Recenzija: Huawei Ascend G300

Malo po malo, redovi Huaewijevih modela na našem tržištu se popunjavaju, a sami uređaji vremenom postaju općenito kvalitetniji. Huawei Ascend G300 još je jedan uređaj iz donjeg cjenovnog razreda (ispod 1500,00 kuna), no za razliku od većine postojećih dolazi s 1 GHz procesorom, većim, 4,0” zaslonom i 5 MP kamerom. Dakle, standardi donje klase se polako, ali sigurno dižu, a Huawei je jedan od prvih proizvođača koji je to pretočio u konkretnu ponudu.

Osnovne karakteristike

– Dimenzije: 122.5 x 63 x 10.5 mm
– Masa: 140 grama
– Zaslon: 4,0″ LCD 800 x 480 točaka, 233 ppi
– Procesor: Cortex-A5 takta 1 GHz, Qualcomm MSM7227A Snapdragon čipset
– Grafički procesor: Adreno 200
– RAM: 512 MB
– Interna memorija: 4 GB (dostupno 2,5)
– Utor za memorijske kartice
– Kamera: 5 MP
– Video kamera: 800 x 480
– Operativni sustav: Android 2.3.6 Gingerbread
– Stereo radio s RDS-om
– Baterija: 1500 mAh

Prednosti

– Dizajn
– Veliki zaslon
– Dobar procesor
– 5 MP kamera
– Cijena

Nedostaci

– Nema prednju kameru
– Metalizirana boja na plastici podložna oštećenjima
– Nedovoljna optimizacija sučelja

Dizajn, kućište i zaslon

U startu treba reći da Huaweijevi modeli s kojima smo se susretali nemaju zajedničku dizajnersku notu po kojoj bi bili lako prepoznatljivi. U tom je smislu i Ascend G300 dizajniran na praktiči jedinstven način. Premda je kućište u potpunosti izrađeno iz plastike, dojam umjerene profinjenosti daje imitacija aluminija na rubovima, kao i poklopac baterije, tj. poleđina. Gornji i donji dijelovi kućišta izdvajaju se kontrastnom bojom (u ovom slučaju bijelom), dok prednjim dijelom dominira zaslon koji se nalazi u istoj ravnini s tri kapacitivne tipke.

Konstrukcija uređaja djeluje čvrsto i ne ostavlja dojam da bi se uskoro moglo pojaviti krckanje plastike i šuškanje. Ono što baš i nije za pohvalu jest prilično nepraktičan otvor na boku za otvaranje poklopca. Pripazite čime ga otvarate jer je metalizirana boja na plastici podložna oštećenjima. Isto vrijedi i za poklopac baterije, čiju ćete boju sastrugati ukoliko ne budete pažljivi.

Huawei Ascend G300 dolazi s IPS LCD zaslonom dijagonale 4,0 inča, što ćete teško naći u ovom cjenovnom razredu. Također, zaslon je presvučen zaštitnim slijem protiv grebanja. Dakle, ovim dimenzijama tzv. entry level Android uređaja polako postaje opremljeniji i upotrebljiviji, dok IPS tehnologija predstavlja značajan napredak u odnosu na sada već zastarjeli TFT. Ovdje treba napomenuti kako je na Bonbonovoj web stranici navedeno da se radi o TFT zaslonu, što je netočno.

Kontrast, dubina boja i vidljivost na dnevnom svjetlu ovaj zaslon svrstavaju u klasu iznad, a isto vrijedi za preciznost i odaziv. Prikaz, kontrast i kut vidljivosti osjetno su bolji nego na bilo kojem TFT zaslonu. Ukratko: bolji i funkcionalniji zaslon u ovom cjenovnom razredu definitivno nećete naći.

Stranice: 1 2 3


 
 

Najnovije recenzije

Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT