Recenzija: Tele2fon v1

Danas donosimo recenziju još jednog Androida, no ne događa se često da su ovakvi uređaji u potpunosti brandirani na način da nose naziv operatera. Tele2fon v1 je uređaj proizveden od strane kompanije MobiWire koja je proizašla iz svima nam dobro poznatoga Sagema, a prodaje ga, kako samo ime kaže, Tele2.

Osnovne karakteristike

– Dimenzije: 121.4x64x12.25 mm

– Masa: 125 grama

– Zaslon: 4,0” TFT-LCD 480 x 800 točaka

– Procesor: MTK MT6573 takta 650 MHz

– RAM: 512 MB

– Interna memorija: 128 MB

– Memorijska kartica 2 GB dolazi u prodajnom paketu

– Kamera: 5 MP

– OS: Android 2.3 Gingerbread

– Stereo Radio s RDS-om

– Baterija: 1300 mAh

Prednosti

– Dizajn

– 4,0″ zaslon

– Cijena

Nedostaci

– Relativno slab procesor

– Kvaliteta fotografija ispod očekivanja

Dizajn, kućište i zaslon

Klasičan dizajn otvara sva vrata. Tele2fon v1 upravo je tako i dizajniran, kako bi pokrio ukuse što šireg kruga kupaca. Kućište je u potpunosti plastično, no poleđina je izrađena iz “gumirane” plastike koja sprečava klizanje uređaja iz ruku.
Sama kvaliteta izrade kućišta otprilike odgovara cjenovnom razredu. Moguća su povremena krckanja i škripanja, ali u okvirima podnošljivog.

Cijelim prednjim dijelom dominira veliki TFT-LCD 4,0“ zaslon koji se nalazi u istoj ravnini s četiri kapacitivne tipke na dnu koje ponekad znaju otkazati poslušnost. Naime, dogodi se u određenom trenutku jednostavno ne reagiraju “iz prve”. Na odaziv i preciznost zaslona nemamo prigovora, no u usporedbi s nešto skupljim modelima primjetno je lagano kašnjenje u reakciji. Vidljivost na dnevnom svijetlu je izvrsna, čak štoviše, bolja nego na mnogim skupljim uređajima.

Dijagonala od 4 inča i rezolucija od 480 x 800 točaka su nešto što ćete teško naći u ovom cjenovnom razredu, no zbog relativno slabog procesora ova kombinacija možda i nije najsretnije rješenje. Ova se stavka može očitovati u igrama i malo „težim“ aplikacijama.

Operativni sustav, sučelje, aplikacije…

Kao što je već rečeno, Tele2fon pokreće Android 2.3 Gingebread. Moramo priznati da smo na ovakvom uređaju očekivali “čisti” Googleov Android, no to ipak nije slučaj, Tele2fon dolazi s nekom vrstom nadogradnje sučelja koja donosi malčice drukčiji zaključani zaslon, statusnu traku na vrhu s prečicama prema često korištenim postavkama te dock tipke na dnu. Unatoč tome što dock raspolaže s dovoljno prostora, sadržava samo tri tipke: telefon, izbornik s aplikacijama i poruke.
Na raspolaganju vam je pet početnih zaslona na koje možete dodavati sadržaj u obliku prečica aplikacija, widgeta, bookmarka i mapa.

Uz SMS i MM poruke, Tele2fon nudi mogućnost komunikacije e-mailom i u tu svrhu omogućuje definiranje višestrukih e-mail računa. Automatske postavke osigurane su za najpopularnije servise, a tu je i posebna Gmail aplikacija kao sastavni dio svakog Androida.

Stranice: 1 2 3


 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT