Recenzija: HTC One SV (4G-LTE)

2013. godina u mobilnoj industriji bit će obillježena po mnogočemu, a jedna od najznačajnijih stavki svakako bi trebala biti sve veća podrška za mreže četvrte generacije u Europi. Naime, u SAD i Aziji LTE mreže su već neko vrijeme u punom pogonu, uz punu podršku proizvođača uređaja. Europa iz nekog razloga u ovom području kaska, no ove godine se ipak očekuje veća popularizacija 4G tehnologije upravo zbog veće podrške od strane proizvođača. Jedan od prvih LTE uređaja na našem tržištu je i HTC One SV s kojim smo se družili proteklih tjedan dana i u ovoj recenziji pročitajte dojmove o njemu te korištenju u LTE mreži.

Osnovne karakteristike:

– Dimenzije: 128 x 66,9 x 9,2 mm

– Masa: 122 grama

– Zaslon: 4,3″ S-LCD2 800×480, 217 ppi

– Procesor: Dvojezgreni Qualcomm Snapdragon MSM8960 takta 1,2 GHz

– RAM: 1 GB

– Interna memorija: 8 GB

– Utor za microSD memorijske kartice

– Kamera: 5 MP, 1080p Prednja kamera: 1,6 MP, 720p

– Operativni sustav: Android 4.0 Ice Cream Sandwich

– Baterija: 1800 mAh

Prednosti:

– 4G (LTE)

– Dizajn

– Kvaliteta izrade

– Dobar zvuk

Nedostaci:

– Starija verzija Androida

– Nema HD zalson

Dizajn i kućište

 

Kada sam HTC One SV izvadio iz kutije činio mi se prilično malen i bio sam uvjeren da se radi o 4,0” uređaju. No, nakon pregleda specifikacija ispostavilo se da je zaslon ipak nešto veći i da njegova dijagonala iznosi 4,3 inča. Jedan od najzaslužnijih faktora za ovu varku vjerojatno leži u njegovom izvrsnom dizajnu s dominacijom prilično zaobljenih rubova te općenito kompaktnom i tankom kućištu. HTC One SV dolazi u nekoliko boja kućišta, no to se odnosi na poleđinu, jer je prednji dio u crnoj boji. Nama je stigla verzija s bijelom pozadinom i osobno smatram da je to zapravo najljepša kombinacija. Pozadina je izrađena iz mekane plastike vrhunske kvalitete koja svojom površinom sprečava klizanje uređaja iz ruku.

 

Prednji dio je potpuno presvučen Gorilla Glass 2 slojem. Između opisana dva dijela kućišta nalazi se i sivi aluminijski rub koji sadrži sve utore i fizičke tipke. Unatoč tome što se radi o trećoj boji, ukupan izgled nije narušen. Cijela konstrukcija je izuzetno čvrsta, a kvaliteta izrade neupitna. Istina, od HTC-a nismo ništa manje ni očekivali jer je ova kompanija opće poznata po vrhunskoj izradi.

Zaslon

HTC One SV dolazi s 4,3-inčnim zaslonom izrađenim u S-LCD 2 tehnologiji za koju općenito vrijedi da je jedna od najboljih. Dakle, radi se o praktički istom zaslonu kao na modelu One X, no čini se da je ovaj ipak malo manje blještav. Vidljivost na vanjskom svjetlu je dobra, no s obzirom da se radi o LCD zaslonu mogla je biti i bolja. Rezolucija zaslona iznosi 800 x 480 točaka, što će onima koji zaslon promatraju iz neposredne blizine vjerojatno ići na živce. Ipak, rezolucija osigurava respektabilnih 217 ppi i treba reći da je objektivno sasvim dovoljna i kao takva neće predstavljati problem. O odazivu i preciznosti kod HTC-ovih uređaja ne treba trošiti riječi, jer smo se do sada nebrojeno puta uvjerili u njihovu superiornost.

Stranice: 1 2 3


 
 

Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT