Recenzija: Huawei Ascend G300

Malo po malo, redovi Huaewijevih modela na našem tržištu se popunjavaju, a sami uređaji vremenom postaju općenito kvalitetniji. Huawei Ascend G300 još je jedan uređaj iz donjeg cjenovnog razreda (ispod 1500,00 kuna), no za razliku od većine postojećih dolazi s 1 GHz procesorom, većim, 4,0” zaslonom i 5 MP kamerom. Dakle, standardi donje klase se polako, ali sigurno dižu, a Huawei je jedan od prvih proizvođača koji je to pretočio u konkretnu ponudu.

Osnovne karakteristike

– Dimenzije: 122.5 x 63 x 10.5 mm
– Masa: 140 grama
– Zaslon: 4,0″ LCD 800 x 480 točaka, 233 ppi
– Procesor: Cortex-A5 takta 1 GHz, Qualcomm MSM7227A Snapdragon čipset
– Grafički procesor: Adreno 200
– RAM: 512 MB
– Interna memorija: 4 GB (dostupno 2,5)
– Utor za memorijske kartice
– Kamera: 5 MP
– Video kamera: 800 x 480
– Operativni sustav: Android 2.3.6 Gingerbread
– Stereo radio s RDS-om
– Baterija: 1500 mAh

Prednosti

– Dizajn
– Veliki zaslon
– Dobar procesor
– 5 MP kamera
– Cijena

Nedostaci

– Nema prednju kameru
– Metalizirana boja na plastici podložna oštećenjima
– Nedovoljna optimizacija sučelja

Dizajn, kućište i zaslon

U startu treba reći da Huaweijevi modeli s kojima smo se susretali nemaju zajedničku dizajnersku notu po kojoj bi bili lako prepoznatljivi. U tom je smislu i Ascend G300 dizajniran na praktiči jedinstven način. Premda je kućište u potpunosti izrađeno iz plastike, dojam umjerene profinjenosti daje imitacija aluminija na rubovima, kao i poklopac baterije, tj. poleđina. Gornji i donji dijelovi kućišta izdvajaju se kontrastnom bojom (u ovom slučaju bijelom), dok prednjim dijelom dominira zaslon koji se nalazi u istoj ravnini s tri kapacitivne tipke.

Konstrukcija uređaja djeluje čvrsto i ne ostavlja dojam da bi se uskoro moglo pojaviti krckanje plastike i šuškanje. Ono što baš i nije za pohvalu jest prilično nepraktičan otvor na boku za otvaranje poklopca. Pripazite čime ga otvarate jer je metalizirana boja na plastici podložna oštećenjima. Isto vrijedi i za poklopac baterije, čiju ćete boju sastrugati ukoliko ne budete pažljivi.

Huawei Ascend G300 dolazi s IPS LCD zaslonom dijagonale 4,0 inča, što ćete teško naći u ovom cjenovnom razredu. Također, zaslon je presvučen zaštitnim slijem protiv grebanja. Dakle, ovim dimenzijama tzv. entry level Android uređaja polako postaje opremljeniji i upotrebljiviji, dok IPS tehnologija predstavlja značajan napredak u odnosu na sada već zastarjeli TFT. Ovdje treba napomenuti kako je na Bonbonovoj web stranici navedeno da se radi o TFT zaslonu, što je netočno.

Kontrast, dubina boja i vidljivost na dnevnom svjetlu ovaj zaslon svrstavaju u klasu iznad, a isto vrijedi za preciznost i odaziv. Prikaz, kontrast i kut vidljivosti osjetno su bolji nego na bilo kojem TFT zaslonu. Ukratko: bolji i funkcionalniji zaslon u ovom cjenovnom razredu definitivno nećete naći.

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT