Testiramo: Sony Xperia Z3

IMG_0050

I dok se većina proizvođača smartfona i dalje drži jednogodišnjeg ciklusa izbaciavnja top modela, Sony ih je u zadnjih 18 mjeseci predstavio čak četiri. Rezultat je to politike skraćivanja ovog cikusa na šest mjeseci. Tako smo u veljači prošle godine upoznali Xperiju Z, na jesen iste godine Z1, da bi se ovog proljeća pozabavili modelom Z2. Danas, pola godine kasnije, stiže i najnovija Xperia Z3 s kojom ćemo se družiti sljedećih dana.

Već po specifikacijama je jasno da je razlika u odnosu na Z2 minimalna, ali je vidljiva izvjesna promjena dizajna te stanjivanje kućišta i smanjivanje mase. Sada je tu prisutan aluminijski rub oko cijelog kućišta, a i sam oblik ruba je dručkiji i obećava ugodnije držanje u ruci. Manja masa i debljina također utječu na bolji ukupni dojam nego kod modela Z1 i Z2.

Dijagonala i rezolucija zaslona ostale su iste, a posebno moramo pohvaliti ovu drugu stavku. Naime, Sony za sada nije podlegao trendovima nerazumnog povećanja rezolucije zaslona na 1440p koja na ovoj dijagonali baš i nema smisla, ali dodatno utječe na povećanje potrošnje baterije. Tehnologija zaslona je i dalje IPS, ali je ovaj u startu sjaniji i svjetliji od onog na Z2, što će olakšati korištenje na danjem svjetlu.

Screenshot_2014-09-18-19-47-19 Screenshot_2014-09-18-19-47-25 Screenshot_2014-09-18-19-47-33 Screenshot_2014-09-18-19-47-44

Što se tiče performansi, na prvi pogled sve djeluje savršeno, no za konačni sud će trebati pričekati kompletnu recenziju koja će uslijediti uskoro. Isto vrijedi bateriju od 3100 mAh, koja bi navodno trebala izdržati dva dana.

Dakle, o svemu ovome ali i drugim detaljima čitajte za nekih desetak dana u iscrpnoj recenziji. Za početak bacite oko na par fotki i unboxing (hrv. iskutijejavanje) video, a uskoro stižu i fotke snimljene Xperijom Z3.

A evo i prvih fotogafija i videa snimljenih u iAuto načinu. Galerija će se nadopunjavati.

 
 
Najnovije recenzije
Najčitanije recenzije
Top teme
This site uses cookies to enhance your experience. By continuing to the site you accept their use. More info in our cookies policy.     ACCEPT