Recenzija: Prestigio MultiPhone 4300 Duo

Prestigio je kod nas relativno novo ime, barem kada su mobiteli u pitanju, a radi se o kompaniji koja pristupačnim i kvalitetnim uređajima želi osvojiti nova tržišta. Na našem su tako nedavno predstavili tri modela temeljena na Androidu, a u ovoj recenziji govorimo o onom najvećem, dakle modelu Prestigio MultiPhone 4300 Duo.

Ono čime se sva tri Prestigio uređaja istču u moru drugih je podrška za dvije SIM kartice. Naravno, i do sada smo mogli vidjeti razne Dual-SIM modele drugih proizvođača (Nokia, Samsung…), no Prestigio je jedan od prvih na našem tržištu koji ovaj koncept dovodi na Android platformu.

Osnovne karakteristike

– Dimenzije: 127 x 68 x 11  mm
– Masa: 142 grama
– Zaslon: 4,3“ IPS LCD 480 x 800 točaka
– Procesor: ARM Cortex-A9 1 GHz MHz
– Grafički procesor: PowerVR SGX540
– RAM: 512 MB
– Interna memorija: Korisniku dostupno 2,5 GB
– Utor za memorijske kartice
– Kamera: 5,0 MP
– Video kamera: 720p @ 30fps
– OS: Android 4.0 Ice Cream Sandwich
– Baterija: 1500 mAh

Prednosti:

– Dual SIM
– Cijena
– Omjer uloženog i dobivenog

Nedostaci:

– Masa
– Zaslon nema Gorilla glass
– Nema Google Talk

Dizajn, konstrukcija i zaslon

Za današnje kriterije koji vladaju u Android svijetu, Prestigio MultiPhone 4300 Duo sa svojim 4,3” zaslonom pripada gornjoj srednjoj kategoriji smartophone uređaja. Dizajn ovog uređaja možemo nazvati strogom klasikom, skladnih i pravilnih linija i bez nepotrebnog eksperimentiranja, s napomenom da je pozadina, tj. poklopac baterije fino uklopljen u dijelove kućišta u kojima se nalazi kamera s bljeskalicom, odnosno vanjski zvučnik.
Hardverske tipke se nalaze na desnom boku, s tim što je tipka za kameru dobila pomalo neobičan položaj – pri vrhu, dok je dvodjelna tipka za podešavanje glasnoće smještena ispod nje. Micro USB utor koji služi za punjenje i povezivanje s računalom smješten je na vrhu kućišta.

Zahvaljujući masi od 150 grama, Prestigio Multiphone 4300 djeluje prilično robusno. Debljina od 11 mm ga ne svrstava u najelegantnije Androide, no kada pogledamo uređaje iz drugih platformi, vidjet ćemo da to ne predstavlja nikakav problem.

Ukupna konstrukcija kućišta je čvrsta i ne ostavlja dojam da će uskoro popustiti i početi škripati. Sve u svemu, jedno vrlo čvrsto i kvalitetno kućište.

Prednjim dijelom dominiraju veliki 4,3” zaslon i četiri kapacitivne tipke ispod njega.
Zaslon ima rezoluciju od 800 x 480 točaka, a koristi IPS LCD tehnologiju izrade. Kao što je već poznato, IPS u odnosu na TFT nudi nešto bolji prikaz boja i kontrast, a glavna mu je karakteristika veći kut vidljivosti.
Na odaziv i preciznost zaslona nemamo posebnih prigovora i mogli bismo reći da je višoj razini od prosjeka cjenovnog razreda.

Ono što nam se ne sviđa je nedostatak zaštite zaslona protiv grebanja, u vidu Gorilla glass sloja ili nečeg sličnog pod drugim nazivom. Naravno, iz ovog razloga ćete trebati malo pripaziti gdje i na koji način odlažete uređaj, ali mjesta panici nema. Ako uređaj ne bacate po podu i ne nosite ga bez futrole u torbi punoj ključeva, nikakvih problema ne bi trebalo biti.

Stranice: 1 2 3 4


 
      

342 Komentara

18/01/2013.
u 15:27
 
jurek
Pozdrav...znaci opet imam problem!!skinuo sam aplikaciju HRvrijeme i uz nju ide i widget..e sad meni je taj widget bitan!!ali ga nigdje nemogu naci..imam samo widgete koje sam dobio uz mob!i tako je sa svakom aplikacijom uz koju ide widget..nema ih nigdje...dali mi netko moze pomoci???
18/01/2013.
u 15:35
 
Marija
Pozdrav!! Trebam novi mob i nikako se nemogu odlucit :S Da li je bolji ovaj ili sony experia u??
18/01/2013.
u 22:56
 
anaja
Pozdrav, trebala bih samo malu pomoc. Imam prestigio 4020 i super je telefon, medjutim ne znam naci wallpaper koji je bio po defaultu , crveni kao neka plahta.Kada sam promijenila izgubio mi se. Da li neko ima ideju gdje ga potraziti( tamo gdje su wallpaperi ima samo jedan jedini, a to nije crveni koji je bio prvobitno). Ako neko ima iskustvo molim da ga podijeli :-). Hvala!
18/01/2013.
u 23:09
 
anaja
I vidim da pitaju za android market, koji je sada google play, medjutim meni kaze da ne podrzava prestigio telefone? Istina, da li je neko probao? Imam pap4020.
19/01/2013.
u 22:32
 
superman
Pozdrav. htio bih kupiti novi mobitel s time da imam dilemu oko prestigia 4300, xperie u, xperi j, i huaweija ascenda g300.Ps. nije mi bitna veličina ekrana,dual sim, ne imanje prednje kamere. Zahvaljujem unaprijed.
19/01/2013.
u 22:35
 
Krešimir Blažev
Naveo si prilicno sirok spektar cijena. U tom slucaju je Xperia U najbolji izbor, ali I najskuplji. Ako zelis proc jeftinije Huawei G300 je mozda mudriji izbor.
24/01/2013.
u 20:32
 
Mate
Ima li ovi mobitel Hrvatski?!?! i ako ima, što ako ga kupim na ebayu ima li u postavkama hrvatski?!!?
24/01/2013.
u 20:34
 
Krešimir Blažev
Ovi nasi imaju hrvatski, a ove s ebaya ne mogu komentirati. Kontaktiraj prodavaca.
25/01/2013.
u 22:35
 
Iva
Pozdrav! Imam model 4300 već nekoliko dana i nikako da nađem opciju s kojom mogu napraviti mapu u koju mogu staviti aplikacije na glavnom zaslonu. Zna li itko? Postoji li uopće ta mogućnost:S?
25/01/2013.
u 23:16
 
Josip
Ikonu koja je na pocetnom zaslonu dodirnes i drzis, zatim je odvuces na drugu ikonu. tako ti nastaje folder u kojem ce biti te dvije aplikacije, a ako zelis jos neku ubaciti, ponovis postupak i odvuces je na taj folder. ako zelis preimenovat folder, dodirni ga i drzi dok ti ne ponudi opcije.
25/01/2013.
u 23:19
 
Marin
Osim veličine ekrana, ima li neke bitnije razlike između Prestigia 4300 i ZTE Bladea III?
25/01/2013.
u 23:34
 
Dado
Imao sam model 4040.. uglavnom sam bio zadovoljan, no uzeo bi 4300. Zanima me konkretno, u čemu je 4300 bolji/lošiji od 4040? Kakav je odziv ekrana kod tipkanja kod 4300? Dal e bolje nego kod 4300? Kod 4040 se često desilo da mi "promakne" koje slovo, tj. morao sam po 2x stisnuti.
26/01/2013.
u 03:31
 
Jack Harkness
Na ASBIS-ovoj stranici, u Srbiji cijena ovog modela je 22.99 Eura? Je li to moguće? Jer kod nas se prodaje za 180-200 Eura.
27/01/2013.
u 10:49
 
hullio
@jack baš sam provjeravao to što kažeš. greška je. za 4300 piše 22 tisuće 990 eura. u stvari su u pitanju dinari. kad podijeliš sa 15 dobiješ gotovo istu cijenu kao kod nas,čak malo i skuplje.
27/01/2013.
u 18:59
 
Lena
Na koji način da instaliram taj softver Levy? Nova sam što se tiće ovakvih mobitela..
27/01/2013.
u 19:06
 
4300
Obrisao sam ikonicu Contacts koji se nalazila na dnu ekrana i ne znam kako da je ponovno vratim na to mjesto. Zna li netko kako se može ta ikonica vratiti?
28/01/2013.
u 12:59
 
mici
pozdrav, koji mob odabarati? P4300 (1500kn) ili Huawei G300(1300kn) ? Mob će koristiti osoba koja se do sada nije koristila android, prvenstveno će služiti za sms-anje i razgovore, tu i tamo internet i pokoja igra. Razlika od 200 kn ne igra ulogu. Hvala
28/01/2013.
u 13:00
 
mici
pozdrav, koji mob odabarati? P4300 (1500kn), Huawei G300(1300kn) ili L7 (1395kn novi)? Mob će koristiti osoba koja se do sada nije koristila android, prvenstveno će služiti za sms-anje i razgovore, tu i tamo internet i pokoja igra. Razlika od 200 kn ne igra ulogu. Hvala
28/01/2013.
u 13:05
 
Krešimir Blažev
Prestigio ima nesto veci ekran I dual sim. Ako to nije potrebno onda bolje onaj koji je jeftiniji
28/01/2013.
u 14:33
 
mici
dual nije bitan, za sim isto tako mislim da nije potrebno... znači vaš izbor g300?
28/01/2013.
u 14:33
 
mici
ekran nije bitan, za sim isto tako mislim da nije potrebno... znači vaš izbor g300?
28/01/2013.
u 14:35
 
Krešimir Blažev
U tom slucaju da I to zato jer je jeftiniji, a neke velike razlike u kvaliteti bas I nema
28/01/2013.
u 14:38
 
mici
hvala na brzim odgovorima!
28/01/2013.
u 15:20
 
Dado
Pozdrav.. još čekam na odgovor... dakle, koristio sam model 4040.. uglavnom sam bio zadovoljan, no uzeo bi 4300. Zanima me konkretno, u čemu je 4300 bolji/lošiji od 4040? Kakav je odziv ekrana kod tipkanja kod 4300? Dal je bolje nego kod 4300? Kod 4040 se često desilo da mi “promakne” koje slovo, tj. morao sam po 2x stisnuti. To je bilo vrlo iritantno kod pisanja mailova, sms-ova ili kod bilo kakvog pisanja. Da li je to bolje kod 4300, s obzirom na bolji ekran? Uglavnom, zbog čeg je 4300 ispred 4040? Molim za odgovor - hvala :)
28/01/2013.
u 15:22
 
Krešimir Blažev
Bolji je po tome što ima veći ekran koji je ujedno IPS, za razliku od 4040 kog kojeg je TFT. Razlika je u kutu vidljiviosti i općenito boljem prikazu.
28/01/2013.
u 15:25
 
Dado
OK, hvala na brzom odgovoru. A koja je situacija s tipkanjem? Navodno da je odziv kod 4300 bolji nego na 4040?? Kao što rekoh, iritantno je da moram ponekad 2-3 put stisnuti tipku... i kolko vidim, nisam jedini s tim problemom. Po prijedlogu, stavio sam gore drugi launcher ali ništa.. sve isto.
28/01/2013.
u 15:27
 
Krešimir Blažev
Ne sjećam se neke razlike u odazivu, ali moguće da IPS ima malo bolji, premda ne bi trebao imati
29/01/2013.
u 14:17
 
vnr72
pozdrav svima,ako može jedno pitanje.jel ovaj mob ima samo jedan ubačeni ton za melodiju i poruku ili ima negdje pa ako može neko da mi kaže jer ja to ne mogu naći.
29/01/2013.
u 15:24
 
mici
P4300 (1500kn), Huawei G300(1300kn) ili L7 (1395kn novi), možda nisi vidio vidio da je u postu naveden i LG? Da li i u toj kombinaciji ostaješ pri izboru G300?
29/01/2013.
u 15:26
 
Krešimir Blažev
Pardon, u tom slucaju LG. Tanji je I laksi.
30/01/2013.
u 10:19
 
jurek
Krešimir Blažev znaci imam model pap4300..i imam 2 gige za igrice i aplikacije i to,dok iphone ima npr 8,16,32 gige...e sad ja sam sebi stavio karticu od 16 giga u njega ali neznam kako da stavim igrice i aplikacije na mem.karticu,dali je to uopce izvedivo??hvala,LP!
30/01/2013.
u 11:59
 
051
Mobitel za taj novac je odličan. Kamera je odlična, multitasking ide bez problema. Imam ga više od dva mjeseca i prezadovoljan sam. Jedino kad se napravi update softwera mora se ručno unijeti APN za kartice ,ali nađe se bez problema na stranicama mobilnih operatera. Sve u svemu mobitel ODLIČAN 5/5
31/01/2013.
u 12:17
 
aaaaa
planiram kupit ovaj mobitel..zanima me dali je problem sa signalom rjesen? i sta sve triba napravit kad se kupi mobitel, da sve bude kako treba
31/01/2013.
u 12:19
 
Krešimir Blažev
Kako stvari stoje, riješen je sa zadnjom nadogradnjom opisanom u prethodnim komentarima
31/01/2013.
u 12:24
 
aaaaa
ali mislim se izmedu jos nekih: samsung S5830ve Galaxy Ace, sony xperia u i sony Xperia miro..koji je vas izbor?
31/01/2013.
u 12:26
 
Krešimir Blažev
Ako ti veličina ekrana nije prioritet, Xpera U je objektivno bolji izbor, ali je zato i skuplji.
31/01/2013.
u 12:28
 
aaaaa
hvala
31/01/2013.
u 12:50
 
aaaaa
ipak sam se odlucio za prestigio 4300, jos me zanima kakav je s baterijom nakon nekog vremena i dali se lako izgrebe ekran posto nema zastitu
31/01/2013.
u 14:13
 
Bella
Ma baterija je odlicna...i mob ti se nece izgrebat samo kupi zastitnu foliju za ekran..Jeli mozda netko zna di da nadjem masku za prestigia, jer nijedna ne odgovara njegovim dimenzijama?
31/01/2013.
u 16:30
 
Ivanna
Postovani, svi skupa. Evo, odlucila se za kupnju mobitela, jer mi je ovaj moj stvarno rekao dovidjenja, i prije nekoliko dana zvala u prodavaonicu u King Crossu, za Prestigio 4300 bijeli, i bilo je. Zovem danas, da dodjem po njega, i nema vise. Naime, zvala sam i ostale prodavaonice po Zg-u, i nema! Bas sam jako, jako tuzna! Pogotovo jer su dosli novi modeli, pa mi je cudno da nije okupacija na njih. Molila bih vas, ako netko zna gdje postoji bijeli, vec spomenuti uredjaj, da mi javi. Hvala unaprijed. Lp.
31/01/2013.
u 18:07
 
Josip
Svijet Medija, Importanne galerija na Iblerovom trgu ako se ne varam. Ili možeš preko weba naručiti. Evo link za detaljnije informacije: http://www.svijet-medija.hr/p/GSM-telefon-Prestigio-MultiPhone-4300-DUO,-PAP4300DUO,-bijeli/43279/ Pokusaj nazvati i rezervirati, sretno!
31/01/2013.
u 19:36
 
trapavica
4300... imam ga cca 3 tjedna... dobar... iako sam prije njega imao iphone 3 i 4 nisam imao problema preci na android... nekad malo kasni na dodir, malo mi smeta sto nema kompas (ili ne radi kako treba)... baterija traje cijeli dan (dosta pricam i mailam)... nakon MAC-a... ocjena 4+ za mobitel... 3+ za android ICS...
01/02/2013.
u 14:29
 
Ivanna
@Josip, hvala puno, ali, nazalost, nista od toga. Vjerojatno im stranice nisu bas azurirane, tako da sma jucer zvala, i zvala...ali, na kraju mi nije zao, jer sam ga pronasla, i danas idem po njega. "Trilit". Eto! Javim se s dojmovima!
01/02/2013.
u 22:30
 
Martin
Ja se mislio između Prestigia 4300 i ZTE Blade III (koji je dosta jeftiniji, a jednako dobar)..i mob je pun pogodak, odličan. :)
02/02/2013.
u 02:02
 
Ivanna
Evo mene, s vjerojatno najglupljim mogucim pitanjem! Sramim se! Naime, kako da pokrenem mobitel!? Da sve funkcionira? Naime ne mogu nista! Nemam cak vise niti kontakte. Kakav update cega, da se net, aplikacije, i sve pokrene? Oprostite, i veliko hvala!
02/02/2013.
u 07:56
 
Krešimir Blažev
Ovako napamet je zaista tesko dokuciti o kakvom problemu se radi. Mozda bi bilo najpametnjje da ga odneses u servis.
04/02/2013.
u 18:07
 
Jelena
Imam jedno pitanje u vezi 4300! Kako postaviti internet?? naime,kad se spajam preko wifi-a nemam problema,ali kada mi wifi nije dostupan na internet ne mogu. korisnica sam tele2 operatera i kad sam poslala onu poruku na neki njihov broj,dosla mi je povratna informacija da moram rucno postaviti internet vezu. mozete li mi reci kako??
04/02/2013.
u 18:12
 
Krešimir Blažev
U postavkama mreze nadji APN (pristupna tocka) I upisi internet.tele2.hr
05/02/2013.
u 22:08
 
mia
Isto imam tele 2 I problema s mrezom. Kako se updejta softver. I koji mi preporucate
08/02/2013.
u 18:08
 
Ivana
Imam model 4300 i počinjem primjećivati crne točkice po ekranu u obliku mreže na bijelim podlogama i svjetlosti, jesu li to pixeli, bi li to uopće smjelo biti vidljivo?
09/02/2013.
u 09:38
 
telefon
Kupila sam ovaj mob i molim pojašnjenje u vezi one druge simice koja je nešto manja (?). O čemu se radi? Namjeravala sam premjestiti staru simpa simicu za razgovore i kupiti novu bonbon za internet, ali su me dimenzije zbunile.
09/02/2013.
u 15:59
 
Josip
Pozdrav, Molim pomoć: GPS mi ne radi, ne može me locirati, stalno piše "Traženje GPS-a". Zna li netko u čemu bi mogao biti problem? Sve one opcije sam pokušao uključiti i isključiti, ali nikako da proradi... Što mi je činiti? Nadam se brzom odgovoru, hitno je..
09/02/2013.
u 16:03
 
Krešimir Blažev
Pokusaj u postavkama onemoguciti Gps pa ga ponobvo omoguciti. Ako to ne pomogne, vrati telefon na tvornicke postavke
10/02/2013.
u 16:12
 
blaza
Pozzz…uskoro uzimam prestigio 4300,pa me zanima dali postoje zastitne maske, za taj model, nesto tipa silikonske ili hard core maske?
13/02/2013.
u 09:27
 
Martina
Imam Prestigio 4040. Bez problema se vani uključim na wi-fi, ali doma nikako. Ukucam lozinku, piše mi povezan, na tren se pojavi plava ikona i tada se ugasi. Može li mi netko pomoći? Eventualno pokazati slikovni postupak, da vidim da li nešto radim krivo.
13/02/2013.
u 22:40
 
Bojic
Bokl judi, evo da se osvrnem i ja,mozda nekome pomognem... Koristim 4300 vec cca 2 mj i zbilja sam jako zadovoljan brzinom,odazivom,ekranom... manje sam zadovoljan zvukom poziva (radim kao tehnicka podrska i imam hrpu poziva dnevno pa sam primjetio da kvaliteta zvuka nije neka ali ok,moze se predurati) nadalje kamera mi je nesto losija u zatvorenom prostoru, vani kada slika super su slike i fokus radi skroz dobro. malo slabija je LEDica za blic pa slike u mraku nisu bas prepoznatljive (za razliku od HTC HD2 koji sam do sada koristio). Najveca zamjerka u cijeloj prici je dual sim mod (koji ustvari ne radi dual sim...) naime kako sam tek jucer uspio prebaciti broj iz tele2 u bonbon pa sam si aktivirao internet da napokon pocnem korisiti sve cari interneta na smartphoneu odmah sam naletio na veliki veliki nedostatak dual sima! Naime kada je jedna kartica aktivna (tipa prima poziv ili skida nesto sa interneta) na drugu karticu vas nemoze nitko dobti (iz iskustva kazem jer sam poceo surfat na poslu preko 3g-a da malo vidim kako to sljaka i poceo dobivat sms-ove na sluzbenu karticu "tko vas je zvao") onda sam skuzio da nesto ne stima i probao upaliti youtube da pleja filmic i pokusao se nazvati na drugi broj (poslvna kartica tele2) i kaze mi da sam nedostupan (a signala na mobu ima,sve izgleda ok) i onda dobijem sms "tko vas je zvao" ... mobitel sam kupio iskljucivo zbog dual sim opcije da ne furam dva mobitela sa sobom i na kraju se upostavilo da bas to sto mi treba ne radi ok... sad i dalje furam njega za privatne i HTC HD2 za poslovne pozive pa mi u biti dual sim nista ne znaci... eto da se jos netko ne zezne kao ja... inace sve ostalo sto se tice telefona nema nikakve zamjerke.radi odlicno.zvuk i kameru mozete progutat s obzirom da uredjaj kosta 1500 kn sa 2 god garancije nemamo o cemu vise pricat. definitivno je best buy! ps. ako netko naidje kako se moze rutati ovaj mob neka javi, ja ne mogu nista nac jos po netu...
19/02/2013.
u 20:45
 
BlaBla
Naci ja imam 4040 prejeben je samo je nedostatak kaj nema maskica zastitnih rezolucija kamere je 5 mpx mos izostrit biokoji dio koji os presuper je i preporucujem!!
20/02/2013.
u 14:47
 
Johnyy
Bok. Da li bi mogli recenzirat GoClever Fone 500?
20/02/2013.
u 22:07
 
mtk6575
Postovani gosp. Blazev, Mozete, molim, pojasniti kako se na Prestigio PAP 4300 uredjaju koristi USB Host funkcionalnost? Uzeo sam USB OTG kabel od jednog drugog Prestigiovog uredjaja (tableta) koji na tabletu uredno radi te ga spojio na svoj PAP 4300. Nakon toga sam pokusao na taj OTG kabel spojiti USB misa i tipkovnicu, ali ih uredjaj nije prepoznao. Takodjer sam pokusao s USB stickom, eksternim diskom s vlastitim napajanjem, DSLR kamerom te sixaxis kontrolerom, ali ni jedan uredjaj nije bio prepoznat. Koristio sam odgovarajuce programe s Google Playa (recimo za DSLR kameru ili originalni Sixaxis). Pretpostavljam da negdje nesto treba kliknuti, ali ne nalazim gdje ni sto. Svi od ovih uredjaja uredno rade na recimo Samsung Galaxy S3. U cemu bi mogla biti kvaka? U uputama koje sam dobio uz uredjaj pise da je USB Host podrzan. Unaprijed zahvaljujem.
20/02/2013.
u 22:09
 
Krešimir Blažev
Hmmm, nemam ideju u ovom trenutku, ali pokusat cu ispitati
26/02/2013.
u 10:13
 
Vot Evr
Postoji novi update za softver telefona 4300, je li iko probao instalirati? Zanima me kako radi.
27/02/2013.
u 19:50
 
jurek
pozdrav!!znaci imam jednu aplikaciju uz koju dolazi widget...i nigdje nemogu pronaci taj widget kako bih ga postavio!?kad odem na meni imam aplikacije i widgete,kad premotam na widgete tam imam samo originalne widgete!!dali mi netko moze pomoci???di da nadem vidgete i kako da ih postavim???pitanje sam vec prije postavio no nisam dobio odgovor molio bi nekoga da mi odgovori,dosta mi je bitno!! hvala,LP!!
27/02/2013.
u 19:53
 
Krešimir Blažev
Bilo bi puno lakše da si naveo o kojoj se aplikaciji i widgetu radi jer će ti u tom slučaju netko tko ima ovaj uređaj prije pomoći.
10/03/2013.
u 12:56
 
Petra
Kupila sam mob prije nekih tjedan dana,a prije toga sam imala galaxy s 2. Mobiteli su mi gotovo jednako dobri, samo što osobno mislim da je budalaština davati hrpu novaca za mobitel,kojem u kratkom roku padne cijena, radi mi besprijekorno,kao što su neki rekli već, best buy definitivno! :-)
18/03/2013.
u 08:25
 
Ante
Imam problema sa spajanjem na internet, te san od operatera dobio potrebne postavke, ali nikako ne mogu nac gdje da unesem IP adresu, moze li mi itko ikako pomoci...hvala!
18/03/2013.
u 08:28
 
Krešimir Blažev
IP adresa u pravilu nije potrebna. Upisa samo APN
18/03/2013.
u 12:56
 
Ante
upisa san sve druge podatke koje su mi poslali u sms-u osim IP adrese, a internet mi svejedno i dalje ne radi...jeli moze bit problem u necem drugom...
18/03/2013.
u 12:58
 
Krešimir Blažev
Sve izbrisi osim APN-ova. Trebalo bi raditi. Meni tako radi na svima. U suprotnom moguce je da je neki problem u uredjaju ili SIM kartici.
18/03/2013.
u 13:05
 
Ante
radi, hvala puno...
23/03/2013.
u 21:33
 
Nevena
Bok! Imam prestigio 4300 i zanima me jel postoji neki način kako da smanjim onaj početni broj home ekrana? Trenutno ih imam 5, a svi su mi prazni osim jednog...Hvala :)
23/03/2013.
u 22:21
 
sergej
kupio sam ga danas i odmah problemi.Kada ubacim karticu u jedan utor čim prestanem raditi na mobitelu on se isključi i pri ponovnom ukljčivanju piše nema sim kartice i nemogu ništa raditi već moram ponovo staviti karticu i nakon određenog vremena opet isto
24/03/2013.
u 23:51
 
Mirko
Ako sam dobro shvatio iz prethodnih komentara: ne radi li mobilni internet i nakon rucno unesenog ispravnog APN, onda je gotovo sigurno da s uredjajem nesto ne valja? Imam 4300 vec tri mjeseca i sve radi besprijekorno osim mobilnog interneta koji se ne moze aktivirati
24/03/2013.
u 23:52
 
Mirko
Ako sam dobro shvatio iz prethodnih komentara: ne radi li mobilni internet i nakon rucno unesenog ispravnog APN, onda je gotovo sigurno da s uredjajem nesto ne valja? Imam 4300 vec tri mjeseca i sve radi besprijekorno osim mobilnog interneta koji se ne moze aktivirati
25/03/2013.
u 17:25
 
Ante
mirko, probaj vratit na tvorničke postavke pa onda vidi oce li ti vridit...
29/03/2013.
u 21:27
 
dano
Ja sam kupio ovaj mob prije par dana,sve radi ok, ali ovaj model radi samo na frkvenciji 2100 MHz za 3 g a t mobile je poceo uvoditi i drugu frkvenciju ja mislim 900 MHZ i sad kod mene ima pokrivenost tim 3g signalom, a ja ga nemogu uhvatiti ovom mobitelom :/ dok modeli 4040 i 4500 i 5000 rade i na 900 mhz ja to skuzio tek kad sam kupio mob :(
05/04/2013.
u 10:08
 
ALONSO
imam pitanje , kako postaviti internet da mi ide preko tmobile bez wifija tj preko megabajta pls help :)
05/04/2013.
u 10:12
 
Krešimir Blažev
Na to pitanje je već nekoliko puta odgovoreno u prethodnim komentarima. Trebaš u postavkama upisati APN operatera.
09/04/2013.
u 23:37
 
Ivan
Da li je izašla Jelly Bean verzija za PAP 4300 ?? ili još radi na ICS 4.0.3 ? SAVJET : PAP 4300 ili Evolve FX420 ?? Hvala na odgovoru!
09/04/2013.
u 23:50
 
Josip
Negdje sam pročitao da PAP 4300 neće dobiti Jelly Bean. Mislim da je to čak i Krešimir ovdje napisao.
09/04/2013.
u 23:52
 
Ivan
Taj podatak i tražim cijelo vrijeme, po tome bi možda Evolve FX420 bio bolji izbor?? ili je ipak Prestigio sigurniji ?
09/04/2013.
u 23:58
 
Josip
Nisam koristio Evolve niti sam proučavao njegove karakteristike, tako da ti tu baš ne mogu pomoći... Prestigio je ipak, po mom mišljenju, nešto poznatiji brand iako su tek prije pola godine krenuli s pametnim telefonima...neka na ovo pitanje odgovori netko stručniji :)
10/04/2013.
u 10:19
 
Ivan
Ma baš me to sad mući, koji bi bio bolji odabir. Evolve FX420 ima bolji procesor, Jelly Bean, i po meni malo ljepši. Dok PAP 4300 ima bolji ekran, zastupljeni je kod nas, možda sigurniji izbor , a mobiteli su istom rangu cijene. Cijenim vaše mišljenje. Hvala!
11/04/2013.
u 23:29
 
ALONSO
Kresimire da to nisam napravio nebi dolazio ovdje . :) inace napravio sam factory reset isad sve radi :)
13/04/2013.
u 17:56
 
Ivona
zanima me kolika je cijena ovog uređaja ?
14/04/2013.
u 10:04
 
bruno61
Htio bih uzeti model 5000 ali neznam hoce li mi biti prevelik pa gledam ovaj :-\
14/04/2013.
u 22:10
 
Maria123
Ja imam model 5000 i jako sam zadovoljna s njim brz je,nema nikakvih kvarova,baterija izdrži i do 2 dana (što je jako dobro za smartphone) i svj e je na njemu super,samo imam jedan mali problemčić,a to je ne znam kako se (i dali se uopće može)print screen-at?
29/04/2013.
u 21:32
 
robertinho
Kupio sam PAP 4300 star 4 mjeseca i sve radi kao urica (koristim ga već 2 tjedna), preporuka za kupovinu ovog smartphonea, pogotovo kad se uzme u obzir njegova cijena, dostupnost servisa, garancija od 2 godine itd. Što se dobiva updateom softwarea na ver. 1.0.13? Ne bih htio prčkati, jer sve radi super! Pozz
02/05/2013.
u 14:00
 
Nikola
Imam jedno, možda nekima naivno, pitanje. Pokušavam naći što jeftiniji mob. klincu za igranje. Da li je možda bolje od prestigia 4040 ili Ria R1 uzeti rabljeni Galaxy S I9000?? Cijena je gotovo identična. Imam neugodna iskustva s mobitelima koji su u startu "jeftini". I9000 je nekada bio u top klasi dok su ovi navedeni u startu low budget. Performanse su po meni jednake ili u korist Samsunga, o kvaliteti izrade da ne govorimo. Pozdrav!
03/05/2013.
u 09:05
 
Igor
Kako da vratim Tvornicke postavke hitno? i hvala
04/06/2013.
u 22:08
 
robertinho
Zna li netko kako na PAP 4300 duo aktivirati glasovno biranje tj. kako uopće snimiti glasovnu oznaku za neki kontakt?
25/06/2013.
u 15:26
 
Alexa
Kako da opucam screen shot na prestigio 5000 ???????????????
07/08/2013.
u 11:02
 
kikica
na modelu 4300 kaz pozivam preko ikone mikrofona je crta, prekrižen je..mene nitko ne čuje ali ja čujem sve..zna li tko
10/11/2013.
u 04:27
 
sanja
Nece mi internet da radi osim wifija, a vidim u komentarima da se treba u postavkama upisati APN operater, moze li mi itko objasniti gdje je to? Ne mogu naci, unaprijed hvala
19/11/2013.
u 14:24
 
lena
da li su možda negdje na mobitelju pohranjene izbrisane fotke? hvala na odgovoru!
19/11/2013.
u 14:26
 
Krešimir Blažev
Ne
19/11/2013.
u 15:21
 
lena
hvala na brzom odgovoru krešo! još jedno pitanje: iz meni nepoznatog razloga ne mogu više prebaciti fotke na računalo. prije bi se samo spojila usb-om na računalo i ono mi je odmah snimilo mob i sve je išlo dalje lako. sada, ni jedno računalo na koje se spojim mi to ne pokazuje. da li sam ja u međuvremeno nešto promijenila u postavkama - ne svjesno. ima li kakav savjet?
19/11/2013.
u 15:22
 
Krešimir Blažev
Tesko je reci. Vjerojatno treba resetirati racunalo i uredjaj ili pokusati preko drugog USB porta.
19/11/2013.
u 15:34
 
lena
hm, i to sam bila probala, ali ne ide. da se ipak javim servisu?
19/11/2013.
u 15:41
 
Krešimir Blažev
Ako nikako neće, onda odnesi.
19/11/2013.
u 15:51
 
lena
mislila sam da li ima neka fora u postavkama, a koju ne znam. svakako ću do servisa jer je zakazao i fotač...
19/11/2013.
u 16:02
 
Krešimir Blažev
Nema ništa posebno, samo izbor načina spajanja MTP, kamera, Mass storage, Probaj ponovo izabrati mass storage ili MTP.
26/12/2013.
u 21:13
 
Patrik
Ovako.Imam mobitel ovaj Prestigio Multiphone 4300 duo i ja nemogu ici na onaj besplatni facebook:0.facebook.com.Ja lijepo ukljucim internet(kada nemam kuna i kada mi ne istekne kartica)i udjem u preglednik i upisem 0.facebook.com(besplatni internet) i nece uopce otvoriti.Ja normalno sve napravim ali nece.Na 0.facebook.com svi,ama bas svi mogu na mobitel ici jer to je besplatno,ali ja nemogu.Sve lijepo napravim:Ukljucim internet i upisem u pregledniku 0.facebook.com ali se pojavi veza nije pronadjena.Kako da ja idem na taj besplatni internet?Dali moram jos nesto da napravim? Odgovor pliz... :))
26/12/2013.
u 21:20
 
Patrik
Ovako.Kupio sam ovaj mobitel Prestigio Multiphone 4300 duo ali nemogu ici na onaj besplatan facebook 0.facebook.com na sto mogu ici svi ljudi.(naravno kada nemam kuna na racunu i kada mi NE istekne kartica).Ja jedino nemogu.Ja ukljucim internet,udjem normalno u preglednik i upisem tamo gore u web 0.facebook.com.Ali mi se pojavi "veza nije pronadjena".Probao sam i iskljuciti i ukljuciti mobitel ali nista.Svaki mi se put pojavi da veza nije pronadjena.Sto da radim?Moram li jos nesto osim ovoga napraviti?Odgovor pliz i to brzo. :))
26/12/2013.
u 21:23
 
Krešimir Blažev
Ne znam. Jesi li provjerio jesu li ti sve internet postavke ispravno upisane, recimo APN?
27/12/2013.
u 10:36
 
Patrik
Jesam ali nista :((
06/01/2014.
u 14:26
 
Ante
Nemogu niti jednu aplikaciju prebacit na vanjsku memoriju mikro sd karticu sve mi zavrsi na USB sd kartici koja ima samo 2 gige memorije koristim prestigio pap 4300duo
14/01/2014.
u 11:30
 
Predrag
Ante, probaj sa aplikacijom Folder Mount, ima je na Google Play, ali zahteva Root
21/03/2014.
u 11:36
 
mirko
kada god slikam ili upalim kameru dobijem natpis your card sd is full i nece slikat !?
05/06/2014.
u 12:08
 
neja
screenshot: power off + volume down + home
31/08/2014.
u 15:21
 
Ivana
kako na prestigio 5501 napravit screens. i kamo se to sprema? :)
04/03/2015.
u 22:57
 
Shaqiri
Pozdrav mene zanima kako da slike spasavam na sd a ne na internu memoriju nem nikako da skontam pozz
 
 
Get Adobe Flash Player. Embedded with the help of embed-swf.org.
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
Video tjedna