinaciji s metalnim okvirom kućišta i kvalitetnom plastikom ostavlja daleko bolji dojam nego npr. kod Nexusa 5X, kojeg smo testirali prošlog tjedna i koji je osjetno skuplji. Ukupnom dojmu dodatno doprinosi blago zakrivljeno staklo na prednjem dijelu, koje povlačenje prstiju po zaslonu čini ugodnijim.

Usudio bih se reći da je OnePlusX jedan od najljepših i ergonomski najbolje riješenih 5-inčnim uređaja. Otprilike je istih dimenzija kao iPhone 6, a donosi veći zaslon, odnosno radnu površinu.

Zaslon

OnePlus X dolazi s s 5-inčnim zaslonom rezolucije 1080p, što daje gustoću točaka od 441 ppi. Dakle gustoća je i više nego dovoljna za izvrsnu oštrinu. Ono što je oduševilo velik dio publike, uključujući i autora ovog teksta, je činjenica što je OnePlus u ovaj uređaj ugradio AMOLED zaslon. Da se radi o novijoj generaciji AMOLED-a svjedoči vrlo dobar prikaz bijele boje, uz prilično realan ostatak palete.

Imamo i iznimno dobro pozadinsko osvjetljenje, a sukladno tome i prikaz na danjem svjetlu. Odaziv i preciznost su također na vrlo visokoj razini, a tu je i Gorilla Glass 3 zaštitni sloj. Sve je ovo začinjeno više nego dobrim kontrastom i prikazom boja, pa možemo zaključiti da je zaslon zapravo vrhunski za ovaj cjenovni razred. Bolje od ovoga možemo naći samo na skupljim Samsungovim modelima.

Hardver, performanse i povezivanje

Za srce ovog uređaja izabran je Qualcommomv Snapdragon 801, procesor koji je prije godinu i pol bio ugrađivan u najskuplje modele, a vidjeli smo ga i u prvom OnePlusu One. U međuvremenu su na svijet došle dvije nove generacije Qualcommovih Snapdragona – 805 i 810, pa je slijedom toga 801 pojeftinio, što je omogućilo njegovu ugradnju u jeftinije uređaje.

Recimo da ovaj procesor na benchmark testovima ne postiže puno slabije rezultate od npr. Snapdragona 805 u Nexusu 6 ili Snapdragona 808, kojeg smo prošlog tjedna isprobali u Nexusu 5X, a prije nekih pola godine i u LG-u G4. Za razliku od Nexusa 5X, ovdje imamo 3 GB RAM-a, što dodatno pojačava ukupnu snagu uređaja, a vidjeli smo da i neki top modeli još uvijek guraju upravo ovu količinu.

Screenshot_2015-11-25-19-45-22 Screenshot_2015-11-26-20-44-56 Screenshot_2015-11-26-20-45-04 Screenshot_2015-11-26-20-45-12

Performanse uređaja možemo nazvati odličnima, no znalo se događati da video ponekad zastajkuje, što ne mora nužno biti problem vezan uz procesor, već npr. softver i njegovu optimizaciju. Također, slične probleme sam iskusio i kod igranja grafički zahtjevnijih igara. Naime, iako se ne može reći da igre zapinju, oni s istančanim osjećajem će primijetiti da ne rade baš glatko, barem ne onako kako kako bi trebale raditi na jednom uređaju s ovim procesorom. Ponavljam, sve ovo možemo pripisati softveru, što nekom budućom nadogradnjom može biti ispravljeno. S druge strane, oni koji ne igraju grafički zahtjevne igre, ovo neće ni primijetiti.

Uređaj sadrži samo 16 GB interne memorije, od čega je krajnjem korisniku dostupno oko 10 GB. Ovdje stvar spašava činjenica da podržava microSD memorijske kartice i to do 128 GB kapaciteta, ali imajte na umu da ih možete koristiti samo u kombinaciji s jednom SIM karticom, jer dijele isti utor.

S prijemom signala i kvalitetom poziva nismo imali problema. Zvuk je čist i dovoljno jak za ugodan razgovor, ali nije među najjačima. Vanjski zvučnik ispušta relativno dobar i čist zvuk, ali isto tako ga ne možemo svrstati u najbolje, što vrijedi i za glasnoću. Ipak, opći doživljaj kod gledanja video sadržaja je bolji nego na uređajima sa zvučnicima iste glasnoće koji su postavljeni na pozadinu.

OnePlus X radi na 2G, 3G i 4G mrežama. Ova potonja podržana je u Cat. 4 varijanti, što podrazumijeva brzine do 150 Mbps u downloadu. Uz uobičajeni WiFi i njegove derivate, imamo jednako tako uobičajen Bluetooth, ali i USB OTG, koji mnogim uređajima danas nedostaje. Ovdje napomenimo da uređaj dolazi s običnim, tj. micro USB utorom, a ne USB-C kao kod većeg brata OnePlus 2. Tu je još i MHL protokol koji radi putem istog micro USB utora, a koristi se za HDMI prijenos videa na veće zaslone. Uz ovaj širok spektar povezivanja, možemo samo dodati da nedostaje NFC.

Softver i sučelje

OnePlus X kao softverski temelj koristi Android 5.1 Lollipop, ali donosi i vlastitu nadogradnju sučelja, ako ovo uopće možemo tako nazvati, nazvanu Oxygen OS. Ako ste čitali recenziju OnePlus 2 uređaja, mogli ste zaključiti da se radi o gotovo čistom Googleovom Androidu. Ono što ga razlikuje od golog Androida je spomenuta mogućnost konfiguriranja kapacitivnih tipki, ali i središnje home tipke, koja se može podesiti tako da joj se dodaju određene radnje za dvostruki ili dulji dodir.

Tu je i nekolicina gesti kojima je moguće upravljati uređajem, odnosno iscrtavanjem slova po zaključanom zaslonu aktivirati aplikacije, ali to smo ionako već vidjeli i na generičkim uređajima.

OnePlus X donosi «Ambient» zaslon, koji omogućuje diskretni prikaz sata i obavijesti, koje je zahvaljujući senzoru blizine moguće otvoriti približavanjem ruke uređaju. Tu je i tzv. Shelf, zaslon koji se nalazi skroz lijevo, a sadrži prikaz najčešće korištenih aplikacija, često korištenih kontakta i vremenskih prilika. Shelf je moguće isključiti i ponovo uključiti u postavkama, tako da vam neće predstavljati teret. Jedna od zanimljivih mogućnosti svakako je i podešavanje boje notifikacijskog LED svjetla.

Uređaj sadrži osnovni set aplikacija, bez nepotrebnih dodatka od proizvođača, što posebno pozdravljamo. Nema čak ni posebne galerije, a za multimediju koristi Googleovu Photos aplikaciju, koja inače vrlo dobro funkcionira i može automatski prebacivati fotografije u oblak. Ista aplikacija služi i za reprodukciju video sadržaja, ali ne podržava sve formate i codece.

Kamera

OnePlus X dolazi s 13 MP kamerom straga i 8 MP sprijeda. Prva ima standardni f/2.2 otvor blende, a stražnja manji, f/2.4. Kamera za fokusiranje koristi phase detection, što omogućuje brzo fokusiranje i okidanje. Za razliku od većeg brata, OnePlus X ne snima 4K video, već 1080p, a nema ni optičku stabilizaciju.

Sučelje kamere otprilike odgovara onom na većem modelu, što znači da je prilično loše koncipirano. Izmjena načina snimanja (foto ili video) izvodi se gestom, što je krajnje neprecizno, a zato i nepraktično, pa se često znaju dogoditi neželjene aktivacije drugih opcija. Dodatni problem predstavlja činjenica što ponuđene opcije na zaslonu traju samo određeno vrijeme, pa dok vi smislite što želite pritisnuti, opcije nestanu.

Inače, od načina snimanja ponuđeno je još usporeno snimanje, time-lapse i panorama. Dodatne postavke i parametre možete zaboraviti, dakle više-manje sve odrađuje automatika.

Na kraju se pokazalo da automatika proizvodi prilično dobre fotografije za ovaj cjenovni razred. U idealnim uvjetima imamo prilično jasnu situaciju, pa čak i nešto bolji dinamički rang nego što smo to navikli vidjeti u ovoj kategoriji. Sukladno padu razine osvjetljenja, raste i količina šuma, tako da tu posebne filozofije nema. Jakost bljeskalice je zadovoljavajuća. Sve u svemu, fotoaparat možemo okarakterizirati vrlo dobrim s obzirom na cijenu uređaja.

Kvaliteta 1080p videa je također vrlo dobra za ovaj cjenovni razred. Količina detalja je vrlo velika, a boje su realne. Vidi se jedino da nedostaje optička stabilizacija, no nju nemaju ni neki mnogo skuplji uređaji, pa to ne možemo okarakterizirati objektivnim nedostatkom.

Fotografije u punoj rezoluciji pogledajte ovdje.

Baterija

OnePlus X dolazi s baterijom kapaciteta 2525 mAh, što za jedan 5-inčni uređaj danas predstavlja nekakvu sredinu. AMOLED zaslon i njegova normalna 1080p rezolucija pozitivno utječu na potrošnju energije, ali njegov procesor ne možemo nazvati previše štedljivim.

Što se autonomije tiče, OnePlus X nas nije ni oduševio, ali ni razočarao, dakle možemo ga svrstati u nekakav prosjek, gdje će baterija uz stalnu vezu s internetom i aktivnu sinkronizaciju, te uz umjereno korištenje svih funkcija bez problema izdržati od ujutro do navečer.

Ako više razgovarate i manje surfate internetom, tada svakako možete računati na na dan i pol do dva, a ako ste ovisnik o chatanju i društvenim mrežama, powerbank bi vam trebao biti obavezna oprema.

Zaključak

OnePlus X je uređaj koji me već na prvi pogled oduševio svojim dizajnom, kvalitetom izrade, a potom i izvrsnim AMOLED zaslonom koji je po svim kriterijima miljama ispred npr. onog na Nexusu 5X, kojeg sam koristio paralelno.

Oduševljenje je ostalo na istoj razini prilikom svakodnevnog korištenja jednostavnog i brzog sučelja, koje ne možemo usporediti s teškim nadogradnjama koje prakticiraju neki drugi proizvođači.

Vidjeli smo da kamera zadovoljava standarde cjenovnog razreda, a u nekim momentima ga i nadilazi. Neće poslužiti za umjetničku fotografiju, ali će vam zato priuštiti izvrsne slike i video s rođendana, tuluma i sl.

Digresija su performanse, ali samo u najzahtjevnijim zadacima. Naime, vidjeli smo da uređaj funkcionira brzo u svakodnevnom radu s Internet preglednikom, mailovima, chatanjem i sl. dok u grafički zahtjevnijim igrama i prikazu videa neće ponuditi najbolje iskustvo.

Zbog svega navedenog, za ovaj uređaj možemo reći da je namijenjen u prvom redu onima koji ne vole veće uređaje, iako 5 inčne samo po sebi još uvijek možemo nazvati velikima. No ipak, s obzirom na izvrstan odnos zaslona i «mesa», OnePlus X dimenzijama otprilike odgovara mnogim 4,7-inčnim uređajima, kao što je npr, iPhone 6/s.

Zadovoljni će biti i svi oni kojima je estetika bitan faktor, što uključuje izvrstan zaslon, eleganciju i relativno malu masu.

Cijena uređaja u Honorbuy webshopu, koji nam ga je i ustupio na testiranje, iznosi 299 dolara, čemu treba pribrojati i 39 dolara za brzu DHL dostavu, pa sve skupa isnosi 2430,00 kuna, u protuvrijednosti po trenutnom tečaju. Ukoliko se odlučite na kupnju, ne zaboravite upisati «MOBHR»kupon jer ćete time dobiti 5 eura popusta.

 
      
  • Ivan

    Pozdrav, kao prvo čestitke na dobroj recenziji. Drugo, zanima me ukoliko kupim dotični mobitel preko Honorbuya, kakvo jamstvo dobivam? Koliko traje i što u slučaju možebitnog kvara? Gdje šaljem uređaj? Hvala

  • Jamstvo bi trebalo bit 2 godine, ali radije provjeri s njima. Posaljes mail i brzo odgovaraju. Sto se kvarova tice, uredjaj saljes njima u Italiju, odnosno Sloveniju. Nije najzgodnije, ali koliko sam informiran, brzo rjesavaju.

  • Ivan

    Hvala na info. Možda je OT, ali razmišljam o nabavci nekog mobitela taman do cijene ovog OnePlus X-a. Pošto znam da vam je mnogo uređaja prošlo kroz ruke, što mi preporučuješ za te novce (možda je pitanje malo preopćenito)? Da li misliš da je OnePlus X možda i najbolji izbor? Uzeo bih nešto manje kao drugo uređaj pošto već imam LG G4.

  • Istina, pitanje je preopćenito jer je na tržištu toliko puno modela da je nemoguće u nekom kratkom vremenu odabrati najbolji za određen iznos. Možda je najbolje da baciš oko na pet, šest modela i onda ići sistemom eliminacije.

    Evo recimo ova dva su čak jeftiniji od ovog, a nisu objektivno lošiji.

    http://mob.hr/xiaomi-mi4-c-recenzija/
    http://mob.hr/zte-nubia-z9-mini-recenzija/

  • robee

    Black friday 🙂
    https://oneplus.net/hr

  • marko

    baš mi je drago da je ovaj mob na recenziji … pošto se već dosta dugo ne mogu odlučiti za novi mob … 🙂
    x ili mi4c ili s6 … a pošto se sad s6 da nabaviti za nekih 2800-2900 kn , mislim da je to bolja opcija
    šta vi misilte , Krešo ?

    najbitnije na mobu mi je da je dobar ekren (preferiram amoled) , kamera , multitasking i na kraju baterija . igre ne igram .

  • Ako za te novce nadjes novi S6, onda uzmi njega.

  • Ivan

    Hmmm, sad se samo dvoumim između OnePlus X i Xiaomi Mi 4c (32 GB, 3GB RAM). Molim te ukratko tvoje mišljenje. Hvala

  • Meni je ovaj drazi zbog boljeg ekrana i kućišta, a i MIUI mi kod Xiaomija nije najbolje legao. Vise volim ovaj “obicni” android

  • Ivan
  • super, sviđa mi se (i mob, i recenzija)
    jel moguća usporedba mobitela sličnih dimenzija (OnePlus X, Z5 compact, iphone 6s, možda i Nexus 5X)

  • Ništa posebno ne mislim. Isti uređaj iz druge trgovine. Ako je s kineskog skladišta, a ne vidim da se spominje EU kao kod Honorbuya, računaj da ćeš platit još carinu i PDV, a u slučaju reklamacije šalješ u Shenzhen.

  • Ivan

    Da li si imao problema s 4G signalom? Bacio sam oko malo na YT i tamo u jednom reviewu vele da ne podržava LTE Band 12 i 17.

  • Ti bandovi nisu upotrebi ko nas. LTE radi normalno, jedino što ne podržava frekvenciju na 800 Mhz, ali ne znamo gdje su takve bazne stanice. Uglavnom se koriste 1800 i 2600, a njih podržava.

  • Goran

    Jel to šalju iz Kine pa da dodamo još 25% na cijenu?

  • Mexx

    Krešo,zanima me jedno,sa ovih stranica kineskih kad se naručuje mob,točnije ovaj Xiaomi Redmi N 3,mob mi je genijalan za male novce. Pa me zanima, dali ja plaćam samo znaci tu cjenu,primjer 200 Eura,ili jos ima nekih dodataka? Naravno mislim ako mob ima u Eu skladistu.

  • Ako je iz EU skladišta, ne plaća se ništa, samo dostava. Takav je slučaj ovdje s Honorbuyom. Ako je pak s kineskog skladišta, onda plaćaš carinu (ovisno o iznosu) i PDV na zbroj osnovne cijene i carine.

  • Mexx

    Izvini molim te,a koliko je dostava odprilike jel znas ?

  • Sve ti piše u tekstu. DHL dostava 39 dolara (dva dana) i s tim uređaj košta oko 2400 kuna, ovisno o tečaju dolara.

  • virtuoz

    ajfon 4 pljunuti

  • marko

    ja ću se još tu malo nadovazeti … ima jedan mali trik tu …
    pa ako uz mob uzmete zaštitno staklo i/ili još neki dodatak (znači dodatno jedan ili dva artikla , onda dostava znatno pada pa sve skupa sa ostalom robom zna manje koštati nego da se uzima samo mob
    možda nekom pomogne u odabiru … 🙂

  • marko

    obavljeno šefe 🙂

  • mustrashh

    To je onda neka nova fora? Jer nedavno sam uzeo OPX, vec ga tjedan dana koristim. No nisam mogao nista dodatno kupiti jer nisu uopce imali na lageru.

    Ali sam imao i OPT, narucio uz njega i dva covera. Dostava mi nije ni malo pala, dapace, ista je ostala + vrijednost ovih covera.

  • mustrashh

    Eh da, ocito se jos nista nije promjenilo. Sad probao, evo ti screenshot: http://postimg.org/image/vut070gad/

  • sytex

    Kakva je razlika između onyx i ove druge pozadine?koja se pozadina manje prlja i privlaci otiske prstiju?

  • marko

    Evo primjer

  • Pero

    Bok, trebam kupiti mob, a imam budget do 2500kn. Koji mi preporučujete? Glavno da ne steka i ima solidnu kameru, nisam zahtjevan korisnik. Hvala 🙂

  • Evo, upravo ovaj odgovara tom opisu 🙂

  • Ivan

    http://www.giztop.com/oneplus-x.html
    Evo tu imas oneplus x za 250dollara sa svim davanjima

  • Ivan

    Pozdrav,hvala na odlicnoj recenziji
    Imam pitanje u vezi kupovine.
    Naime dugo gledam xiaomi mi4c i sad je uletio oneplus x na giztopu za 250 dollara sa svim davanjima a tako otp dode i xiaomi mi4c 16gb…Koji bi ti odabrao? Vazna mi je kamera.Kos xiaomija vidim da se zagrijava dosta,i jos pitanje,da li je velika razlika baterija u svakodnevnom koristenju.Hvala 🙂

  • Ivan

    http://www.giztop.com/oneplus-x.html

    Tu ga imas za 250dollara 🙂

  • mustrashh

    Prijatelju, to je honorbuy ako se ne varam, a ne sluzbeni shop 🙂

  • mustrashh

    299$ zapravo. Pokusaj odabrati pa ces vidjeti ^^

  • Ivan

    A joj,moja greska,ja se ponadao…losa im je fora 🙁

  • Ivan

    Zeznuo sam se,ispadne 300 dollara kad ga zelis kupit,bas su bezobrazni…

  • Ivan

    Ispricavam se,nije 250 dollara vec je 300dollara kad ga zelis kupit 🙁

  • Ivan

    Uzeo sam ga preko njihove stranice. Mob i Karbon Case sve skupa s dostavom 333,98 €.

  • mustrashh

    Tek sam sad (istina, povrsno) procitao recenziju. Kreso, OP X nema plastike. Vec je pozadina i sve naprijed od stakla, a sa strane je taj metal. Ili mozda ovaj bijeli je drugaciji od crnoga?

    Nadalje, pod minus i to debeli bi stavio takodjer sto off screen tipke nemaju pozadinsko osvjetljenje. Jednako tako Oxygen OS ima par gadnih bugova koje ce valjda uskoro rijesiti. Jedan od tih je da podrska za SD kartice prakticki ne postoji. Ne mozete prebaciti aplikaciju na sd karticu, niti mozete sejvati sliku na sd karticu. Slike mozete samo rucno na istu premjestiti.

    2.1.3 update je izasao koji rjesava vecinu bugova, sad se aplikacije recimo mogu prebaciti na sd karticu, ali i dalje ne mozes podesiti da slike sejva na externoj kartici. Idiotizam.

    Sve to bih stavio pod jedan veliki minus. SD card bugove ce popraviti kroz koji tjedan, ali to sto tipke nemaju osvjetljenje nece nikad popraviti. Shvacam da idu na ustedu, ali ponekad to naprave na totalno idiotskim stvarima 🙂

    P.S.
    Da, vlasnik sam vec 2 tjedna OPX-a. I da netko ne pomisli da samo pljujem, prezadovoljan sam mobitelom, ne mislim ga prodavati ili ici na nesto drugo. Ekran je fenomenalan (iako su boje debelo prenaglasene, a ne mozes sam podesiti drugacije), baterija je extra (posebno ako ga usporedim sa g3 i s6), kamera je cisto ok, a build quality i osjecaj u ruci je fenomenalan. Ove manje musice ce oni brzo rijesiti (a ne ovisimo o operateru i njihovom pustanju upgrejdova) 🙂

  • Nen

    Krešo , napravio sam narudžbu preko honorbay ,ali obračunato mi je je = $ 338,99 ,što mi je paypal pretvorio u kune = 2.548,05 HRK . To je cijena sa onih umanjenih $5 za voucher mob.hr.
    Ti si tu govorio o nekih 2.400,00 HRK , ali to je razlika 150,oo kn

  • Ocito je porastao dolar

  • Nen

    $1 / 7,5 kn ???

  • 7,2 prema guglu

  • Nen

    Vidjet ću ,možda mi na računu prvo obračunava €, pa tek onda iz € u $….
    Hvala

  • Galaxy

    Ovim si se lijepo nadovezao na Kresin test i ovo su zapravo jedine “mane” od kojih ce neke biti rijesene vrlo brzo.
    Sto se ekrana tice meni je on fenomenalan i svidja mi se sto su boje malo naglasenije.
    Zena mi ima Samsung Galaxy S6 Edge i usporedio sam iste slike na oba ekrana i slaika na Oneplus X nimalo nije losija sto se ostrine i prikaza tice unatoc tome sto OPX ima ekran nize rezolucije.
    Boje su na OPX nesto naglasenije iako se na S6E moze u postavkama podesiti da i on ima naglasene boje, a ja sam usporedio na normal.
    Ono sto me najvise iznenadilo je brzina, OPX je u svakodnevnom radu BRŽI…imam oba mobitela kuci, isprobao sam od samog otvaranja aplikacija do skrolanja izmedju stranica i na OPX sve radi fluidnije.
    OPX je najusporediviji sa Nexusom 5 i radi gotovo identicno kao on…dodatan plus na OPX je i izrada i materijali i kada se usporedi sa S6E po nicemu ne zaostaje.
    Jedino gdje nije na nivou Samsunga je kamera iako ni ona nije losa.

    [img[/img]

  • Galaxy

    [img[/img]

    Meni osobno slika izgleda ljepse na OPX, a iznenadilo me da je i svjetlina ekrana na OPX veca.
    Sto se tice prikaza bijele, ona je na OPX bas bijela dok je na Samsungu manje bijela.

  • marko

    pa prijatelju o Honoru i pričamo

  • mustrashh

    Meni Samsung opcenito ima dosta ‘zuckastu’ nijansu bijele boje. Svake godine to malo poprave, ali je i dalje zuckasta. Osobno mi radi toga njihovi ekrani uopce nisu dobri koliko ih ekipa hvali, no 100 ljudi, 100 cudi 🙂

  • Gogo

    Jesi li kupio preko Giztopa ? Ako jesi jel možeš potvrditi da NEMA nikakvih drugih troškova – pdv ili sl.

  • mustrashh

    Nisam, vec sa sluzbenog storea. Ako ti giztop salje iz EU, nemas dodatnih troskova. To provjeri kod njih, nisam od njih nikad ni kupovao tako da ti na zalost ne mogu tu pomoci 🙁

  • Ivan

    Pozdrav, može mala pomoć. Gledam na honorbuyu ovaj mobitel i pod dostava mi se nudi samo uvoz iz kine za 19$, to onda nije ova opcija da dolazi sa EU skladišta ? Bojim se naplate carine ?

  • Ako narucujes iz Kine, svakako placas 25% PDV-a. Treba odabrati EU skladiste. Ako nije dostupno, radije pricekaj.

  • Branko

    Krešo može pomoć (savjet)?
    Mobitel do cca 2300 kuna maksimalno.
    One plus X ili Sony Z3?
    Koji je sveukupno bolji, kamera baterija, kvaliteta?
    Recenzirao si oba pa mislim da si stručan da daš savjet.
    Zahvaljujem 🙂
    Da li ima nešto bolje od tih do navedene cijene približne veličine ekrana?

  • Ne znam kako ćeš novi Z3 nabaviti po toj cijeni, koij je objektivno puno bolji uređaj. Ako ga možeš naći za te pare, nemaš šta dalje tražiti.

  • Branko

    Zahvaljujem na brzom i konstruktivnom odgovoru.
    Već sada se za tu cijenu može naći novi ili star par mjeseci Sony Z3.
    Onda mogu u shoping 🙂

 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
Uporaba kolačića

Mob.hr koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Klikom na gumb 'U redu' pristajete na korištenje kolačića.  [ U redu ]